•
|
|
|
Aug 27, 2023 | 15:34 |
|
שלום לכולם
העברת כבל 5X2.5 בהתקנה חיצונית במרירון בתוואי של 25 מטר ובקצה התקנה של לוחון 12 מקום עם ראשי פחת ו 4 מאזים + מונה אלקטרוני
עבודה בלבד (חומר על הלקוח) כמה הייתם לוקחים ?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 19, 2023 | 22:20 |
|
שלום לכולם
אני בונה ספוט וולדר להלחמת סוללות אני מחפש כבל חשמל 25MMמרובע גמיש 3 מטר איפה אני אמור למצא?
תודה מראש
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 13, 2023 | 22:19 |
|
שלום רב
מחפש מנהל פרוייקטים בתחום החשמל
בין שלוש לחמש שנים ניסיון
התנאים מעולים
איזור צפון
לפרטים rafi.ad@hotmail.com
|
|
|
|
|
|
•
|
מנסה לחבר מתג חכם לתריס
|
orielm |
|
|
Aug 13, 2023 | 14:08 |
|
שלום לכולם,
במתג החכם 4 סלוטים: L, OPEN, CLOSE, N
בקיר יש לי רק 3 חוטים: חום, חום שחור, חום כתום.
יכול להיות שהמוצר לא מתאים לתצורה הנוכחית?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 10, 2023 | 18:49 |
|
שלום לחברי הפורום. האם ניתן לפרוס כבלים מעל תקרה אקוסטית שגובהה עולה על 2 מטר ללא מוביל לכבלים?
מה בודק של חברת חשמל בודק בתקרה אקוסטית?
טיפים התקבלו בברכה.
תודה מראש
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 10, 2023 | 19:44 |
|
לדעתי במידה והתקרה קיימת כבר ורוצים לפרוס כבלים על הצקרה רק בצנרת כגון מריכף חומר כבה מאליו
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 06, 2015 | 22:23 |
|
אני יודע שהשאלה שלי תעורר כל מיני שאלות כנגד אבל מה לעשות חייב לשאול . לא מובן לי אך בניתוק 0 בלוח תלת פאזי אני מקבל בשקע 380 v אשמח לתשובה מפורטת שתוכל להחכים חלק מאנשי הפורום גם חשמלאים מנוסים [ לא סתם אני אומר כי היום נתקלתי עם חשמלאי ראשי עם וותק של 35 שנה והתשובה לשאלה הייתה ככה זה בחשמל סתם ולא פרש ] תודה על היחס החם והאוהב .
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 06, 2015 | 22:52 |
|
במקרה של ניתוק אפס ראשי הצרכנים עוברים לחיבור טורי במקום מקבילי ואני אתן לך דוגמה כל צרכן חד פאזי מקבל פאזה ואפס במידה והאפס מתנתק ויש צרכנים מחוברים וכל צרכן מקבל פאזה שונה. דרך פס האפסים אתה מקבל עוד פאזה מהצרכן השני. מקווה שהבנת רפי
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 07, 2015 | 13:16 |
|
תוכל גם לעשות ניסיון פשוט:
תנתק אפס של מעגל מסויים בלוח הראשי.
תפעיל צרכן במעגל ואתה מקבל 220 על מוליך האפס שניתקת כרגע...
ה-220 האלה יתנגשו עם 220 של פאזה אחרת במצב של ניתוק אפס ראשי,
ואז יתר הצרכנים מקבלים מקלחת של 380.
מפלס נתיבי זרימה לחשמל;
מהארקת יסוד ועד להדלקת התאורה.
רחובות ואזור השפלה.
050-6480662
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 06, 2015 | 23:08 |
|
וזה מה שמצאתי...
נראה לי קצר וקולע, אם תחפש עוד בטח תמצא.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 07, 2015 | 21:42 |
|
דור אתה אחלה . האמת .ההסבר שלך למוח חלוד כמו שלי גרם לחריקות משונות בא משה ושימן קצת קניגסברג עם השרטוט בגוגל פתח לי את המעברים בתאים עכשיו הכל מובן . תודה רבה .
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 08, 2015 | 18:51 |
|
אם התקנת בלוח הוא שלעצמו ממסר חוסר אפס . לא ? :)
זק חשמל
www.zackhashmal.co.il
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 08, 2015 | 21:19 |
|
גם אני חשבתי על זה אבל נראה לי שאת אותו אפקט שיקרה במצב של ניתוק האפס, כלומר האפשרות שבה חלק מהמכשירים יקבלו 380V, נראה גם על הקונטקור.
הוא עלול במצב כזה לקבל 380V מה שיקרום לסליל שלו להישרף.
לא חשבתי על זה לגמרי ועד הסוף וייתכן שבצורת חיבור מסויימת ניתן להימנע מהתופעה הזו אבל בגדול נראה לי בעייתי.
|
|
|
|
|
•
|
זקזק צודק דרך קונטקטור ראשי
|
dor |
|
|
May 08, 2015 | 21:42 |
|
ואין בעיה שהסליל של הקונטקטור ישרף בחוסר אפס. כי המכשיר ינתק את ההזנה ואת הקונטקטור המזין. רפי
|
|
|
|
|
•
|
זה קצת הביצה והתרנגולת.
|
niv |
|
|
May 08, 2015 | 22:58 |
|
אני לא יודע אם ניתן לצפות מה יקרה לפני מה.
במצב שבו האפס התנתק (הראשי לצורך העניין ולא זה שאחרי הפחת).
אם הקונטקטור יספיק להתנתק אז המצב טוב, אבל אם הוא לא יספיק להתנתק לפני שיקבל 380V בהדקי הפעלת הסליל שלו אז זו תהיה בעיה.
אני לא אומר בוודאות שכך תתנהג המערכת. אני מעלה את הדברים לצורך הדיון.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 08, 2015 | 23:26 |
|
מוכן להתנדב לניסוי
אפילו אפוצץ איזה כמה נורות ליבון וקונטקטור אם צריך :)
זק חשמל
www.zackhashmal.co.il
|
|
|
|
|
•
|
חבל, נורות ליבון מתחילות להיות
|
niv |
|
|
May 08, 2015 | 23:50 |
|
|
•
|
האם זה נכון כי לא כל הצרכנים יישרפו
|
שי |
|
|
May 09, 2015 | 01:31 |
|
פעם קיבלתי הסבר מדוע לא כל הצרכנים נשרפים במידה ואפס ראשי מתנתק בתלת פאזי.
יש את עניין הוקטורים,שכל פאזה מושכת לכיוון אחר בגלל שאין נקודת אפס.
כך שפאזה R מקבלת 380V
פאזה S נשארת 220V
ופאזה T יורדת ל120V
האם זה נכון?
ולידע כללי מנורות ליבון לא יישרפו מיידית ב380V פשוט עוצמת האור תתחזק.
|
|
|
|
|
•
|
המטרה העיקרית בניסוי זה לבדוק
|
niv |
|
|
May 09, 2015 | 01:35 |
|
האם הקונטקטור ינתק או יישרף
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 10, 2015 | 21:43 |
|
יש מצב לחבר קונטקטור בכניסה ללוח הראשי את סליל הקונטקטור מחברים קוטב אחד ל-0 בכניסה ללוח וקוטב שני להארקה הראשית בזמן ניתוק ה-0 מופיע מתח ב-0 וכך הסליל מקבל פאזה ואפס דרך הארקה . יכול לעבוד ?
|
|
|
|
|
•
|
רמי ממש נשמע לי לא הגיוני
|
dor |
|
|
May 10, 2015 | 22:32 |
|
למה שנעשה דבר כזה לא חוקי ולא תיקני להעביר הארקה דרך קונטקטור זה בניגוד לחוק.מתקינים קונטקטור ראשי והפיקוד שלו דרך בקר הגנה חוסר אפס. רפי
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 11, 2015 | 21:12 |
|
אל תילחץ סך הכל אני חושב בקול . נניח שאני מתקין קונטקטור לפני הלוח של המיתקן בתוך קופסה ניפרדת את חיבורי הסליל אני מחבר יציאה אחת לאפס בכניסה ללוח ויציאה אחת להארקה בכניסה למיתקן . ואז בחוסר אפס בכניסה ללוח האפס בלוח הופך לפאזה ומפעיל את הקונטקטור שאת האפס מקבל מהארקה
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 13, 2015 | 13:13 |
|
אתה חייב להבין את. הנקודה שהארקה לא יכולה להחליף אפס.למרות שאתה שומע על הארקת איפוס וזה בדיון אחר לגמרי. הדבר מסוכן לביצוע לחבר הארקה במקום אפס ולא משנה מה הרכיב.תקרא את מה שכתבתי לגבי בקר חוסר אפס זו התשובה לבעית ניתוק אפס ראשי במערכת תלת פאזי.רפי
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 13, 2015 | 21:35 |
|
המחשבה על התקנת קונטקטור כהגנה מפני חוסר באפס , דוקא די גאונית בפשטותה ,אך הבעייה שסביר להניח שהסליל ישרף ואז המגעים שלו יחזרו למצבם הקודם והצרכנים יקבלו מתח הגבוה מ230V , ולכן מה הועילו חכמים בתקנתם ,
ה" סתם רעיון " שלי הוא , שכדאי להתקין קונטקטור עם סליל הפעלה במתח של 380V ולחבר אותו למתח של 230V ,
כך שכאשר יש אפס , הסליל מקבל 230V לא יעבוד ולא ינתק את ההזנה , וכאשר אין אפס , הסליל יקבל 380V ,ינתק את ההזנה ולא ישרף .
השאלה היא רק איך הקונטקטור יתנהג במתח 230V , האם הוא יזמזם או בגלל קפיציות חלשה יכול גם לעבוד .מעניין .
אולי זקזק שהתנדב לערוך ניסיון יוכל לבדוק איך מתנהג קונטקטור שכזה
.
---------------------
|
|
|
|
|
|
•
|
לא ניתן לצפות כיצד תתנהג המערכת
|
niv |
|
|
May 13, 2015 | 21:57 |
|
כיוון שלא בכל מקרה של ניתוק האפס נקבל 380V.
זה תלוי באיזה פאזה מחוברת ואיזה צרכנים פעילים לפי חלוקת הפאזות.
לכן כל הפתרונות הקשורים לקונטקטור עשויים להיות בעייתיים.
עדיף להשתמש ברכיב ייעודי - ממסר חוסר אפס כפי שציין רפי
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 14, 2015 | 07:30 |
|
הלוואי שהיה לי זמן לניסויים השבוע. אבל לא שכחתי את הענין. אולי בשבת , מבטיח שיהיה פיצוצים
זק חשמל
www.zackhashmal.co.il
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 16, 2015 | 21:01 |
|
אולי עדיף להשתמש בקונטקטור 230V , עם מגעים N.O , כך שכל עוד יש אפס הסליל משוך ומחבר את ההזנה .
ברגע של מחסור באפס , הסליל ינתק את הקונטקטור ויפסיק את ההזנה .
לא נראה לי שתהיה בעייה עם קונטקטור שמחובר קבוע למתח , למישהוא יש ניסיון עם זה ?
---------------------
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 16, 2015 | 23:37 |
|
כל הדיון כאן הוא האם לא ייווצר מצב במקרה של ניתוק האפס שהסליל יקבל 380V במקום להתנתק.
זה גם הניסוי שזקזק מדבר עליו.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 17, 2015 | 00:06 |
|
הנושא לעוס מכל הכיוונים. יש מכשיר שיודע לזהות חוסר אפס ומתקינים אותו במכללות ,בתי ספר,מוסדות כתבתי כבר קוראים למכשיר TFR של חברת עוז און המכשיר מנתק את המתח פיקוד לקונטקטור ולכן אין אפשרות שהסליל יקבל 380 וולט ואין סיכוי שהקונטקטור ידבק. כל הספקולציות שעולות כאן הם לא לפי התקן ולכן לא ניתן לעשות שימוש במקומות שציינתי.רפי
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 07, 2023 | 17:44 |
|
יש היום מכשיר שניקרה NFPR של חברת פייזור
פטנט ישראלי,חברה ישראלית.
המכשיר מוזן משלוש פאזות ואפס ביציאה הזנת מתח למגען לפי גודל החיבור,
המכשיר לא ינתק את אספקת החשמל כאשר חסרה פאזה או שתי פאזות אלא רק
במצב של ניתוק אספקת האפס הראשי למעשה המתקן יגיב לאספקת החשמל כמו שהיה
לפני התקנת ה-NFPR אבל תמיד יגן כאשר האפס יתנתק.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 09, 2015 | 11:24 |
|
שלום לך !
יסכימו איתי כי צרכן חד פזי יקבל מתח של 220 וולט והמתח יהיה ימדד בן פזה לאפס של הצרכן. ובתלת פזי המתח על הצרכן יהיה בין 2 פזואת וימדד מתח של 380 וולט עד לכן יסכים איתי.
כאשר האפס של המעגל מתנתק במעגל החד פזי התופעה היא שהמעגל ניפתח ופשוט הצרכן לא עובד. מובן
כשהאפס הראשי מתנתק נוצר חיבור חדש כלומר אגדיר את המעגל החדש והוא: הזרם זורם מפזה נגיד L1 הזרם זורם דרך המאמת לצרכן וחוזר דרך גיד האפס לפס האפסים ומאחר ואין אפס ראשי הזרם יזרום בפס הארקות לגיד אפס אחר של צרכן אחר ועבור דרך הצרכן האחר שנגיד מחובר לפזה אחרת למשל L3 מסכנה יש חיבור של 2 צרכנים שמחוברים בטור ל2 פזות ולכן המתח שיתקבל על הצרכנים איננו 220 וולט אלא מתח העולה על 220 ווט ועד קרוב למתח של 380 וולט . ולכן הצרכנים הפעילים במקרה זה ינזקו.
אם לא הבנתה תוכל להתקשר לנייד0522973904
|
|
|
|
|
°
|
מישהו יכול לתת לי תשובה
|
שי |
|
|
May 09, 2015 | 12:22 |
|
|
•
|
|
|
May 09, 2015 | 14:08 |
|
אתה צודק לגבי המתחים באפס ראשי שמתנתק שהם משתנים בערך למה שכתבת. לגבי הצרכנים שנשרפים הם נהפכים לחיבור טורי ולכן הזרמים בצרכנים הראשונים בדרך כלל הם נמוכים מהזרמים שמסתכמים בסוף המסלול .ולכן רוב הצרכנים בסוף המסלול נשרפים ראשונים.רפי
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 02, 2023 | 19:53 |
|
שלום,
איך ניתן לבדוק שעון חשמל דיגיטלי של ניסקו?
|
|
|
|
|
|
|