•
|
|
|
Jun 03, 2024 | 14:28 |
|
שלום
אני בונה בית חדש ואני מעוניין להוסיף שקע צמוד לוונטה שנמצאת בשירותי האורחים. לוונטה יש 3 חוטים (תמונה מצורפת).
האם ניתן להשתמש בתשתית הוונטה לצורך יצירת שקע נוסף כך שהחשמל בו לא יהיה תלוי במצב מתג הוונטה?
העבודה תבוצע כמובן ע"י חשמלאי. אני בוחן מס' אפשרויות ואני רק רוצה להבין האם אפשרי.
תודה!
ארז
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 29, 2024 | 00:45 |
|
רכשתי לחצן מדרגות, וכשפתחתי אותו- ראיתי שיש שם 2 חוטים אדומים שיוצאים מהמתג. [נראה שזה קשור לנורית] מה אני אמור לעשות איתם? מה לחבר למה?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 28, 2024 | 13:41 |
|
אהלן. קניתי כיריים אינדוקציה של בוש תלת פאזי עם תקע שוקו. השקע שלי הוא סיקון אדום. זו דירה חדשה וראיתי שאני מקבל 2 פאזות, זו הסיבה שהכיריים לא נדלקות? הן צריכות בהכרח שלוש פאזות?
תודה
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 28, 2024 | 19:58 |
|
אם יש לך שקע סיקון ותקע שוקו זה לא מתחבר...
האם החלפת את התקע?
נושא שני, כיריים אינדוקיציה ביתיות עובדות על 2 פאזות.
אם משהו לא עובד, ייתכן שלא חיברו נכון או שחיברו על פאזה לא קיימת.
אם החלפת את התקע וחיברת וזה לא עובד, תזמין חשמלאי שיבדוק שהפאזות והאפס מחוברים נכון.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 23, 2024 | 19:48 |
|
שלום וברכה,
אשמח לקבל את השאלות לוועדה של חשמלאי בודק סוג 2.
kfiranavi@gmail.com
תודה מראש.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 24, 2024 | 06:43 |
|
בפורום של אריאל סגל ישנם משתתפים שמדי פעם מעלים שאלות שהיו להם בוועדה ובחלקם מופיע תגובות של אריאל עם תשובות.
אני לא מכיר איזו חוברת או קובץ שמרכזים את השאלות שיהיו כמו למשל במבחן של רישיון חשמל להנדסאי/מהנדס בכתב. אם יש משהו דומה לבודק 2 אשמח גם לקבל. הכי טוב זה לעבור קורס בודק 2 שמכין טוב לוועדה.
בהצלחה
|
|
|
|
|
|
•
|
יש מתח בנקודת החשמל רק שמדליק את הש
|
eliel1212 |
|
|
May 13, 2024 | 05:45 |
|
היי חברים , יש לי מתח בנקודת החשמל רק כשאני מדליק את האור של הכניסה של הבית, אם אני מכבה אותו אין חשמל בנקודה, מישהו יודע למה זה קורה?
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 13, 2024 | 08:25 |
|
מניח שאתה מתכוון לשקע. יתכן שרצו להתפצל מהכניסת מוליך חי למתג התאורה לשקע וחיברו הפוך מיציאת המתג לשקע או שיתכן שבעבר היתה מחוברת נקודת מאור על הקיר (קופסאת חיבורים בתוך הקיר) והחליטו להפוך אותו לשקע. כך או כך תצטרך חשמלאי שיברר ויעשה סדר.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 17, 2024 | 17:00 |
|
חיברו את התאורה יחד עם השקעי כוח יחד לכן רק שהתאורה עובדת השקע כוח עובד
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 13, 2024 | 12:54 |
|
שלום
חיבור בקר קטן (ESP32) עם ממסר שמחבור ומפעיל קונטקטור 25A.
בעת מיתוג מהיר או אפילו לאחר מספר שניות נעלמת התקשורת עם הבקר בעת פעולת ניתןק.
מסתבר שמגען משפיע על הממסר בינים של הבקר "ותוקע אותו".
מנסיון צריך להתקין קבל ונגד לריסון.
האם משהו יודע ערכים לרכיבים אלו.
תודה לכל העוזרים.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 13, 2024 | 21:55 |
|
להרכיב מעגל rc בנקביל לסליל המגען ויש,לחשב את גודל הנגד בהתאם לזרם והמתח ואת גודל הקבל שמבצע את רוב העבודה על ידי מציאת האנרגיה בסליל הקבל ומציאת הערך הקיבולי . מאותה אנרגיה. ניתן לחילופין לחבר דיודה במקביל לסליל המגען כאשר הקטע שחסום להולכה פונה הפוך (מ A2 ל A1) הזרימה.
|
|
|
|
|
|
•
|
סגירת כל התריסים בפעם אחת
|
רייזר |
|
|
May 04, 2024 | 00:37 |
|
סגרנו את התריסים דרך המתג שסוגר את כל החלונות ובו זמנית מישהו בבית לחץ על מתג של אחד החלונות האחרים .מאז יש 4 חלונות בבית שנוגעים במתג שלהם כל החשמל בבית קופץ. מה עושים?
|
|
|
|
|
|
•
|
כנס בנושא גנרטורים והזנות חירום
|
manager |
|