•
|
|
|
Apr 22, 2014 | 12:20 |
|
שלום לכולם.
התבקשתי להתקין סליל ניתוק (T.C?) למפסק ראשי 3X100 אמפר ולהוציא מגע יבש לרכזת כיבוי.
מה זה סליל ניתוק אני יודע באופן כללי - התקן שמנתק את המפסק הראשי ברגע שהוא מקבל פקודה מרכזת כיבוי אש.
מאחר שאף פעם לא עשיתי את זה יש לי מספר שאלות לאלו שיש להם נסיון בזה:
1. יש לזה שם באנגלית (ראשי תיבות T.C, מה זה אומר)?
2. איך בדיוק זה פועל וגרום לניתוק המפסק?
3. איך ואיפה מתקינים את זה (מנחש לצמוד למפסק הראשי)?
4. איך אמורה להיראות היציאה שאליה טכנאי הציוד של הכיבוי אש מתחבר עם הרכזת שלו?
5. כמה בערך יעלה בחנות חשמל מקצועית הציוד?
6. כמה הייתם מתמחרים את העבודה כולל החומר?
תודה רבה לעונים.
אם מסובך מידי להסביר בפורום, אשמח אם מישהו שיודע יוכל להתקשר להסביר לי בטלפון.
צור עבודות חשמל- הנדסאי חשמל
כל עבודות החשמל והתקשורת לבית ולעסק.
נותן שירות ברוב חלקי הארץ.
050-8372278
www.teg2010.co.il
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 22, 2014 | 12:25 |
|
האם כל מפסק ראשי 3X100 יתאים לזה או שיש צורך להחליף את המפסק הראשי?
מצורפת תמונה של המפסק.
050-8372278
www.teg2010.co.il
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 22, 2014 | 15:05 |
|
תוכל להשתמש בו.
תרכוש ברקר עם סליל הפסקה קומפלט ותראה שיוצא חיבור מגע יבש משוחרר ,לצורך חיבור למערכת כלשהי.
מן הסתם בצידו יופיע לך שרטוט שתוכל להבין ממנו. לא מסובך.
קישור מצורף:
א.שטרן עבודות חשמל ותקשורת
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 22, 2014 | 18:43 |
|
1. יש לזה שם באנגלית (ראשי תיבות T.C, מה זה אומר)?
TC = TRIP COIL בעברית סליל שימוט
2. איך בדיוק זה פועל וגרום לניתוק המפסק?
ברוב המפסקים הפעולה היא מכנית, ה-TC פועל כמו אלקרט-מגנט שברגע שמקבל מתח "זורק" פין
שמשחרר קפיץ וגורם לפתיחת המפסק.
3. איך ואיפה מתקינים את זה (מנחש לצמוד למפסק הראשי)?
בכל המפסקים מותקן צמוד למפסק במקום מיועד רק לזה. לא מכיר איך בדיוק ב-CH
4. איך אמורה להיראות היציאה שאליה טכנאי הציוד של הכיבוי אש מתחבר עם הרכזת שלו?
פה אני חושש שמדובר באי-הבנה. רכזת ג"א צריכה לספק מגע יבש שמשלבים אותו במעגל הפעלת ה-TC.
בעת אירוע אש, סליל ההפסקה מקבל מתח דרך מגע של הרכזת וגורפ לפתיחת המפסק.
בדרך כלל (רצוי ומומלץ) משתמשים ביחדת ממשק ISO שיכולה להפעיל 2, 4, 8, או 12 סלילי הפסקה.
אל יחידת כזאת מחוברים בצד אחד מגעי עזר של הרכזת בצד השני סלילי ההפסקהץ
אם תרצה אוכל לצרך תרשים.
בנוסף: רצוי לבנות מעגל הפסק FAIL SAFE ז"א שיפעל ויפסיק את המפסק במידה שיש כשל במעגל ההפסקה
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 22, 2014 | 18:25 |
|
1. T.C. - trip coil סליל שימוט
2. בעצם זה סליל חיצוני שמכניסים לתוך הברייקר כשמתמגנט גורם לשימוט הברייקר (בדומה למנגנון השימוט בברייקר)
3. אתה צריך ברייקר , בחלק הקדמי ליד המתג יש פנל נפתח עם ברגים . תפתח ותכניס פנימה את הTC.
4. בדרך כלל מחברים ל TC פאזה קבועה ואת האפס מחברים למהדק. אליו כנראה מתחבר הטכנאי.
לשאר השאלות אין לי תשובה :)
בהצלחה
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 25, 2014 | 02:34 |
|
הסתדרת כבר עם זה ? יש לי כמה במחסן אוכל לצלם לך מחר אם תצטרך
זק
זק חשמל
www.zackhashmal.co.il
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 25, 2014 | 08:03 |
|
לאחר התייעצויות עם כמה מביני עניין הגעתי למסקנות הבאות:
1. לברייקר הנוכחי יהיה קשה מאוד עד בלתי אפשרי להשיג T.C תואם, ולכן צריך לקנות ברייקר חדש ועדיפ עם T.C שכבר מותקן בתוכו ומוכן לחיבור.
2. ברייקר חדש 3X100 עם T.C מחברה איכותית (נגיד ABB) עולה יותר יקר משמעותית ממא"ז באותו גודל עם T.C שמתחבר אליו מהצד.
3. מאחר שלפני הברייקר הנוכחי יש עוד ברייקר רציני שגם ניתן לכוונן בו את הזרם הנומינלי, הכי פשוט וזול יהיה להחליף למא"ז. גם ההתקנה של מא"ז קנה ופשוטה יותר מהתקנת ברייקר.
זה מה שעשיתי ושלום על ישראל.
ועוד משהו: אף אחד לא הצליח להסביר לי מה זה מגע יבש, אז חקרתי והבנתי לבד:
מגע יבש זה מגע בלי מתח כמו בלחצני מדרגות שממתגים את האפס כדי למנוע מתח מסוכן בלחצן, ואותו דבר עושים עם הT.C כדי לא לסכן את הטכנאי של רכזת הכיבוי שהוא לא חשמלאי ועדיף שיתעסק עם אפס ולא עם פאזה.
תודה לכולם על העזרה.
050-8372278
www.teg2010.co.il
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 25, 2014 | 11:57 |
|
שמח שסתדרת
לגבי המגע יבש אבהיר לך כי לא הבנת...
לקחת ביד מפסק, הוא מגע יבש. רכזת כיבוי האש יש לה ממסר פנימי להפעלה, זה מגע יבש.
יבש הכוונה בלי מתח. שהוא אומר לך מגע יבש הכוונה שהוא לא מוציא לך מתח המגע יבש ואתה "מרטיב " אותו במתח מהלוח. זה הכל.
לגבי מיתוג האפס מה שעשית זה אסור על פי חוק. רק בחדר מדרגות מותר למתג אפס. וגם מהאפס שאתה מציע הטכנאי יתחשמל באותה מידה.
היית צריך לבצע את העבודה עם מתח נמוך....
להבא הדרך הכי פשוטה זה להגיד לטכנאי אש שיוציא לך +- 24V מהרכזת ולא מגע יבש. ואז ה 24V יפעילו את ה TC . כמובן שצריך לקנות TC ל 24V או לשים ממסר בדרך.
שבת שלום
זק חשמל
www.zackhashmal.co.il
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 25, 2014 | 18:08 |
|
מגע יבש הוא מגע ללא מתח.המגע הנ"ל משלב בין מערכות שונות לדוגמא זכוכית שבירה בכניסות למפעל עם מגע יבש עבור כיבוי אש לניתוק מפסק בזמן שריפה וכמו שזקזק אמר. לגבי רכזת אבל לגבי טריפ כוייל לדעתי זקזק טועה עכשיו בנו עבורי לוח 630*3 לפי תקן 1419 ואני יודע שיש תקן נוסף 61439 הסתכלתי בתכנית ולא ראיתי שנאי .מה שאני זוכר בכדי להקפיץ את המפסק הראשי גורמים לקצר מבוקר עי ידי הסליל טריפ כוייל .פאזה קבוע ואפס שעובר דרך מגע ייבש .שבת שלום רפי
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 25, 2014 | 21:41 |
|
אני לא דיברתי על שנאי אלא על מתח 24 מהרכזת. אם תראה לי בתכנית שלך מיתוג אפס אני מאוד אתפלא ואשמח לראות. הייתי יותר מצפה לראות מבודד ( או ממסר הפעלות יש לזה כמה שמות) כמו מדגם ISO 556.
זה מה שאני רגיל לראות בלוחות מהסוג הזה.
נכון שיותר מקובל להשתמש במגע יבש אבל לדעתי מה שהצעתי עדיף ואפשרי
שבת שלום
זק חשמל
www.zackhashmal.co.il
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 25, 2014 | 22:45 |
|
הסבר קצר אפשר להרכיב Tc ללא רכזת לגילוי אש לכן אין קשר .מגע Tc משמש לכמה פונקציות בנוסף לרכזת גילוי אש .ציינתי כבר פונקציה אחת שלא קשורה לרכזת ועובדת ישירות מול הלוח זכוכית שבירה להורדת מפסק ראשי בכניסות למפעלים .יש פוקציה במטבחים גדולים מעל ציפסרים מתקינים מטף+ מגע שמפעיל את Tc ומקפיץ מפסק ראשי.נכון שמשלבים רכזת גילוי אש בנוסף למגע אבל לדעתי ברכזת יש מגע יבש שמופעל בשעת שריפה ומגשר את האפס .רפי
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 26, 2014 | 00:05 |
|
שלך ושל הרבה אחרים להרכיב TC בעזרת מיתוג אפס גם בלחצני חרום וגם ברכזות. זה אסור לפי חוק החשמל.
אנסה לחטט ולמצוא לך את זה, ו
זק חשמל
www.zackhashmal.co.il
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 26, 2014 | 08:04 |
|
לא הבנתי איזה טעות.שילמתי הרבה כסף למהנדס מתכנן ולמפעל לוחות שבנו את הלוח לפי תקן 1419 הם הוציאו לי יציאתTC והתחברתי לפי התוכנית למגע יבש איפה אתה רואה פה טעות ?. את הרכזת התקינו לאחר כחודש שהלוח עבד בנו מערכת חדשה ועברתי ביקורת חחי כל מה שכתבתי לך שאין שנאי בלוח אז מאיפה יהיה לי 24 וולט להפעלת TC .רפי
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 26, 2014 | 08:43 |
|
אם הטענה שלך נכונה והרכזת לא תוציא 24 וולט אין לי ניתוק מפסק ראשי מלחצני חירום .לא הגיוני בדקתי את הניתוק משלושה לחצני חירום והמערכת עבדה ועברתי ביקורת חחי כל זה לפני שסימו להתקין את הרכזת. לאחר שסימו הם התחברו למהדקי TC בלוח.רפי
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 07, 2014 | 22:39 |
|
בכדי להתקין ניתוק למפסק יש להתקין למפסק סליל הפסקה, ובקשר לניתוק אפשר לעשות ניתוק דרך האפס או דרך הפאזה, אם בחרתה דרך הפאזה יש לשים חוצץ לפאזה (אתה לוקח פאזה מהכניסה למפסק שאותו אתה רוצה לנתק או מהפס צבירה מחבר דרך מאמת ממנו ללחצן ניתוק ופאזה חוזרת למגע של סליל ההפסקה ואת האפס ישירות למגע השני של סליל הפסקה) ולהפך אם בחרתה לנתק דרך האפס.
בעבור גילוי אש עליך לספק מגע יבש אתה יכול לקחת התקן ISO כיום הם מגיעים גם עם 16 ערוצים, התקן זה יודע לקבל מתח 220-250V ובצד השני מגע יבש בעבור הגילוי אש, או ע"י RELAY במידה ואתה צריך לנתק כמה מפסקים בודדים.
|
|
|
|
|
•
|
הסבר נאה..תוכל להעלות שרטוט?
|
שי |
|
|
Oct 08, 2014 | 06:36 |
|
עשר פעמים עשיתי עבודה כזאת,וכל פעם אני שובר ת'ראש מחדש.
הכי טוב להעלות סכימת חיבורים שתיכנס למאגר שרטוטים בפורום,כך כולם יעזרו בזה.
חג שמח
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 09, 2023 | 12:35 |
|
הכל תלוי במתח הנקוב של ה t.c
אם 24 או 230 מה שתשים זה מה שיהיה
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Feb 06, 2018 | 21:37 |
|
התבקשתי מחברת להבות להרכיב סליל ניתוק T.C בלוח 3\63A
אף פעם לא חיברתי את זה יש שרטוט שאני אוכל להשתמש איתו
אני אשמח
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 09, 2014 | 12:20 |
|
חברים חג שמח
צירפתי שירטוט עקרונית למערכת ISO556 היחידה הנ"ל מגיעה ליציאה 1 ,2,4,8,16
זה פיתרון קל ופשוט במקום השנאי והריליי שהיינו מתקינים בעבר וגם לא עולה יקר
חוסך זמן חיווט
עיקרון פשוט נותנים לו מתח הזנה קבוע , 2 מגעים יבשים Z1 Z2 מתחברים לרכזת גילוי אש
ומגעים 15 16 18 אליהם מחברים t.c או כל פעולה אחרת שרוצים
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Feb 23, 2023 | 14:53 |
|
למה הזנה של סליל ניתוק עושים מנקודה לפני מפסק ראשי? ראיתי את זה בכמה לוחות במפעל. האם חייבים לעשות את זה או אפשר להזין גם מנקודה אחרי מפסק ראשי?
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Feb 23, 2023 | 17:22 |
|
מכיר סיבה לכך. אין טעם לחבר סליל הפסקה מלפני הזנה לראשי. למשל סליל הפסקה שמוזן דרך פטריית חירום אם לפני ראשי ואין מתח באותה פאזה הרי שלא יעבוד. ואם אחרי ראשי והראשי נפל אין צורך להפעילו.
|
|
|
|
|
•
|
סיבה אפשרית למשל היא הרצון
|
niv |
|
|
Mar 04, 2023 | 19:41 |
|
להשתמש בסליל ניתוק שמקבל מתח קבוע על מנת להחזיק את המפסק הראשי וכשמפסיק לקבל מתח מפיל את המפסק הראשי,
כלומר חיבור של NC.
חיבור הנחשב בטוח יותר בהקשר בטיחותי מכיוון שבחיבור רגיל של NO, אם למשל נותק הכבל או שנקרע, בזמן חירום הניתוק לא יפעל.
סיבה נוספת היא מערכת חירום השולטת על מספר ארונות, ורוצים שהכל יוזן ממקום מרכזי אחד.
חיבור כזה יאפשר גם הפעלת נורות סימון, למשל לד אדום, שמסמל שלחצן החירום הופעל.
אם יוזן מהמפסק הראשי שהופל, מן הסתם הנורה לא תעבוד...
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 05, 2023 | 07:06 |
|
לעניות דעתי אין טעם לכך מכיוון שברגע שאין הזנה למשל באותה פאזה המפסק הראשי יופסק וכל המתקן לא יקבל הזנה כך שלא מבין מה התרומה למתקן חירום? כמו כן החזקת סליל על ידי אספקת מתח קבוע מקצרת את "אורך חייו". במערכות חירום כגון כיבוי אש ההזנה נעשית דרך מגע יבש מהמרכזיית אש. במערכות מתח גבוה למשל סלילי ניתוק מוזנים דרך dc מגובים סוללה. וניתן להזין נורת הפעלה גם דרך מגע עזר הצמוד למפסק.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 05, 2023 | 07:18 |
|
מערכות חירום עוברות בדיקות תקופתיות והידוק ברגים לפי הצורך. הזנת סליל מלפני הראשי ובמידה והראשי יופעל בגלל עומס או קצר בעייתי מכיוון שהסליל עדיין יקבל מתח לכן תצטרך מגע פנימי במפסק (אולי מפסקים גדולים יש כך) הנמצא בטור להזנת הטריפ כויל שבמידה של הפסקת המפסק מקצר או עומס לא יסופק מתח לסליל. במפסקים בעלי הרכבת סלילים חיצוניים לא מכיר תצורה כזאת.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 05, 2023 | 15:23 |
|
כן אפשר סליל אשר במתח מאפשר הרמת המפסק ללא קשר לפעולת המפסק בעומס או קצר. אך לא מכיר אישית במערכות חירום כך.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 09, 2023 | 12:30 |
|
האם אפשר להשאיר את הלוח הזמני לאחר החיבור הקבוע ?
|
|
|
|
|
|
•
|
האם ניתן לחבר פחת תלת פאזי הפוך?
|
mashav |
|
|
Mar 01, 2023 | 19:11 |
|
שאלה:
יש לי מפסק גדול בשורה עליונה והנתיכים בשני שורות מתחת. אני רוצה להתקין פחת תלת פאזי בשורה העליונה מפאת חוסר מקום אבל אז החוטים של הנתיכים יהיו בחלק התחתון של הפחת וההזנה תהיה מלמעלה. האם אפשרי או שחייב להיות מלמטה כלפי מעלה?
שאלה שנייה:
ראיתי כניסה של 0 בחלק התחתון והעליון של הפחת. אני מבין שיש לחבר 0 לאחד מהם אבל לאן את השני? חזרה למגשר של ה 0 ?
אם אין בעיה במה שעשיתי, מדוע קופץ הפחת כשאני מפעיל חלק מהנתיכים ? (לא כולם)
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 01, 2023 | 21:43 |
|
1. יש להתקין את כל התכולה של הלוח באותו כיוון. זאת אומרת שאם התקנת בראשי מלמטה ךמשל וההמשך מלמעלה יש לפעול כך גם עם המא"זים וגם עם הפחת.
2. מוליך האפס המגיע מהכבל אן מהמוליכים מהמונה מתחבר באותו צד של ההזנה וההמשך של הפחת מוליך אפס מתחבר לפס אפסים בלוח. שאר מוליכי האפס של המעגלים מתחברים לפס זה.
|
|
|
|
|
•
|
האם יש קשר לזה שהתקנתי הפוך
|
mashav |
|
|
Mar 03, 2023 | 11:22 |
|
האם יש קשר לזה שהתקנתי הפוך לעובדה שהפחת קופץ אם מפעילים חלק (בערך שליש) מהפקקים. בפקקים האחרים הוא לא קופץ
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 03, 2023 | 12:19 |
|
לך להביא חשמלאי ואם אין לך רישיון חשמל לא לבצע עבודות חשמל.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Feb 26, 2023 | 15:19 |
|
בדירה ותיקה אנו מעוניינים להעביר שלושה קווי כח חדשים ולהם דרושים מפסקי פחת.
לצערנו אין מקום בקופסא הנוכחיח, כפי שניתן לראות בתמונה.
האם יש קופסא על הטיח שניתן להתקין במקום או תוספת יחידה שתתן פיתרון בהתאם למצב בשטח?
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Feb 26, 2023 | 19:46 |
|
אם אין לך אפשרות לעוד מקום ואתה צריך עוד 3 מעגלים (קווים משמשים לחיבור לוחות) אתה יכול לחבר לוח ל 3 מקומות ולחבר rcbo שהם מפסקים משולבים פחת במקום mccb שהם מא"זים רגילים
|
|
|
|
|
•
|
תוספת תקנית ומפסקים קטנים
|
gilg55 |
|
|
Feb 27, 2023 | 15:03 |
|
האם תוספת כזו היא תקנית?
ושמעתי היום שיש מפסקים חצי גודל, אמנם יקרים הרבה יותר, אבל יכולים להכפיל את כמות המפסקים באותו לוח. יש בעיה עם פתרון כזה?
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Feb 27, 2023 | 16:09 |
|
להתקין rcbo וזה יוצא שכל מעגל ממנו מןגן פחת. לגבעץי המא"זים חצי עובי מכיר של חברה סינית RS ולא ממליץ עליהם. נראה צעצוע יותר
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Feb 24, 2023 | 17:03 |
|
אהלן, אני סטודנט שנה שניה להנדסת חשמל ואני אמור לבחור התמחות לקראת סוף השנת לימודים הנוכחית.
אני נוטה יותר ללימודים של זרם חזק ומערכות הספק גדולות מאשר לשאר התחומים שהם יותר הייטק (למרות שאני לא סולד מהם או משהו).
למרות זאת אני אשמח לדעת כמה דברים לגבי התחום:
האם יש משרות סטודנט בתחום של זרם חזק? או שבגלל שרוב העבודות בתחום דורשות ניסיון אז כמעט ואין כאלה?
מה האפשרויות תעסוקה שיהיו לי ישר אחרי הלימודים? יש השתלבות של זרם חזק בתחומים מסויימים בהייטק?
מה ציפיות השכר בתחום של זרם חזק? בהתחלה או אחרי כמה שנים. (ברור לי שכאשר יש כמה שנים של ניסיון השכר גבוה משמעותית מאשר מהנדס שרק סיים לימודים)
,
תודה לעוזרים
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 02, 2019 | 21:31 |
|
שלום לכולם,
התקינו לי בדירה חדשה שקע תלת פאזי לכיריים חשמליות בתוך הנישה של התנור המובנה (ראו תמונה).
גודל של שקע סיקון לא מאפשר להכניס תנור בגודל נורמלי.
מה הם האופציות התקניות אשר חשמלאי המתקין של חברת הכיריים יכול לעשות?
האם זה תקני מבחינתו להסיר שקע ולחבר ישירות לחוטים מהקיר?
תודה.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 03, 2019 | 09:26 |
|
האופציות הן למצוא לשקע מקום אחר. אפשר לדוגמה למקם אותו מאחורי אחת המגרות, ולקצר את המגרה הספציפית. יש גם שקעי סיקון פחות בולטים מזה, ואם חציבה זו אופצייה, אז צריך לבדוק מידות אולי מתאים, אני בספק כי גם יש את התקע.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 03, 2019 | 12:17 |
|
תודה על התגובה המקצועית!
האם זה תקני להתקין שקע זה מסובב עם הכניסה כלפי מעלה או כלפי צד?
אני שוקל להזיז שקע זה כלפי מעלה כמה שניתן ולסובב כלפי צד, כך שהוא לא יפריע לגוף התנור. יש היגיון?
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 03, 2019 | 21:19 |
|
תן לחשמלאי לעשות את זה .בדרך כלל המיקום שלו הוא קצת יותר למעלה .. לרוב תנורי האפייה יש מקום בגב העליון להתקין את השקע
אם ישנה אפשרות להפוך את השקע עם הפתח כלפי מעלה אני לא רואה בעיה עם זה אבל כמו שיעצו לך פה תתן לחשמלאי לעשות את העבודה...בהצלחה
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 03, 2019 | 12:27 |
|
האם זה תקני להחליף לשקע נייד. כלומר להתחבר לחוטים מהקיר באיזשהיא צורה תקנית עם קבל מעריך ולעשות שקע נייד תקני איפו שאני רוצה?
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 03, 2019 | 15:10 |
|
אתה יכול לחבר כבל ירוק/גידים בצינור, לנקודה הקיימת מאחורי התנור באמצעות מהדקים ולמקם את השקע במקום אחר. כמובן ע"י חשמלאי. בהצלחה!
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 04, 2019 | 09:26 |
|
שקע המחובר לקיר חייב להיות מחובר לקיר.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 09, 2019 | 23:31 |
|
יש לקנות שקע סייקון מיטלטל, שלא מיועד להתקנה על קיר.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 05, 2019 | 09:09 |
|
כבר קיבלת כמה וכמה תשובות לשאלתך,
והבחירה באחת מהן לשיקולך.
אבל אני אתייחס רק לשאלתך בעניין 'האופציות של החשמלאי המתקין של הכיריים'.
אז כך:
אני לא בטוח שמתקין הכיריים הוא בכלל חשמלאי עם רישיון.
אולי כן, ואולי לא.
הוא בסך הכל מרכיב תקע לכבל של הכיריים ומכניס אותו לשקע המוכן.
בשביל פרט העבודה הזה, הוא יכול להיות גם טכנאי שירות.
מסוייג מה שנקרא.
וזה מה שמותר לו לעשות, ולא יותר.
יתרה מכך: אותו בחור ממש לא בקטע לעבוד במקום ולהתעסק עם השקע,
הוא צריך שזה יהיה לו מוכן עם מתח והארקה בהתקנה טובה.
מה לו ולהתעסקות של השקע בקיר? מיותר בשבילו להתאמץ וללכלך בגדים.
במצב נתון כמו בתמונה הוא מתקין והולך, והבעיה אם התנור ייכנס למקומו או לא, היא הדאגה
האחרונה שלו בחיים.
לא מתפקידו להתעסק בבעיות שקשורות לבעל הבית בענייני מיקום ונוחות.
והערה אחרונה:
חשמלאי טוב לא מגיע למצב הזה, הוא מראש מתקין את שקע הסיקון בצורה שלא תתעורר בעיה.
כי...
חכם לא ניכנס מראש לבעיה שפיקח יודע לצאת ממנה.
מפלס נתיבי זרימה לחשמל;
מהארקת יסוד ועד להדלקת התאורה.
רחובות ואזור השפלה.
050-6480662
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 10, 2019 | 09:23 |
|
תחליף לשקע שוקו קופסא 70 שקוע קיר
|
|
|
|
|
•
|
שקע שוקו עם קופסה 70
|
thmhe |
|
|
Apr 10, 2019 | 13:02 |
|
שמעתי ששקע שוקו אינו עומד בתקן ואינו עובר בדיקה ח"ח
האם זה נכון? ומה הסיבה?
|
|
|
|
|
°
|
|
|
Apr 10, 2019 | 22:25 |
|
אלי חשמלאי מוסמך לחיפה והקריות
052-2475518
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Feb 14, 2023 | 15:58 |
|
האם מותר לצאת עם שני חוטי 10 גמישים ביציאה מראשי או פחת לביקורת חברת חשמל ואם כן
האם קיימת סופית 10 כפולה
חשמלאי מוסמך
meirj195020@gmail.com
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jan 13, 2023 | 11:24 |
|
מה הסיבה שהפחת קופץ כאשר מקצרים אפס והארקה?
האם זה יקרה תמיד?
מתי לא?
Yossnir
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jan 13, 2023 | 12:59 |
|
כאשר ישנו הפרש פוטנציאלים בין האפס להארקה (למשל עומס לא סימטרי הגורם לזרם במוליך האפס) בנקודת המגע בין האפס להארקה, חלק מהזרם יזרום דרך הארקה וכאשר ערכו בין 16 מילי אמפר ויותר הפחת יגיב. כמובן שזה תלוי גם בעכבת הארקה! במבנים שבהם התנגדות הארקה גבוהה סיכוי שהפחת לא יגיב לעומת מבנה מאופס למשל. כמובן שאסור לבצע בדיקה שכזאת כי למעשה איפוס.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jan 21, 2023 | 15:15 |
|
בכל בית בעל הזנה תלת פאזית העומס הכללי לא סימטרי.
לאפס של הבית, פוטנציאל 0, היות ומחובר לאדמה בשנאי חח"י.
מהיכן לקוח המספר 16 מילי טמפר ואיך הוא משפיע?
Yossnir
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jan 21, 2023 | 19:49 |
|
ראשית כאשר אומרים שפוטנציאל מוליך ה"אפס" הינו 0V אין הכוונה שהוא ממש אפס מוחלט (אולי למעט במוליכי על) אלא מדברים על יחס בין 2 נקודות מדידה בין מוליך האפס והאדמה. במשטר אפס שבו השנאי מאורק בהארקה קשיחה בנקודת הכוכב אכן אין הפרש פוטנציאלים ממש, אך במוליך האפס בביתך הינו בעל התנגדות ויש הפרש פוטנציאלים אמנם זניח מאוד המספיק לזרם היוצא מהצרכן לזרום בחזרה למקור. שנית נסכים שהזרם יוצא מהמקור וחוזר למקור! מבחינת המקור (שנאי, גנרטור וכדומה) למשל בהזנת צרכן יחיד, המקור רואה 3 צרכנים: מוליך הפאזה, הצרכן ומוליך האפס אך כמובן שהתנגדות מוליכי המעגל זניחה מאוד יחסית לצרכן שהרי אם לא כך מפל המתח על הצרכן היה נמוך מהמפל המתח המותר ולא היה עובד כשורה.
ממסר פחת הינו כשנאי מסוג מסכם (לא מחסר) בפחת חד פאזי הזרם שנכנס הינו הזרם שיוצא, פחת תלת פאזי שבו הסכום הוקטורי בין הפאזות נמדד מול הסליל של האפס ומלופף בליבת הפחת (עניין של כיווני ליפוף). וכאשר נוצר הפרש זרם מסויים שתיכף נדבר עליו יגרום לפחת להגיב.
לממסרי פחת ביתיים היצרנים בונים פחתים ביתיים כך ש:
ב חצי זרם הפעלה עד 15 מילי אמפר הפחת אינו אמור להגיב.
בזרם הפעלה נקוב 30 מילי אמפר הפחת אמור להגיב עד 300 אלפיות השנייה
בזרם פי 2 כ 60 מילי אמפר כ 150 אלפיות השנייה
ובזרם הפעלה פי 5 כ 300 מילי אמפר כ 40 אלפיות השנייה זמן תגובה.
כך שמ 16 מילי אמפר ומעלה ככל שנעלה בזרם יתקצר זמן התגובה של הפחת.
לאחר שהבנו את הרשום לעיל, כאשר אתה מייצר מגע בין אפס להארקה אחרי הפחת למעשה אתה מייצר צומת! צומת שבו הזרם יתחלק בין האפס והארקה בחזרתו למקור. ככל שהארקת המבנה עד לנקודת הכוכב בשנאי טובה יותר (התנגדות נמוכה מאוד) הזרם שיזרום דרך הארקה יהי גדול יותר ולכן הזרם דרך האפס שיעבור בפחת יהיה קטן יותר, ועלול להפעיל את הפחת לעומת הארקה גרועה מאוד שבה הזרם שיזרום יהיה נמוך ביותר ועלול שלא להפעיל את הפחת
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Feb 02, 2023 | 09:34 |
|
הסברך ברור מלבד הסתייגות קטנה.
זמן התגובה מ 16 מילי אמפר ועד להפעלת הפחת לא ממשש יתקצר, הוא יכול להיות אין סופי עד 30 מילי אמפר ואז בהגיעו ל 30 מילי אמפר או בסביבה הוא יפעל.
Yossnir
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Feb 02, 2023 | 12:58 |
|
אם תעשה בדיקות במכשיר תראה פחת למשל שיכול להגיב ב 27 מיליאמפר. קשה לי להאמין שפחת שמגיב ב 27 מיליאמפר אחרי שעה רק, יגיב ב 30 מיליאמפר מקסימום תוך 300 מילישניות. פחת כזה הייתי מחליף
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Feb 02, 2023 | 13:07 |
|
מ 15 מיליאמפר בערך, רק לידיעתך אדם למשל שאוחז נניח במוט מתכתי שעובר דרכו (נניח אדם צעיר) 20 מיליאמפר, לא יצליח להרפות אחיזה!!
|
|
|
|
|
|
|