•
|
|
|
Oct 24, 2024 | 14:32 |
|
בבניין משותף אחת הדירות מחזיקה את החשמל דולק כל השבת (שמים גפרור במפסק שבתוך הדירה).
האם חשמלאי מוסמך שמגיע לבדוק יכול להגיד לועד הבית באיזה דירה זה נעשה מבלי להכנס לדירות?
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 28, 2024 | 14:00 |
|
בקלות רבה, בשיטת האלימינציה. מנתקים באמצע הבניין את הקו ללחצנים ורואים באיזה חצי הבעיה. בחצי הבעייתי עושים אותו דבר עד שמגיעים לקומה הבעייתית ושם מנתקים דירה דירה. כל זאת בהנחה שאין תקלה בקו או באוטומט.
---------------------
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 29, 2024 | 09:09 |
|
אם הוציאו את הגפרור, לא ניתן לדעת.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 26, 2024 | 17:51 |
|
חברים,
מה המרחק בין קופסאות 55 צמודות, בהנחה שהמפסקים יהיו צמודים באותה מסגרת?
לצורך העניין שני מפסקים רגילים (שני מודול כל אחד)
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 28, 2024 | 14:05 |
|
קח 2 מפסיקים , תכניס אותם לקפ' 55, תצמיד ותמדוד את מרחק. אני מציע שלא להצמיד כי אז אתה תהייה מוגבל לדגם מסוים ולא תוכל להחליף אביזר לדגם רחב יותר.
---------------------
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 16, 2024 | 12:41 |
|
שלום לכולם,
בעבר רכשתי גופי תאורה לחדרי האמבטיה ללא חוטי חשמל שיוצאים מהם אלא רק עם מהדקי חיבור כלומר, כבלי החשמל בקיר מתחברים ישירות לגוף התאורה בחלקו האחורי בתוך תא מיוחד שגם מוגן מים.
הפעם רכשתי גופי תאורה מוגני מים לחדרי הרחצה עם תקן IP65. לגופי התאורה האלה יש חוטי חיבורים (פאזה ואפס). האם תקין ובטחותי לחבר את גוף התאורה על ידי מהדקי שורה (לוסטרה קלמרה) מאחורי גוף התאורה לחוטים שמגיעים מהקיר ע"י מהדקים ?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 08, 2024 | 05:14 |
|
יש לי בעיה מאוד בעייתית אם השקעים יש לנו בבית 3 פאזות וכל שקע גורם לסוג הפרעות חשמל וקראתי מאמר על הדבר הזה והגורם הוא הארקה איזה כלי אפשר לבדוק הארקה תקינה בשקעים ? האם MPI-507 יעשה תעבודה ?
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 08, 2024 | 05:18 |
|
כרגע אני משתמש בשקע שאין כמעט הפרעות ואני חושב שגם הארקה תקינה בשקע הזה ספציפית אבל רוב השקעים שאני מחבר גורם להפרעות שגורמות למחשב לעבוד בצורה לא תקינה
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 08, 2024 | 20:48 |
|
אוקיי הבנתי תבעיה החיבור של המחשב מחובר לשקע של המזגן בעל 3 כוח סוס והשקע מופרד מכל הפזות בבית בגלל זה המחשב עובד בצורה תקינה אני צריך לעשות הפרדת פזות כנראה בשקע
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 10, 2024 | 09:05 |
|
הארקה עומדת בפני עצמה בפאזה אחת או שלוש בלי כל הבדל. בכל מקרה היא צריכה להיות תקינה, והבדיקה על ידי חשמלאי. גם אם יהיה לך הכלי המתאים לבדיקה (ולא המצחיק שקונים בשקל בסופר) עדיין צריך איש מקוצע לשימוש בו.
מה שאתה מתאר יכול להגרם מאפס רופף, שזה מצב מסוכן שיכול לגרום לשריפת מכשירים בבית.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 15, 2024 | 22:13 |
|
למי יש בזמן האחרון הרבה לקוחות שלא משלמים כסף ?
מה ניתן לישות בנידון ??
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 16, 2024 | 08:34 |
|
הנושא דיי בעייתי. אני מניח שמדובר,בעבודות גדולות מאחר ובדר"כ עבודות פרטיות בבתים משלמים. כאשר מדובר,בעבודות גדולות למשל החלפת תשתית חשמל בבית כולל לוח ומדובר באלפי שקלים הייתי מחלק לשלושה. תשלום ראשון עבור החלקים אפשר לקרוא לזה סוג של מקדמה. תשלום שני באמצע העבודה ובסוף העבודה. ומי שלא היה מוכן תפדל שיחפש איש מקצוכ אחר. לגבי פרטיים אפשרי באמצעות ביט, ויזה וכדומה. אלה שלא שילמו ולא מוכנים לשלם בהנחה שעשית עבודה טובה ולא השארת להם ליקויים רק תביעות קטנות.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 03, 2024 | 09:25 |
|
הוספת שקע למזגן : אהלן, בחדר ישנו שקע שירות שאני רואה מתוכו שעולים החוטים כלפי מעלה. לדעתי גם הקופסאת חיבורים של החדר היא בעצם הנקודת תאורה.
השאלה שלי היא האם ניתן במקום לחצוב את התקרה מהנקודת תאורה עד לעיגול הסגול לטובת שקע למזגן, לגלות פחות או יותר איפה עובר הצינור חשמל באזור העיגול הסגול, לחצוב אותו ולעשות ממנו קופסאת חיבורים ולהוסיף באזור שמה שקע למזגן. איך ניתן לדעת בלי לנחש ? האם יש איזשהוא סטלבנד מצפצף שניתן להשחיל מהשקע שירות ?
בנוסף, בחדר אחר כבר חיברתי מזגן למעגל של כל החדר שכולל תאורה, עובד כבר שנה תקין, האם יכולה להיות איזשהיא בעיה עם מזגן שנמצא על מעגל שבו יש גם תאורה ? מבחינת קפיצות מתח בשעת ההנעה. שואל כי יכול להיות שלא יהיה פשוט להפריד את המעגלים. תודה
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 07, 2024 | 18:10 |
|
כמובן שאפשר לעשות קפ' על הקו ולהתקין שקע, בעיקרון מזגן עד 1.5 כ"ס יכול שיהיה על קו מאור, ובתנאי שתעשה בדיקה של העומס הכללי בקו המאור. במידה וקיימת רק תאורה ומס' שקעים לצריכה של צרכנים קטנים בחדר, לא תהיה בעיה, סביר להניח שהמעגל המזין את החדר מזין חדר נוסף, במידה וכן יש להתחשב גם בעומס של החדר הנוסף. אני לא מכיר סטלבנד מזמזם אך יש טסטר שמגלה מתח ללא נגיעה בקו.יכול להיות שהוא יצליח לזהות את מיקום הקו. (תלוי בעומק הצינור בקיר). דרך נוספת היא לשים אוזן על הקיר במקום שבו אתה חושב למקם את הקפ' ומישהוא נוסף יכניס סטלבנד לצינור מהשקע וישחק איתו למעלה ולמטה ואתה תשמע רעשים במקום שבו עובר הצינור.
---------------------
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 09, 2024 | 09:47 |
|
Thanks
https://mazuze.com/
|
|
|
|
|
|
|
•
|
מא"ז קופץ בזמן טעינת רכב חשמלי
|
tal_h |
|
|
Aug 18, 2024 | 18:54 |
|
אנסה את חכמת ההמונים
יש עמדת טעינה מחוברת בחיבור תלת פאזי ללוח החשמל בבית, ויש שתי מכוניות שמטעינים באותה עמדה, אחת המכוניות תלת פאזית והשנייה חד פאזית.
כשהמכונית התלת פאזית מחוברת אין בעיה היא מטעינה והכל בסדר, אך כשמחברים את המכונית החד פאזית לאחר טעינה של 20 דקות בערך המא"ז של העמדת טעינה קופץ.
בדקתי מתחים בין אפס לפאזה, ארקה לפאזה, ובין הפאזות עצמם והמתחים תקינים
גם בדקתי שהחיבורים לאורך כל הקו מהעמדה ועל המפסקים בלוח שהכל לפי סדר פאזות (לא שנראה לי שזה משנה כי זה לא מנוע)
מה יכולה להיות הבעיה? הגיוני שזה עומס? כי אם כן גם ברכב תלת פאזי המא"ז היה קופץ
המפסק בלוח: 3*25, המפסק של העמדה 3*20 ולשתיהם בנפרד פחת 40 אמפר
הכבל הוא 5*4
כמובן שהמפסק והפחת של העמדה מחוברים לפני הפחת של הלוח בבית
נ.ב אני חשמלאי ראשי
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 20, 2024 | 06:07 |
|
בדקת צריכת זרם בזמן טעינה חד פאזית?
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 21, 2024 | 16:00 |
|
יתכן שבטעינה תלת פאזית הזרם נמוך יותר פר פאזה.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 02, 2024 | 19:53 |
|
שלום,
אתה מצביע על עומס יתר כסיבה לנפילת המא"ז. ולכן הייתי מתחיל במדידת עומס הזרם בזמן הטעינה של הרכב החד פאזי.
אם עומס הזרם הוא עד 27 אמפר תתאפשר טעינה למשך פרק זמן די ארוך, כ 20 פלוס דק'' לפני שהמא"ז יקפיץ.
במצב זה הייתי מנסה להכנס להגדרות הטעינה של הרכב ולראות האם ניתן להקטין את זרם הטעינה.
בהצלחה,
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 02, 2024 | 10:03 |
|
שלום, לפרוייקט בלימודים אני צריך להכין קשת כזאת עם 5 נורות שמייצגות את השמש.
אני צריך מתג או פתרון אחר שיאפשר לי לשלוט בלחיצה על איזו נורה דולקת וכל השאר כבויות, ולהתקדם "לפי השעון".
חשוב, אביזר הקצה החשמלי חייב להיות תקע לקיר כי אני צריך להתחבר לשקע בכיתה עם הקשת והנורות.
תודה רבה על העזרה!
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 02, 2024 | 10:07 |
|
כי אם אתה שואל- חשמלאי אתה לא.
בורר סיבובי עם מספר מצבים כמספר הנורות יהיה יעיל למטרה הזו.
|
|
|
|
|
|
|
|