•
|
ממסר צעד--אוטומט מדרגות
|
ggg |
|
|
Jun 20, 2023 | 23:01 |
|
שלום
יש לי לקוח שיש לו קומת מחסנים בה ההדלקה מתבצעת עם לחצנים המחוברים לממסר צעד-קרי כל לחיצה על הלחצן משנה לחיצה אחת מדליקה לחיצה שניה מכבה הלקוח מעוניין לחסוך בחשמל בגלל שדיירי הבניין שוכחים לעיתים לכבות את האור בגמר השימוש ולכן צריך להתקין אוטומט מדרגות עם השהייה.השאלה היא איך אני מבצע זאת בדיוק.לפי מה שאני מבין ממסר הצעד מחובר עם פאזה קבועה ובעת הלחיצה דורך או משחרר את מתח הפיקוד(a1)
ואילו באוטומט החיבורים של הלחצן למיטב ידיעתי הם אפס ממותג ואפס קבוע.
איך ניתן לבצע את העבודה בצורה הקלה ביותר בלי להשחיל עוד גידים וכו.
תודה מראש לעונים
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 21, 2023 | 10:47 |
|
אתה יכול להחליף את הממסר צעד בטיימר multi function כאשר המוליך מהלחצנים מחובר לטריגר (b,y) ניתן בטיימר להגדיר single shot (מחזור אחד) למשל בטיימרים מסויימים הפונקציה f תלוי ביצרן ולהגדיר את הזמן הפעלה
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 21, 2023 | 11:11 |
|
תודה שלמה
אשמח לדגם רכיב כזה ואם אפשר לקבל שרטוט תודה רבה מראש
ראיתי במקום אחר שביצעו את הנושא הזה עם ממסר צעד ואוטומט גם יחד שמחווטים איכשהו יכול להיות אפשרי גם?
תודה רבה
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 21, 2023 | 13:38 |
|
אפשרי דרך אוטומט כאשר הלחצן מחובר דרך אפס והפעלת הממסר צעד באה מהאוטומט (כך לפחות אני מכיר) הבעיה שהאוטומט עם הזמן הכי מינימלי שאני מכיר הוא 10-15 שניות כך שבכל פעם שהלחצן יופעל האוטומט יספק לסליל הממסר זמן ארוך מדי להפעלתו. אם יש למישהו באתר אפשרות חיבור טובה יותר עם אוטומט בשמחה.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 21, 2023 | 14:26 |
|
תודה שלמה
תוכל בבקשה להוסיף דגם מוצר ושרטוט ברשותך
תטדה רבה על העזרה
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 21, 2023 | 14:54 |
|
לא מציין דגם כי יש המון ובמחירים שונים. אתה צריך לבקש טיימר רב פונקציות עם הדגשה לפונקציה של מחזור אחד על פי לחיצה (טריגר) את הפאזה הקבועה שהייתה מחוברת לממסר צעד תחבר ל A1 בטיימר אתה יכול מ A1 לגשר למגע 15. את A2 ניוטרל שהיה בממסר צעד לחבר ל A2 בטיימר. את היציאה למנורות לחבר למגע 18. והמוליך מהלחצן שהפעיל את הממסר צעד מתחבר ל y1 (לטריגר) זה נכון כאשר הלחצן סיפק מתח ל A1 בממסר צעד. במידה וחיברו שהלחצן ממתג את האפס להפעלת הממסר תצטרך להיסיף ממסר קטן נוסף שמקבל מתח קבוע והאפס שלו מחובר ללחצנים כך שבכל פעם שתפעיל לחצן לרגע, הממסר יעביר מתח טריגר לטיימר.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 21, 2023 | 15:00 |
|
תוקה רבה על העזרה שלמה שבת שלום
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 12, 2023 | 19:23 |
|
שלום לכולם.
אני צריך להפעיל משאבה טבולה של 7.5 כוח סוס. תלת פאזי.
היא במרחק של 270 מטר מנקודת החשמל.
איך אני מחשב איזה כבל צריך?
תודה
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 12, 2023 | 20:17 |
|
לא ציינת מה שיטת ההתקנה. מניח שכבל xlpe למשל 5x10 מהלוח המזין יתן מענה למרחק כזה על מנת לעמוד ב 3 אחוז מפל מתח מותר. בנוסף להגנה על ידי מבטח מהלוח המזין תצטרך בחיבור בין הכבל הירוק לכבל נאופרן של המשאבה לוחון עם מתנע תרמו מגנטי בין הכבלים
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 05, 2023 | 18:29 |
|
שלום, יש ארון חשמל ראשי 3×360A ושני לוחות נוספים אחד של גן ילדים ועוד לוח3×63A שמוזן דרך קו עילי על עמודי עץ מהלוח הראשי
השאלה היא האם ניתן דרך הלוח הראשי להזין את שני הלוחות האלה?
אני חשבתי שכן כי נניח שהחיבור בגן ילדים הוא 3×40A עדיין גודל החיבור בלוח הראשי מספיק לשניהם
והמפסק בלוח הראשי צריך להתאים להזנת שני הלוחות
תודה לעוזרים
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 05, 2023 | 22:24 |
|
אין בעיה להזין את הלוחות מבחינת עומס . מבחינת היבט הקצר הכבלים המזינים את הלוחות חייבים להיות מוגנים באמצעות מפסקים מתאימים ביציאה מהלוח הראשי או באמצעות ממסר זליגה מובנה במפסק הראשי והגנות אלקטרוניות. במידה והכבלים מחוברים לפסי צבירה בלוח הראשי ובעלי חתך מתאים למפסקים בלוחות המוזנים. בנוסף במידה והלוחות המוזנים מסוג 1 יש לוודא לולאת תקלה מתאימה לפי הלוח המזין.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 06, 2023 | 18:18 |
|
צריך להביא בודק חשמל שיתן את ההנחיות
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 03, 2023 | 16:51 |
|
הי, יש לי מנורת לד שהפסיקה לפעול, אני מניח שזה בגלל השנאי, בהתחלה האור התעמעם ואחכ כבה.
אני מחפש שנאי מתאים באינטרנט, לא מצאתי את הדגם המדוייק למכירה.
לא כלך ברור לי איזה פרמטרים בדיוק אני צריך לחפש, האם הוא מוציא 55 ולט 0.14 אמפר?
מצרף צילום של השנאי המקורי, אשמח לעזרה
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 03, 2023 | 17:13 |
|
שיש ברשותך מחובר לרשת והינו מסוג cc זרם קבוע (600 מילי אמפר) במתח מ 25-55 וולט בעומס עד 30 וואט. אלא הפרמטרים שאתה צריך. בנוסף הדרייבר בעל בידוד מוגבר (ציור של ריבוע בתוך ריבוע). אפשר לרכוש דרייבר למשל 25-42 עם שאר הנתונים כבישן.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 05, 2023 | 09:03 |
|
באליקספרס מצאתי שנאי עם נתונים דומים אך לא זהים, האם הוא יתאים ?
24-42VDC 600MA, והספק עד 25.2W. האם הפער בהספק יכול להיות בעיתי?
מצ"ב תמונה עם המפרט.
תודה!
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 05, 2023 | 10:55 |
|
שים לב שרשום 30 וואט מקסימום. אתה יכול לחבר מנורה או פס לדים שהספקם אינו עולה על 25.2 וואט. בדר"כ כאשר מוכרים גוף תאורה לד עם הדרייבר. לא מוכרים דרייבר עד 30 וואט ומנורה ב 30 וואט כי זה עלול לפגוע בדרייבר. לכן תברר מה הנורת לד שברשותך מבחינת צריכה בוואט
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 05, 2023 | 10:57 |
|
בהתחלת התגובה 30 וואט מקסימום בהתייחס לדרייבר הישן שתבין שמדובר בהספק מקסימלי!! שאר התגובה מתייחסת לדרייבר שאתה רוצה לרכוש
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 05, 2023 | 11:01 |
|
אני מסתכל בתמונה שהוספת והנתונים לא כמו שרשמת. הזרם 750 מיליאמפר והוואט 31 בכלל. יתכן ששלחת תמונה לא נכונה?
|
|
|
|
|
•
|
תודה! התמונה מאליקספרס היא כללית
|
גדגד |
|
|
Jun 05, 2023 | 13:49 |
|
אבל מצד שמאל למטה רשום הפרטים האמיתים..
על גוף התאורה אני רואה שרשום 25W אז מניח שזה בסדר
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 31, 2023 | 12:56 |
|
אני רוצה ללמוד טכנאי חשמל כדי לקחת עבודות פרטיות ולהיות קבלן חשמל בעתיד. לא רוצה לעבוד שכיר ולא מפחד מעבודות בנייה כל עוד יש שם כסף טוב.
מה עליי לדעת שיכול להוות מכשול בדרך להגשמת המטרה? תודה.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 31, 2023 | 18:06 |
|
ראשית בהצלחה בלימודים לטכנאי חשמל. יחד עם זאת צבירת ניסיון הינה דבר הכרחי. קבלן עבודות חשמל שצובר ניסיון מעשי ולא בונה ישר מהקומה העשירית מין הסתם יצליח. בשביל להיות עצמאי צריך לרכוש לקוחות, לפתח קשרים, לדעת לתמחר, איפה יש סיכון להפסיד ואיפה אין. כמובן בתחילת הדרך תצורך גב כלכלי כי בשנה הראשונה אתה לא ממש מייצר כסף. אם אין לך שום ניסיון בעבודות שטח מציע לך להיות שכיר תקופה ולרכוש ניסיון.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 31, 2023 | 22:26 |
|
תוכל בבקשה לומר לי מה האפשרויות שלי בתור בודק סוג 1? כחלק מזכאויותיו של טכנאי הם רישיון ראשי (הכרחי לקבלן רשום) ובודק, אולם לא יודע עד מה ערכו בשוק העבודה (עצמאי/שכיר) להיות בודק 1, הן באופן פרטי והן ביחס לשאר הבודקים, למשל מהגיון אך ללא ידע מקדים הייתי אומר שאין כ״כ הרבה מה לעשות כי בודקי 2 ו3 ״יתלבשו״ על הצעות עבודה לבודק סוג 1 סתם מעצם היותם מעליו ברמה, או שאני טועה וכן כבודם במקומם.
נוסף, תקן אותי אם אני טועה אך טכנאי מגיע יותר מהר למוסמך נכון? (בהנחה והלימודים הם שנתיים, יוצא עם מעשי ואחרי שנה מוסמך סה״כ 3 שנים) מאשר לימודי מוסמך (בהנחה שהלימודים הם מעט יותר משנה, יוצא עם עוזר ולאחרי שנה מעשי, ואחרי שנתיים מוסמך סה״כ 4 שנים).
שוב תודה.
|
|
|
|
|
•
|
אם כבר, הייתי שוקל ללמוד הנדסאי
|
niv |
|
|
Jun 02, 2023 | 08:19 |
|
אני פחות מכיר את דרגת הרישיון חשמלאי טכנאי,
אבל לדעתי, טם אתה כבר נכנס ללימודים, עדיף הנדסאי.
זו דרגה מוכרת וניתן להתקדם איתה בעתיד לדרגות גבוהות יותר והיא גם מאפשרת לאחר כמה שנים של ניסיון ללמוד ולקבל בודק 2.
יתרון חשוב של לימודים אלה הוא שאתה יוצא מהלימודים ומקבל ישר דרגת מוסמך.
(אחר כך עם הניסיון תקבל ראשי ובסוף הנדסאי)
מעבר לצד הטכני,
זה שאתה שואף להתפתח ולהפוך לקבלן עצמאי זה יפה ומוערך,
אבל אני חושב שכל חשמלאי שמתחיל, חשוב שיעבוד תקופה משמעותית אצל קבלן וילמד ויתנסה גם בנושאים הפשוטים כביכול.
אם מתאפשר, הכי טוב לעבוד אצל קבלן שעוסק גם בתחום הבניה הפשוטה, אבל גם נוגע ומגיע למפעלים, וזאת על מנת להתנסות במערכות הפיקוד והבקרה.
אם לא, אז לעבוד נניח שנה אצל קבלן רגיל ולאחר מכן שנה, שנתיים במפעל עם מערכות פיקוד.
לאחר קבלת הניסיון הזה, תבחר איפה ולאיזה כיוון אתה רוצה להתפתח ולהתקדם.
אני באופן אישי, עבדתי בהתחלה אצל קבלן חשמל ולאחר מכן עברתי לתעשייה.
במפעל מתעסקים הרבה פחות ב"חשמל הפשוט" אבל אני לא מצטער לרגע על הניסיון ההתחלתי והחשוב שקיבלתי בהתחלה.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 02, 2023 | 10:09 |
|
הקטע שאני לא באמת מתחבר לרובד העמוק של חשמל (ובא נודה על האמת, כל האקדמיה בכלל לא מעניינת אותי), ולכן לעבוד במפעלים ששם בטוח מקבלים ידע עמוק בחמשל, פחות מדבר אליי. אני חושב על חשמל בניין כי אני בן אדם ביצועיסט, וחציבות והתקנות פשוטות יותר של גופי חשמל יותר מדבר אליי. לכן נכנס השיקול של אינטנסיביות הלימודים, הן בקושי החומר, הנדסאי>טכנאי, והן בכמויות הימים והשנים (בלימודי ערב מדובר טכנאי לומד שנתיים הנדסאי 3). אם אלו הם השיקולים אז טכנאי לדעתי עדיף הן על הנדסאי והם על מוסמך בשל המהירות לקבלת רישיון המוסמך והן על האפשרות שאם איכשהו בעתיד ארצה לעבוד כשכיר בחברה, טכנאי זאת אופציה לא הכי אידאלית אך גם לא גרועה.
בהקשר לשאלתי הקודמת, ידוע לך מה מטרת הא סמכה של בודק סוג 1? במה זה יעזור יתרום לי? עבודות פרטיות או בחברות? אם בכלל.. תודה שוב
|
|
|
|
|
|
•
|
סיקון 32 לכיריים אינדוקציה
|
לוטוס |
|
|
May 17, 2023 | 07:14 |
|
שלום.ביתי הוא בית ישן שאין בו תלת פאזי. הבנתי שיש סוג של כיריים אינדוקציה 2 מבערים שלא מצריך תלת פאזי אבל כן סיקון 32.הכוונה לאמפר 32?האם הסיקון הזה יאפשר הפעלת שני מבערים בלי בעיה או שהוא לא יאפשר הפעלת מכשירים חשמלים בנוסף? כמה עולה התקנה?
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 17, 2023 | 18:34 |
|
ראשית צריך לוודא שגודל החיבור בדירה יתאים לצריכת הכיריים שאם לא הרי בהפעלתן ובהפעלת תרכנים אחרים הראשי ינתק עקב עומס. מעבר לכך אם יש שקע קיים המוליכים הקיימים מהלוח עד השקע גם אם בשטח של 2.5 ממ"ר לא יעמדו בעומס הכיריים. מה הספק הכיריים? למשל אם ההספק יגרום לצריכת זרם מעל 16 אמפר יש להחליף מוליכים לשטח חתך גדול יותר.
|
|
|
|
|
•
|
ממליץ לך לקנות כיריים אינדוקציה
|
niv |
|
|
Jun 02, 2023 | 08:41 |
|
שמתאימים ל-16 אמפר ושקע ביתי רגיל.
אין הרבה דגמים כאלה (יש 3 של BOSCH, CONSTRUCTA, SAUTER)
המיוחד בדגמים האלה הוא שהכיריים מספיק חכמות ופשוט יודעות שלא לאפשר הפעלה בעוצמה החורגת מהמקסימום.
אם לדוגמא הפעלת להבה אחת על עוצמה 9, הוא לא יאפשר עוד 2 להבות על 9,
אבל הוא כן יאפשר 4 להבות על 4 או 5 נניח...
בפועל, כמעט אף פעם אין סיטואציה שבה צריך להפעיל בעוצמה מלאה את כל הלהבות ולכן מדובר לטעמי בפיתרון מוצלח מאד.
תוסיף על זה את העובדה שכיריים אינדוקציה (בניגוד לחשמלי או גז) הרבה יותר יעילות אנרגטית ולכן גם את היית רגיל לעבוד על עוצמה מסוימת בגז, פה צריך הרבה פחות...
הדוגמא הטובה ביותר להבהרה של היעילות הזו היא שבכיריים גז, כשרוצים להכין פסטה,
במקרים רבים מרתיחים מים בקומקום החשמלי כדי לזרז את התהליך.
באינדוקציה אין טעם... המים רותחים בעצמם מספיק מהר...
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 19, 2023 | 10:08 |
|
שלום לכולם.
יש לנו בחדר מדרגות אוטומט. הוא התקלקל כנראה עקב דייר שהיה לוחץ על מפסק תאורה תקול בקומה שלו ולא היה דואג להחזיר. (היה דביק ולא חזר לבד).
מה שקרה זה שלא ניתן היה להדליק את האור מהמפסקים והאוטומט לא עבד. רק על מצב קבוע האור דלק.
אחרי תחנונים לוועד כשנה, הגיע כנראה חשמלאי וסידר. עבר חודש ושוב התקלה חזרה.
אי אפשר להדליק את האור בקומות ואין גם תאורה על הלחצנים.
במצב קבוע בטיימר האור דולק.
האם צריך להחליף את האוטומט לגמרי?
איני חשמלאית.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 19, 2023 | 14:10 |
|
דרך מאוד פשוטה לבדוק אם אוטומט מדרגות הלך והבדיקה אורכת כמה שניות. אך מכיוון שאינך חשמלאית זה לא מקום להסביר את אופן הבדיקה. תזמיני חשמלאי עם רישיון בתוקף שיבצע בדיקה לאוטומט או למוליכים היוצאים ללחצנים וכדומה עד לפתרון התקלה.
|
|
|
|
|
•
|
לפי התיאור שלך, רוב הסיכויים
|
niv |
|
|
May 19, 2023 | 17:57 |
|
שהאוטומט לא מקולקל ומדובר בלחצן תפוס באחת הקומות.
הסימן הראשוני לכך הוא שאין תאורה בלחצנים.
אם היה מדובר באוטומט מקולקל, סביר להניח שהיה אור בלחצנים.
תנסו לעבור על כל הלחצנים ולראות אם אחד מהם לחוץ.
אם יש לכם לחצנים גם בתוך הדירות, זה יכול להיות גם מהם...
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 20, 2023 | 05:23 |
|
תפוס יגרום לתאורה בחדר המדרגות לדלוק קבוע. לפי דבריה ובמידה והיא תיארה נכון את התופעה האור בחדר המדרגות לא ניתן להדלקה בכלל. כך שהתופעה דווקא מראה על נתק במוליך היוצא ללחצנים. הדבר הכי נכון הוא להתקשר לחשמלאי שהיה במקום שיחזור ויבדוק את המערכת.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 20, 2023 | 11:43 |
|
החליף את הלחצן התקול. אבל אין זה יתכן שהכל עבד חודש ועכשיו לא?
אצור איתו קשר שיבוא לבדוק שוב. תודה.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 20, 2023 | 11:44 |
|
ומדובר רק בשלוש נורות לד. אם התאורה תדלק 24/7, כמה עלות חודשית זה לחשמל?
|
|
|
|
|
•
|
חישוב העלות מתבצע כך:
|
niv |
|
|
Jun 02, 2023 | 08:33 |
|
הנתון הרלוונטי הוא ההספק של הנורה בוואטים (W)
מונה החשמל סופר קילו וואט לשעה (קילו=אלף) והמחיר כיום הוא בערך 60 אג' לקילו וואט כולל מע"מ.
אם ניקח לצורך הדוגמא נורות של 10W, כלומר סה"כ 30W, זה אומר שבכל שעה העלות תהיה
30/1000 = 0.03 ונכפיל ב-60 אג' = 1.8 אג' לשעה
אם נכפיל ב 24 שעות ו 30 ימים, - 1.8X24X30 = 1296
כלומר כ-13 ש"ח לחודש.
ניתן להשתמש בחישוב הזה לכל צרכן בבית.
למשל דוד החשמל הוא בהספק של 2,500 וואט כלומר 2.5 קילו וואט
וכן לגבי מזגנים וכד'.
מה שכן, בצרכנים האלה צריך להבין שהם לא עובדים תמיד מכיוון שיש להם טרמוסטט שמכבה אותם כשמגיעים לטמפרטורה הרצויה. כלומר אם עושים את החישוב הזה למזגן, צריך להבין שזו הצריכה המקסימלית, אבל בפועל הוא יעבוד פחות...
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 20, 2023 | 11:41 |
|
ובכולם הלחצנים נראים תקינים. אולי מישהו משך מתוך הדירה חשמל. אבל אין לי מושג.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 20, 2023 | 12:10 |
|
אפשר למשוך חשמל מהלחצן בדירה מכיוון שלא יתקבל מפל מתח תקין להפעלת המכשירים בדירה ואם הוא ימשוך מהמנורות הוא יצטרך להפעיל את האוטומט כל הזמן בשביל לקבל חשמל שלא לדבר שזה דבר דבילי לעשות מכיוון שמעגל תאורה בחדר מדרגות לא מוגן בפחת וזו סכנה!! תזמינו את החשמלאי
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 20, 2023 | 12:18 |
|
הפעלת מכשיר ממתח חיצוני מהדירה הייתה מפעילה לדייר את הפחת והוא היה מנתק
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 20, 2023 | 12:25 |
|
הפחת במקרה שהוא משך רק פאזה מאחת המנורות שקשה לי להאמין שדייר יעשה כך
|
|
|
|
|
|
•
|
התקנת מתג חכם במקום מתג מחליף
|
yon |
|
|
May 28, 2023 | 09:21 |
|
שלום וברכה!
ברצוני להתקין מתג חכם במקום מתג מחליף קיים, אין לי בעיה שאחד מהמתגים המחליפים לא יעבוד, השאלה איך לחבר, יש 2 חוטים שהולכים למתג השני וחוט נוסף שהולך לפאזה או ל0(בכל צד משהו אחר), היציאות שיש לי במתג החכם זה: N, Lin, Lout
תודה
|
|
|
|
|
|
|