•
|
|
|
Apr 18, 2023 | 21:16 |
|
יש לי בדירה חימום תת רצפתי חשמלי. לחימום לוח חשמל נפרד (3*25)
האם מותר לי למשוך חשמל מהארון הזה לשקע שירות בבית.
אבהיר כי החשמל ייצא במפסק נפרד. וצריך לעבור טסט של ח"ח
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 18, 2023 | 23:21 |
|
אם תשמור על הפרדת מעגלים בארון אין בעיה
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 18, 2023 | 23:23 |
|
שבארון יהיה ראשי וממנו יש התפצלות למבטח למעגל החימום עם המנתק ולמבטח שני המיועד לשקע שירות.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 15, 2023 | 19:16 |
|
שני מוליכים אפס, אני מגשר אותם עם היד יעבור זרם דרכי?
באופן דומה, מכניסים מוליך לשקע בצד של האפס, יחשמל אותי (הפעם דרך האדמה לשנאי)?
הייתי מנסה אבל חיי חשובים לי . אבל כן הבנתי שיכול להיות התחשמלות גם מאפס. אז השאלה איך
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 15, 2023 | 20:57 |
|
אין טעם לנסות סתם. אבל לשאלתך. מוליך אפס כל עוד אינו מחובר לפס האפסים בלוח הוא אינו מוליך אפס כך שמוליך שיוצא מצרכן הוא למעשה פאזה חוזרת מהצרכן רק אם תחבר אותו לפס אפסים אז הוא מוליך אפס. כידוע זרם יוצא מהמקור (השנאי) וחוזר למקור. אם תסגור מעגל על ידי תפיסת מוליך מצד הפס אפסים ומוליך מצד הצרכן הרי שאתה מתחבר בטור לצרכן ואכן יעבור דרכך זרם חשמלי. זרם זה יעבור דרכך (תלוי בהתנגדות הגוף שלך ובגודל הצרכן) כפונקציה של מפל מתח. ויחזור למקור דרך מוליך האפס ודרך האדמה. במקרה השני הכנסת מוליך לאפס לא תחשמל אותך מכיוון שמוליך זה מחובר לפס האפסים בלוח וגם אינו זורם בו זרם כי אין צרכן בשקע
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 16, 2023 | 02:08 |
|
לפי אתר QUARA ראיתי שאפשר להתחשמל ממוליך ניוטרל.
לטענת הכותב, אם תקח למשל את האפס של צרכן , תחתוך, תחזיק את שני הקצוות, תפעיל את המכשיר הזרם באפס יעבור דרכך. השאלה שלי היא איך, שהרי הגוף הוא נגד והמתח הוא אפס וולט. או אפילו כמה וולטים.
כלומר האפס מחובר לפס אפסים ולמכשיר, והגוף של האדם מחזיק בין שני חלקי האפס.
לגבי השקע, יש זרמים שעוברים באפס, אני לא בקיא בעניין אבל מדובר על זרמי רפאים, זרמים קיבוליים כל אלה שמשאירים לדים דולקים גם לאחר הפסקת הזרם מהפזה. אולי גם ניתן לומר שהאדמה היא האפס המוחלט והפס אפסים בכל זאת בפוטנציאל גבוה יותר. אבל בכל אופן החלק הראשון של השאלה מעניין יותר.
תודה
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 16, 2023 | 06:35 |
|
לך את אותו דבר. שברגע שאתה מתחבר במוליך אחרי הצרכן למעשה אתה נגד המחובר בטור. תשרטט את המעגל. תשרטט מקור מתח, מוליך ההולך לצרכן , מוליך היוצא מהצרכן , נגד נוסף בטור לצרכן שמייצג אדם ושוב מוליך היוצא מהאדם לכיוון פס האפסים והוא מוליך האפס. בהתאם למפלי המתח כך יהיה החשמול. נניח שמחובר צרכן 10 קילואוהם ואדם נגד של 1500 אוהם במתח 230 וולט. הזרם הכללי יהיה כ 0.02 אמפר ומפל המתח על האדם יהיה כ 30 וולט. והפוך אם הצרכן נניח 500 אוהם והאדם 1500 אוהם אז המפל מתח על האדם יהיה יותר מסוכן. כמובן שיש להוסיף את העניין של התנגדות המוליכים המהווים גם התנגדות במעגל. לכן יש הבדל גם בין חשמול בטור או לחשמול במקביל שזה מה שקורה לאדם הנוגע בצרכן מחושמל - מתח מגע.
מתח רפאים יכול להיווצר למשל בצינור שיש בו מוליכים מבודדים פאזה אפס והארקה. אתה יכול לגעת בלוח בפס הארקות ולא יקרה כלום, אם תפרק את מוליך ההארקה של המעגל המחובר בפס הארקות והצרכן עובד ותיגע במוליך המשמש להארקה שהוא באוויר הרי שיתכן שתרגיש חשמול רגעי כתוצאה ממתח רפאים. כאשר המוליך ירוק צהוב מחובר לפס הארקות הוא מאורק!!! ולא יהיה עליו מתח זה מושרה. כנ"ל מוליך האפס בשקע מחובר לפס אפסים שהפס מחובר דרך מוליך האפס ומאורק או בשנאי או באיפוס בפילר מונים וגם בשנאי בשיטת איפוס.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 16, 2023 | 07:11 |
|
שהזרם שיוצא מהאדם המתחבר כפי שתיארת מתפצל דרך מוליך האפס ודרך האדמה חזרה למקור.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 16, 2023 | 23:48 |
|
אז למה עושים ממוליך אפס בטוח יותר, למשל בלחצנים לתאורת מדרגות?
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 17, 2023 | 00:15 |
|
אחת הסיבות כי ההתחשמלות אפס אדמה תהיה הרבה פחות אפשרית
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 17, 2023 | 00:21 |
|
"מעגלים סופיים" ניתוק צרכן מחייב ניתוק כל מוליכי המופע כולל האפס למעט:
מנורה שאינה נחשבת למכשיר ופעמון דלת למשל. מסיבות בטיחותיות הרי שחובה לנתק את המופע והאפס למשל לצורכי תחזוקה. ואם רק אחד מהם אז בטוח ניתוק המופע. עקב שתאורת חדר מדרגות אינה דבר קבוע ןהדלקתה זמנית לפי טיימר והגישה למערכת אינה כמו בדירה (אמנם קיים לחצן בדירה) הרי שמחברים את הלחצן לאפס מצד אחד ומצד שני מחובר בטור לרכיב בטיימר. וגם בלחצן זה קיים מתח חלקי המגיע מרכיב הטיימר.
|
|
|
|
|
|
•
|
כניסה לקבוצת ווטסאפ חשמלאים
|
manager |
|
|
Apr 09, 2023 | 10:32 |
|
מי שרוצה להיכנס לאחת מהקבוצות הבאות שיכתוב בתגובות אני
פורום התייעצות חשמלאים
פורום התייעצות חשמלאים ברישיון
שאל חשמלאי – צרכנים שואלים חשמלאים
לימודים והכשרות לחשמלאים
משרות לחשמלאים
ועדות חשמל – הכנה וטיפים
מיזוג אוויר – שאלות צרכנים
פורום אנשי מיזוג אוויר
התייעצות תמחור עבודות חשמל
חשמלאים משתפים עבודות
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 16, 2023 | 08:43 |
|
מוזמן להיכנס לקבוצות שרלוונטיות עבורך מכאן: https://www.electric-com.com/whatsapp/
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 01, 2023 | 07:34 |
|
הי. רכשתי מתג WIFI (כפתורי טאצ׳) של סווצ׳ר לדוד חשמלי.
חיברתי את החוט האדום מהלוח ל-L (IN), את החוט הכחול מהלוח ל-N (IN), את החוט האדום של הדוד ל-N1 (out) ואת החוט הכחול של הדוד ל-L1 (OUT).
זה לא עובד. כתבתי לסוויצ׳ר, והם כתבו לי את ההדועה בתמונה המצורפת. לא הבנתי מה הם אומרים. מישהו מבין איך אני צריך לחבר את החוטים?
|
|
|
|
|
•
|
כנראה הפכת אבל עדיף במיוחד עם דוד
|
מניחשמל |
|
|
Apr 15, 2023 | 19:19 |
|
|
|
•
|
|
|
Apr 01, 2023 | 16:36 |
|
יש לי 6 לוחות משנה פיקוד ובקרה, כול לוח מזין חדר קירור, מתחת לחדרי הקירור (קומה מתחת) נמצא הלוח הראשי וסמוך חדר מדחסי קירור. השאלה שלי האם אני יכול להזין את כול ששת הלוחות הישר ללוח הראשי או שאני צריך להזין את כלל הלוחות בלוח משנה ראשי שנמצא סמוך לחדר מדחסים ובנוסף אמור לתמוך במדחסים
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 31, 2018 | 09:06 |
|
שלום.יש לי תקלה בבלוק אור החשמל דולק קבוע.בדקתי את האוטומט כלומר ניתקתי את האפס החוזר מכל המתגים שנכנס לאוטומט וממסר אוטמט כבה.מה עליי לעשות כדי שאוכל לפתור את התקלה ביעילות ומהיר.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 31, 2018 | 09:12 |
|
ככל הנראה באחד הקופסאת יש לך מתג ( on off) במקום לחצן (n.o.), או שמישהו חיבר בקופסאת חיבורים את האפס עם האפס חוזר, תבדוק רציפות בין האפס לכל אחד מהאפס החוזר, הקו שיש בו רציפות הוא הקו התקול, ואז תוכל לחבר בחזרה את הקו התקול חוץ מהקו הבעייתי, ואז נשאר לך רק לאתר את איזה חלק במבנה הקו הזה משמש
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 31, 2018 | 09:28 |
|
היי דוד תודה רבה על התשובה המהירה.לגבי הסברה הראשינה עם המפסק הבנתי מה עליי לעשות לעבור מפסק מםסק ולבדוק שהוא no.או שהוא לא מקצר.
אבל הסברה השניה לא הבנתי הרי עם חיברו את האפס הקבוע לאפס החוזר בעצם כל האפסים החוזרים מקוצרים ביחד אל האוטומט.ואיפה נמצאת קופסאת החיבורים שדיברת עליה.??
תודה מראש.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 31, 2018 | 14:20 |
|
במקרה הזה כל האפסים החוזרים מגושרים, אבל הם לא בהכרח מגושרים לאורך הקו,
כלומר אם מגיע לך ללוח יותר מאפס חוזר אחד (לאותו אוטומט), ברגע שכל האפסים החוזרים מחוברים לאוטומט, אז כולם מגושרים לאפס, ברגע שתנתק את האפסים החוזרים מהאוטומט, רק אפס חוזר אחד יהיה מגושר לפס אפסים והשאר לא, ואז תבדוק רציפות בין האפס לכל אחד מהאפסים החוזרים באפס החוזר שיהיה בו רציפות לאוטומט בו התקלה
נ.ב. יצאתי מתוך נקודת הנחה שיש לך יותר מאפס חוזר אחד שמגיע לאוטומט, זה מה שהבנתי ממה שכתבת.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 31, 2018 | 21:39 |
|
כן הבנתי את ההסבר אך הבעיה היא שבאוטומט מגיע גיד אחד חוזר.כלומר באיזשהוא מקום נמצא החיבור בין כל האפסים נשאלת השאלה איך אני אוכל למצוא את קופסאת החיבורים ואז אוכל לבודד את הבעיה לפי ההסבר שלך למעלה.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 31, 2018 | 22:45 |
|
כן הבנתי את ההסבר אך הבעיה היא שבאוטומט מגיע גיד אחד חוזר.כלומר באיזשהוא מקום נמצא החיבור בין כל האפסים נשאלת השאלה איך אני אוכל למצוא את קופסאת החיבורים ואז אוכל לבודד את הבעיה לפי ההסבר שלך למעלה.
|
|
|
|
|
•
|
סביר להניח שאחד הלחצנים תפוס
|
niv |
|
|
May 31, 2018 | 23:29 |
|
אם זה חדר מדרגות גדול, כדאי לעבוד בשיטת החציה.
כלומר ללכת לקופסאות חיבורים ולחתוך כל פעם חצי בניין עד שנמצא הפושע.
אם לא גדול, אפשר פשוט לעבור על כל הלחצנים. לא לשכוח שיש במקרים רבים לחצן בתוך הדירות.
אם מדובר בלחצנים ישנים, כדאי לפעמים לשקול לפתוח רק את קופסאות החיבורים, כיוון שבמקרים רבים,
אחרי שפותחים את הלחצן (אם הוא ישן) לא ניתן להחזירו ויש להחליף לחדש.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 30, 2023 | 15:09 |
|
היי שלום במקרה שלי ישנה בעיה חדר מדרגות .שאני לא מקבל אפס חוזר מהלחצנים בבניין לכיוון האוטומט,ככל המראה מה שקרה שהתנתק חוט האפס הראשי שהולך לשאר הלחצנים,ניסיתי לאתר את הקופסא הראשית שיוצאת מהלוח חשמל.יש רעיונות כלשהם איך למצוא את הנתק???
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 29, 2023 | 09:47 |
|
הגעתי להתקין מנורות לד בבית.
בקומה השניה מייד כשחיברתי את המנורה, עוד לפני שהלכתי הופיע אור חלש על פס הלדים. עם ההדלקה הופיע אור תקין. בבדיקת וולטמטר מתח תקין ומיתוג נכון של פאזה וניוטרל, אך מופיע מתח לא תקין בין פאזה להארקה גם כשמתג פתוח וגם כשהמתג סגור. ממצא דומה בחדר הסמוך. בדקתי את השקעים בקומה בעזרת שקע- טסט - הם תקינים.
מנין מופיע המתח הלא תקין הזה? מאיפה להתחיל לחפש, חיפוש יעיל? תודה מראש
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 18, 2023 | 20:38 |
|
דרוש לחבר שני מזגנים, סמוכים אחד לשני, 2.5 כ''ס במבנה ציבורי.
לוח -בחוץ למבנה.
רוצה להזין אותם בכבל ת''פ, וליד המזגנים - לוחון עם אוטומת ת''פ אוטומטים של המזגנים.
2שאלות:
1.אם בלוח ראשי צריכה הגנה, או אפשר לחבר את הכבל לפס שבלוח.
2. בכל המבנה, שיש בו גם שקעים, אין פחת.
(יש במבנה עוד 2 לוחות משנה גם). חייב פחת בלוחון המזגנים?
תודה.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 22, 2023 | 19:02 |
|
אם אתה מחבר את הקו ת"פ שמזין לוחון למזגנים לפס צבירה בלוח המזין, מבחינת עומס אתה מוגן ביציאה של המא"זים למזגנים. מבחינת קצר זה בעייתי אם הראשי מזין פסי צבירה והכבל עצמו לא בשטח חתך מתאים במקרה של קצר בקן המזין את הלוחון. לכן רצוי להתקין ביציאה מהפסי צבירה מבטח מתאים לקו המזין את הלוחון הממוקם ליד המזגנים. לגבי פחת זה תלוי במבנה. בעקרון פחת חובה במתקנים רפואיים באיזורים 0 ו 1, אתר ארעי ואתרי בנייה, מתקן דירתי, חקלאי, ומקומות שדרוש לפי פקודה העבודה לבטיחות בציוד מיטלטל. מה אופי המתקן? בנוסף תצטרך פאקט עבור כל מזגן המנתק גם את האפס אלא אם הלוח בסמוך למזגנים במצב שנראה ואתה מתקין מא"זים דו פול לכל מזגן.
|
|
|
|
|
|
|