•
|
|
|
Nov 06, 2024 | 21:55 |
|
שלום
מעוניין להחליף ממסר צעד לאוטומט
רשמו פה בעבר שצריך טיימר מיוחד וכו
אני לא חושב שיש צורך.נרדש רק להביא קו אפס לאוטומט.מצ"ב שרטוט אשמח לתגובות אם אכן ניתן לחווט כנל
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Nov 06, 2024 | 18:55 |
|
שלום ,
כאשר אני מחשב מא"ז שמתאים זרם קצר מסויים, צריך לעמוד בדרישה של שימוט תוך עד 5 שניות.
כאשר מדובר באופיין C , נתקלתי בכך שהדרישה היא להכפיל את ה In ב 6.6 , השאלה שלי היא , מאיפה הגיעה המספר 6.6 , לא הבחנתי בו בתקנות החשמל. האם אני יכול פשוט להסתכל באפיון של המא"ז ולהחליט מה המקדם הרלוונטי? או ש 6.6 זה המינימום שיש להתחשב בו.
שאלה שניה,
במידה ובקו תאורה (ארוך מאוד) ממרכזיה בבידוד II , מא"ז מזין קו 16C, בקצה הקו מתקבלת עכבת לולאת תקלה של 2.5 אום , ולא 2.18 אום (לפי כפולה של 6.6) כנדרש. האם ניתן לבצע את הפיתרון הבא:
- להתקין באמצע קו התאורה (עמוד אמצעי) מא"ז 16C, וכך אותו מא"ז יגן מאמצע הקו ועד סופו, והמא"ז שמותקן במרכזיה יגן מהמרכזיה ועד אמצע הקו.
|
|
|
|
|
|
•
|
נורות לד מרצדות לעומת נורות להט
|
deadeyes |
|
|
Nov 05, 2024 | 10:38 |
|
שלום, החלפתי למתגים חכמים בבית אשר עובדים על וויפי
עכשיו קיים ריצוד קטן בנורות הלד כאשר האור דולק
אך במנורת הפלורסנט, הלוגן או הלהט שיש לי בשאר החדרים בבית אין את בעיית הריצוד.
למה זה יכול להיות קשור?
בדקתי והחיבורים חזקים ולא רופפים, והוספתי capacitor לבעיית ההבהוב שהאור היה כבוי.
חשבתי שאולי הwatt של נורות הלד לא היה חזק מספיק האם זה הגיוני?
שהמתג החכם מתאים לwatt גבוה יותר כמו שיש בנורות האחרות?
|
|
|
|
|
|
•
|
גודל החיבור למונה מחברת חשמל
Electroshock
|
|
|
Oct 20, 2024 | 02:33 |
|
היי, רציתי לשאול מה עובי הגידים הנהוג שחברת חשמל הייתה מחברת למונה בתים עם חיבורים ישנים של 25 אמפר ומה כרגע בחיבורים של 40 אמפר.
טכנית גיד 6 אמור להספיק ל25 אבל האם יש להם כללים שונים?
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 28, 2024 | 14:08 |
|
אתה צודק שמספיק 6 ממ"ר אך מקובל להניח כבל של לא פחות 5X10 ממ"ר למקרה וירצו הגדלה.
---------------------
|
|
|
|
|
•
|
גם בחיבורים של לפני 40-50 שנה?
|
shab249 |
|
|
Nov 04, 2024 | 03:09 |
|
הרי היום גם אם תרצה אין חיבור לחד פאזי 25A
השאלה היא נגיד ואדם רוצה להגדיל מ25 ל40 בבית ישן האם חברת חשמל בכלל נדרשת להחליף גידים מהישנים
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Nov 01, 2024 | 10:03 |
|
שלום רב, אשמח לדעת מה ההבדל בין מאז דו קוטבי 2p למאז דו קוטבי 1p+n האם יש הבדל בהגנות?
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Nov 01, 2024 | 11:32 |
|
2P זה מא"ז חד פאזי כפול מחובר, להגנה על 2 פאזות בו זמנית מסיבות שונות (שני מעגלים בקופסה בודדת וכדומה) ב1P+N, יש הגנה רק על קו הפאזה. הN הוא רק מפסק וללא הגנה טרמית. מיועד להגנה על קו מסויים, כמו בויילר לדוגמה לפי דרישת החוק.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Nov 01, 2024 | 14:13 |
|
השאלה אם במאז דו קוטבי מסוג 2p ניתן לחבר בחיבור 1 פאזה ובחיבור ליד N ובכך תתקבל הגנה נוספת גם על הN, מה שב-1p+N לא ניתן לקבל
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Nov 03, 2024 | 14:10 |
|
תודה על התשובות המפורטות, שאלה נוספת ברשותך באותו עניין. נניח שיש לוח חשמל חד פאזי בבניין מגורים, המא״ז בלוח הראשי הוא 25, מהלוח הראשי יש חוטים בחתך של 2.5 שמובילים ללוח משני לפני הממסר פחת בלוח הראשי. במצב כזה אסור להתחבר למא״ז 25 ללוח המשני אלא חובה להוסיף מא״ז נוסף שיתאים לחתך הכבלים 2.5 במקרה הזה מא״ז 16.
השאלה שלי היא אם במקרה כזה שמדובר בלוח בבניין מגורים (מערכת מאורכת) האם מספיק להתקין פשוט מא״ז 16 1p או 1p+N על מנת שתהיה אופציה לנתק את כל הקו שמוביל מהלוח הראשי ללוח המשני והאם בכלל במקרה כזה יש צורך אולי אפילו ב2p או שזה בגדול מיותר כבר…
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Nov 03, 2024 | 16:20 |
|
אלא אם יש סיבה לרצות בניתוק אפס ואז 1p+N.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Nov 03, 2024 | 12:57 |
|
היי אני בשלבי שיפוצים ליחידת דיור וכרגע הגענו ללוח חשמל.
התקציב שלי גם ככה קצר וחבר הציע לי לחסוך קצת בעלויות והציע לתת לי את המפסקים הנל שנשארו לו מבניית הבית שלו לפני עשור+ (לטענתו הםם חדשים)
המפסקים חוץ מקצת אבק אכן נראים חדשים ולא נראה שעשו בהם שימוש
רציתי לשאול אם המפסקים האלה עדיין בתקן וניתן להשתמש בהם או שצריך לקנות הכל חדש?
|
|
|
|
|
•
|
העלאה באיכות גבוהה יותר
|
יהושפט |
|
|
Nov 03, 2024 | 13:03 |
|
https://imgur.com/a/hwhdgqE
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 24, 2024 | 14:32 |
|
בבניין משותף אחת הדירות מחזיקה את החשמל דולק כל השבת (שמים גפרור במפסק שבתוך הדירה).
האם חשמלאי מוסמך שמגיע לבדוק יכול להגיד לועד הבית באיזה דירה זה נעשה מבלי להכנס לדירות?
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 28, 2024 | 14:00 |
|
בקלות רבה, בשיטת האלימינציה. מנתקים באמצע הבניין את הקו ללחצנים ורואים באיזה חצי הבעיה. בחצי הבעייתי עושים אותו דבר עד שמגיעים לקומה הבעייתית ושם מנתקים דירה דירה. כל זאת בהנחה שאין תקלה בקו או באוטומט.
---------------------
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 29, 2024 | 09:09 |
|
אם הוציאו את הגפרור, לא ניתן לדעת.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 26, 2024 | 17:51 |
|
חברים,
מה המרחק בין קופסאות 55 צמודות, בהנחה שהמפסקים יהיו צמודים באותה מסגרת?
לצורך העניין שני מפסקים רגילים (שני מודול כל אחד)
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 28, 2024 | 14:05 |
|
קח 2 מפסיקים , תכניס אותם לקפ' 55, תצמיד ותמדוד את מרחק. אני מציע שלא להצמיד כי אז אתה תהייה מוגבל לדגם מסוים ולא תוכל להחליף אביזר לדגם רחב יותר.
---------------------
|
|
|
|
|
|
|