•
|
|
|
Sep 30, 2022 | 08:04 |
|
שלום,
יש לי בבית יחבור תלת פאזי.
יש לי 2 קופסאות של מפסקי תאורה אחד ליד השני. שניהם מוזנים מאותו לוח חשמל, אבל כל אחד מהם יושב על חצי אוטומט נפרד.
אני צריך אפס כדי לחבר מפסק תאורה חכם.
רק לאחת הקופסאות מגיע אפס, האם מותר ותקני לשרשר אפס ממפסק אחד למפסק בקופסת מפסקים סמוכה שבו כן יש אפס?
האם יש סכנה בחיבור כזה?
תודה רבה מראש
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 30, 2022 | 08:14 |
|
אם שני השקעים החכמים יהיו מוזמנים מאותו אפס ומאותו מעגל, אז לא תיהיה הבעיה של חיבור אותו אפס לשני מעגלים שונים שציינתי בהודעה הקודמת
אלא שאז המפסק החכם עצמו של מנורות ממעגל מסוים, יוזן על ידי מעגל אחר.
אני מניח שהאופציה הזו לא חוקית ומסוכנת יותר.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 30, 2022 | 10:10 |
|
שלום.
2 האפשרויות שהצעת, נוגדות את החוק, היות ובשניהם יש שימוש במוליך אפס משותף ל2 מעגלים (מבטחים) שונים.
ברמת העיקרון החשש הוא שמוליך האפס יכול שיהיה מועמס מעבר ליכולתו, היות ומהווה מוליך משותף ל2 מבטחים שונים (וחתכו הותאם לזרם מבטח 1).
הצעתך הראשונה פחות בעייתית בהיבט זה, היות ומוליך האפס המשותף לא אמור להיות מועמס מהמבטח הנוסף בעומס נוסף, מלבד המנגנון האלקטרוני של המפסק החכם - כמה מילי אמפר.
הצעתך השנייה בעייתית יותר, משום ששם האפס המשותף מועמס בעומס ממשי מהמבטח הנוסף - גופי התאורה.
בכל מקרה ע"פ התקנות 2 ההצעות אסורות.
מציע פשוט למשוך אפס מקופסת המאור המחובר לקופסא ששם אין אפס.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 22, 2022 | 20:07 |
|
שלום אנשים,
הזמנתי השבוע גקוזי לחצר והכבל המושחל בצינור עד לפאקט בחוץ הוא עובי 2.5ממ
המרחק מהארון חשמל בבית הוא בערך 28 מטר
אני הבנתי שהייתי צריך להשחיל כבל עבה יותר אבל לצערי עכשיו זה כבר לא אפשרי
אתם חושבים שזה יהיה תקין לעבוד עם הכבל הזה בכל זאת.
הגקוזי מגיע עם 5 מנועים
תודה מראש,
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 23, 2022 | 16:06 |
|
שלום. חסר פרטים לצורך תשובה:
מה הספק כולל של המנועים? מדובר על מעגל חד"פ או תל"פ (מניח שתל"פ)? האם הבאת כבל ירוק? באיזה אופן (שיטת התקנה) הבאת את הכבל? האם הבית מאופס?
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 23, 2022 | 16:06 |
|
שלום. חסר פרטים לצורך תשובה:
מה הספק כולל של המנועים? מדובר על מעגל חד"פ או תל"פ (מניח שתל"פ)? האם הבאת כבל ירוק? באיזה אופן (שיטת התקנה) הבאת את הכבל? האם הבית מאופס?
|
|
|
|
|
|
•
|
השחלת כבל עבה בצינור דק
|
yzakay |
|
|
Sep 15, 2022 | 16:00 |
|
אני צריך להעביר כבל 5X6mm מארון החשמל למחסן מחוץ לבית. אין צינורות פנויים מהגג לארון החשמל בקוטר מתאים, יש רק צינור שרשורי דק רגיל שהכבל (מבודד ירוק) לא עובר בו.
האם מותר לחשוף את 5 הגידים מ 1 מטר מהכבל, ולהשחיל את הקטע החשוף בצינור השרשורי?
כמובן שאת החיבור ללוח החשמל יעשה חשמלאי מוסמך.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 20, 2022 | 20:07 |
|
אכן מותר לגלף קטע מהכבל ולהשחיל בצינור.
רק תראה שלא יהיה שום קטע בלי בידוד כפול, כל הקטע המגולף שיהיה במלואו בצינור.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 20, 2022 | 20:07 |
|
אכן מותר לגלף קטע מהכבל ולהשחיל בצינור.
רק תראה שלא יהיה שום קטע בלי בידוד כפול, כל הקטע המגולף שיהיה במלואו בצינור.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 11, 2022 | 17:55 |
|
שלום
נתקלתי בבעיה בבית פרטי והיא כשמפעילים את המזגן בחדר או התריס החשמלי הטלויזיה מתנתקת מהחשמל באותו חדר ... מה הסיבה לבעיה זו ?
תודה
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 12, 2022 | 02:00 |
|
אי אפשר לדעת בלי לבדוק במקום,
אפשרות אחת - בידוד פגום בין פאזה לאפס שמביא לפריצת מתח כשהמוליך מתחמם מזרם החשמל, מה שגורם לפוטנציאל דומה בפאזה והאפס של הTV.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 12, 2022 | 08:40 |
|
בפריצה דרך הבידוד עד כדי קצר, הרי שהמא"ז אמור ליפול.....
אני חושב יותר בכיוון של בעיה שנובעת ממפלי מתח (במיוחד אם המזגן ישן ובעל התנעה קשה וארוכה). ממליץ להפריד מעגל מיזוג מהמסך.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 12, 2022 | 11:08 |
|
אכן יכול להיות גם מפלי מתח כתוצאה מהפעלה מכשיר חשמלי. אני הבנתי מהשאלה שהTV מפסיק לגמרי לעבוד ולא רק לזמן קצר.
הסבר לגבי מה שכתבתי - אם יש פריצה מלאה של הבידוד המא"ז אכן יפול, אבל אם מדובר עדיין בהתנגדות גבוהה מאוד אז המא"ז לא יפול אבל מפל המתח בנקודת הפריצה יגרום לכך שבהמשך הקו יהיה מתח נמוך מאוד.
לפני כמה ימים נתקלתי בתופעה כזו, גו"ת שלא נדלק, במתג כשהיה במצב כבוי היה 230 לאפס אך כשלחצתי על הדלקה המתח בין פאזה לאפס במתג ירד לכמה עשרות וולטים. הבעיה היתה כנ"ל, מהדקים וחוטים שרופים בהמשך שכנראה היתה ביניהם זליגה. לפי מפל המתח בנקודת הזליגה אמור היה להתפתח שם חום די גבוה, ברור לי שתוך כמה היה נוצר שם קצר מלא שהיה מפיל את המא"ז. לאחר שסידרתי את הנקודה השרופה הבעיה נפתרה.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 13, 2022 | 10:14 |
|
בקשר לאבחנתך:
אם אכן קיימת פריצה שגורמת לזליגה בין המוליכים (אך עדיין לא במצב קצר). אם כן, מדוע שישפיע על מתח הצרכן בעומס? הרי הצרכן מחובר במקביל לפריצה, ומה בכך שנופל שם מתח? ניתן להסתכל על הפריצה כצרכן במקביל לעומס.
אם כבר בכיוון שלך (וכהסבר לתופעה שטפלת לפני זמן מה): יכול להיות שקיימת התנגד' טורית חריגה לאורך הקו (מוליך פגום/מהדק שרוף וכד'), ואז הרי שבחיבור העומס, נופל מתח משמעותי בטור לעומס, ולכן הוא מקבל מתח נמוך מהנדרש (ובאמת ישנה פונקצייה מיוחדת בחלק ממכשירי המדידה, אשר בודקת מתח הדקים, ומדמה עומס, למרות שבפועל אין עומס. וזאת ע"מ לגלות ליקוי כנ"ל). אם כן, זה בעצם אותו רעיון של מה שכתבתי קודם: מפלי מתח לאורך הקו (רק שאני התייחסתי לקו תקין, ולכן דיברתי בעת התנעה. וכעת עולה אפשרות של מפל מתח קבוע כשעומס מחובר, ובגלל תקלה בקו וכנ"ל).
אם לכך כיוונת, אני מסכים בהחלט שזו גם אפשרות סבירה במקרים מסוימים (נתקלתי בתופעה מס' פעמים), אך במקרה המדובר קשה להניח שזאת הבעיה, משום שאם כן: מדוע המזגן עצמו עובד כרגיל? הרי בעת הפעלתו, גם הוא אמור לקבל מתח נמוך מהנדרש.
אא"כ נאמר שמפל המתח עקב התקלה הנ"ל הוא לא כ"כ חריג, ועם כל זאת המסך רגיש ביותר למתח נמוך מהנדרש.
ממליץ לבדוק מתח בהדקי המזגן כשעובד (כמובן שניתן להשתמש במכשיר מדידת מתח, המדמה עומס). לחילופין ניתן לבדוק גם עכבת הקו, ולראות אם מתקבלת תוצאה חריגה.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 20, 2022 | 20:05 |
|
מקבל את ההסבר שלך, מסביר את התופעה שנתקלתי בה בצורה הרבה יותר הגיונית ממה שאני הסקתי.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 18, 2022 | 21:42 |
|
יש בשוק אמצעי שליטה על מהירות מנועי AC כמו מאווררי תקרה ואחרים.
אמצעים אלו המבוססים על טריאקים מאפשרים שינוי מתח החילופין ע"י קטיעת חלקי גל הסינוס וכך חלה ירידת מתח.
שאלתי:
האם הכוונה למנועים השראתיים?
למיטב הבנתי כדי לשנות מהירות מנוע AC יש לשנות את ליפופי הסטטור או לחבר למשנה תדר.
איך אותם משני המתח משפיעים על מהירות המנוע
אולי החלקה?
אשמח להבהרה.
תודה רבה.
Yossnir
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 11, 2022 | 08:35 |
|
שלום רב,
1. כיצד מתבצעת ספירת נקודות מאור?
2. מה הדין לקו תאורה שמתפצל בתקרה לשתי מנורות?
תודה רבה
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 12, 2022 | 09:05 |
|
בעיקרון בפרק "מעגלים סופיים" שבחוק חשמל, ניתן למצוא התייחסות ברורה, הן למס' נק' מאור והן למס' מעגלים נדרש (מינימום).
בכל אופן, מצרף לך פה סיכום של העניין הנ"ל (קבלתי מחבר שקיבל מהמרצה שלימד אותו.....).
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 12, 2022 | 09:09 |
|
הקובץ הנ"ל לא קריא.
הנה הקובץ בPDF
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 11, 2022 | 23:32 |
|
היי,
יש לי כל חצי שעה קצר, שמוריד לי רק את המפסק הראשי בבית, כשאני מעלה אותו החשמל חוזר, נשאר לאיזה חצי שעה, ארבעים דקות ומתנתק שוב.
ניסיתי לנתק מכשירים משקעים אבל התקלה חוזרת.
הצעות מה אפשר לעשות ?
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 12, 2022 | 01:53 |
|
בלתי אפשרי לאבחן מרחוק (רק הרפואה היום מסוגלת לזה...).
אבל מא"ז שנופל אחרי פרק זמן מסויים מהפעלת מכשירים זה לרוב עומס יתר.
מה גודל החיבור? מה העומס בבית? מה מצבו הפיזי של המא"ז האם הוא ישן, אולי עבר לאחרונה כמה קצרים משמעותיים ש'דפקו' אותו?
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 12, 2022 | 09:02 |
|
האם נופל המא"ז הראשי, או מפסק מגן (פחת)? מדבריך נשמע שגם ללא עומס חריג החשמל נופל. בכל אופן יכול להיות שמדובר בצרכן שנכנס לפעולה באופן מחזורי ומקצר/זולג. לדוגמה גוף חימום של מקרר. נסה לנתק את המקרר ולבדוק.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 08, 2022 | 20:57 |
|
שלום לכולם.
בדירת מגורים גדולה נתבקשתי לבצע מפסק כללי לתאורת בדירה ל"כיבוי כללי".
בנוסף בקרבת החדרים ביקשו מפסק שיכבה את התאורה רק באיזור המשותף סלון מטבח מרפסת.
לפי הבנתי את הדברים- חייב בקר לנושא. או שאני טועה???
תודה
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 09, 2022 | 01:32 |
|
אפשר ע"י בקר, ואפשר גם עם קונטקטורים.
כל מעגלי התאורה דרך קונקטור(ים) ומשם לרחבי הבית, את האיזור המשותף להעביר דרך קונטקטור נוסף ואח"כ למעגלים סופיים.
|
|
|
|
|
|
|