•
|
|
|
Dec 23, 2024 | 22:04 |
|
שלום לכולם!
מזגן שצורך 1800W~
רוצה להכין בית תקע לידו עם מוליכים 16A [בשביל העתיד]
האם אפשר לחבר אותו כרגע למאז 10A אופיין C שלח חברה איכותית[הגר[, או שעל פ תקנות החשמל אסור ?
המטרה חלבר אותו ללמאז 10 ולא 16, שאם עם הזמן יצרוך יותר חשמל [קרה לי עם מזגן ישן של 2כ"ס שהגיע ל13A] אני אדע את זה ע"י קפיצת המא"ז
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Dec 24, 2024 | 09:35 |
|
הזרם הנתון להתקנת מבטח הוא מקסימלי, ואפשר לרדת ממנו.
רק לא הייתי סומך על פתרון כזה. מא"ז נועד להגנה, ולא למדידת זרם.
כמובן הכל באופן תיאורטי לצורך הידע, והתקנה ע"י חשמלאי.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Dec 22, 2024 | 15:12 |
|
היי, בווילה לאירוח שמחולקת ל 3 יחידות שונות יש דוד אחד עם נקודה אחת שבה יש טיימר להדלקת הדוד (לא מפסק רגיל, רק טיימר שניתן לקבוע בין 0-120 דק עבודה).
אני מעוניין לאפשר הפעלה של טיימר דומה מכל אחד מהיחידות כך שכל אחת בנפרד תוכל להדליק את הדוד אבל אין לי אפשרות להעביר קווים יעודים.
למישהו יש רעיון למוצר שיאפשר מעין טיימר אלחוטי מ 2 היחידות הנוספות?
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Dec 23, 2024 | 08:59 |
|
אז רק פתרון חשמל חכם.
תתקין מפסק דוד חכם (יש גם כאלה עם טיימר עליהם כמו האנלוגים) במקום הקיים, ושאר היחידות ידליקו מהאפליקציה. אפשר גם לחבר בדירות האחרות מפסק מדבקה שישלוט על היחידה המחוברת.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Dec 22, 2024 | 14:48 |
|
הפיוז הטרמי באופה לחם שלי נשרף ורציתי לשאול האם מדובר בפיוז טרמי או שזה רכיב אחר. בתמונה אפשר לראות שלושה פיוזים צמודים לגוף האופה לחם. הפיוז המדובר הוא התחתון.
הגודל הפיזי שלו הוא 2ממ קוטר על 4ממ אורך. השאלה שלי היא מדוע הוא קטן משמעותית מהשניים האחריםת מדוע יש לו כיסוי פלסטיק שקוף והאם באמת מדובר בפיוז טרמי?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Dec 17, 2024 | 22:42 |
|
שלום רב
מדוע מזגן (או קומקום) צריך הארקה הרי המעטפת שלהם פלסטיק [קומקום גם זכוכית] ?
תודה
|
|
|
|
|
•
|
גוף פלסטיק אינו התנאי היחיד להארקה
|
ziggyman |
|
|
Dec 18, 2024 | 11:47 |
|
כדי לוותר על הארקה, נדרש שהמכשיר יהיה בעל בידוד כפול. בידוד כזה יכול להיות מכסה פלסטי על כל המוצר. במקרה שהמוצר מכיל מנוע, נדרש בידוד גם בין הרוטור לשאר חלקי המכשיר. לדוגמה ע"י ציר פלסטי או קרמי.
ספציפית במזגן, היחידה החיצונית מתכתית בד"כ, וגם המדחס לא מאפשר בידוד גלווני בינו לגוף המכשיר. גם במקרים של הזנה נפרדת ליחידות, עדיין המדחס מחובר בצנרת נחושת ליחידה הפנימית שהופכת אותם ליחידה אחת מבחינה חשמלית.
בקומקום, גוף החימום בא במגע עם המים. מים מוליכים חשמל. במקרה של פריצת גוף החימום, כל המים יקבלו מתח רשת. הארקה תגרום לפחת להפיל את החשמל מידית במקרה כזה.
|
|
|
|
|
•
|
תודה רבה רבה על התשובה המפורטת!
|
haya123 |
|
|
Dec 18, 2024 | 22:04 |
|
|
|
•
|
קורס בהנחיית אריאל סגל לקראת בחינות
|
אריאל96 |
|
|
Dec 17, 2024 | 15:20 |
|
קורס בהנחיית אריאל סגל לקראת בחינות הוועדה לרישיונות בחשמל לשנת 2025
10% הנחה על הקורסים של אריאל סגל ל-20 הנרשמים הראשונים
הקורס כולל הסברים על הגנות בפני חשמול, זרמי יתר, הזנת מתקני חשמל במתח נמוך, מא"זים, כוונון הגנות במפסקים, גנרטורים, מתקני חשמל במתח גבוה ובנוסף מרתון שאלות ותשובות מהוועדה.
אחוזי מעבר של כמעט 100% ללומדים עם הקורס!!
להרשמה ופרטים נוספים:
אריק 058-508-4111
https://studies.co.il/electricity/Ariel-Segal
קישור מצורף:
קורסים של אריאל סגל
|
|
|
|
|
|
•
|
שקע עם מתג שקופץ במקרה התחממות
|
avi3 |
|
|
Dec 15, 2024 | 17:17 |
|
האם יש שקע בגודל סטנדרטי עם מתג שמזהה התחממות או פעילות לא תקינה ואז קופץ ומכבה את השקע?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Dec 12, 2024 | 22:21 |
|
מצ"ב
מנסה להבין איך עוזר מגען אם הזרם שווה לכל האורך
והאם החיוט נכון
תודה
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Dec 12, 2024 | 22:21 |
|
והאם לשעון שבת ומגען מספיק מוליך 1.5
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Dec 13, 2024 | 00:05 |
|
המגען מקבל פיקוד מהשעון. וכח ישירות ממאז
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Dec 13, 2024 | 00:22 |
|
לכן זה מסביר מדוע אין זרם גבוה דרך השעון?
ועוד, לדבי הפיקודים [שעון ומגען] מספיק חוט 1.5 מפס האפסים?
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Dec 10, 2024 | 00:05 |
|
מעוניין להתקין בארון חשמל מונה פרטי תלת פאזי עם חיבור WIFI כדי לעקוב אחרי צריכת החשמל ולוודא שהמונה של חברת החשמל לא מזייף.
מישהו יכול בבקשה להמליץ על מונה כזה?
תודה,
ליאור
|
|
|
|
|
|
|