•
|
התקנת מתג חכם במקום מתג מחליף
|
yon |
|
|
May 28, 2023 | 09:21 |
|
שלום וברכה!
ברצוני להתקין מתג חכם במקום מתג מחליף קיים, אין לי בעיה שאחד מהמתגים המחליפים לא יעבוד, השאלה איך לחבר, יש 2 חוטים שהולכים למתג השני וחוט נוסף שהולך לפאזה או ל0(בכל צד משהו אחר), היציאות שיש לי במתג החכם זה: N, Lin, Lout
תודה
|
|
|
|
|
|
•
|
התייעצות לגבי המשך מקום עבודה
|
scott12 |
|
|
May 21, 2023 | 12:26 |
|
ערב טוב לכולם
אני כרגע בעל קורס בקרים מתוכנתים מרופין וכמובן לומד תקופה ארוכה ומשתפר בתכנות והחלטתי ללכת ללמוד
הנדסאי חשמל באוקטובר הקרוב,כרגע עובד כחווט לוחות חשמל כבר 3 חודשים ומרגיש שכבר צברתי ידע בקריאה והבנה של שרטוטי חשמל ואני צריך עצה לאיפה עליי ללכת עכשיו כדי לצבור עוד ניסיון?
האם אצלם קבלן חשמל?להבנה של שטח ומכשור
תודה
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 19, 2023 | 10:08 |
|
שלום לכולם.
יש לנו בחדר מדרגות אוטומט. הוא התקלקל כנראה עקב דייר שהיה לוחץ על מפסק תאורה תקול בקומה שלו ולא היה דואג להחזיר. (היה דביק ולא חזר לבד).
מה שקרה זה שלא ניתן היה להדליק את האור מהמפסקים והאוטומט לא עבד. רק על מצב קבוע האור דלק.
אחרי תחנונים לוועד כשנה, הגיע כנראה חשמלאי וסידר. עבר חודש ושוב התקלה חזרה.
אי אפשר להדליק את האור בקומות ואין גם תאורה על הלחצנים.
במצב קבוע בטיימר האור דולק.
האם צריך להחליף את האוטומט לגמרי?
איני חשמלאית.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 19, 2023 | 14:10 |
|
דרך מאוד פשוטה לבדוק אם אוטומט מדרגות הלך והבדיקה אורכת כמה שניות. אך מכיוון שאינך חשמלאית זה לא מקום להסביר את אופן הבדיקה. תזמיני חשמלאי עם רישיון בתוקף שיבצע בדיקה לאוטומט או למוליכים היוצאים ללחצנים וכדומה עד לפתרון התקלה.
|
|
|
|
|
•
|
לפי התיאור שלך, רוב הסיכויים
|
niv |
|
|
May 19, 2023 | 17:57 |
|
שהאוטומט לא מקולקל ומדובר בלחצן תפוס באחת הקומות.
הסימן הראשוני לכך הוא שאין תאורה בלחצנים.
אם היה מדובר באוטומט מקולקל, סביר להניח שהיה אור בלחצנים.
תנסו לעבור על כל הלחצנים ולראות אם אחד מהם לחוץ.
אם יש לכם לחצנים גם בתוך הדירות, זה יכול להיות גם מהם...
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 20, 2023 | 05:23 |
|
תפוס יגרום לתאורה בחדר המדרגות לדלוק קבוע. לפי דבריה ובמידה והיא תיארה נכון את התופעה האור בחדר המדרגות לא ניתן להדלקה בכלל. כך שהתופעה דווקא מראה על נתק במוליך היוצא ללחצנים. הדבר הכי נכון הוא להתקשר לחשמלאי שהיה במקום שיחזור ויבדוק את המערכת.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 20, 2023 | 11:43 |
|
החליף את הלחצן התקול. אבל אין זה יתכן שהכל עבד חודש ועכשיו לא?
אצור איתו קשר שיבוא לבדוק שוב. תודה.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 20, 2023 | 11:44 |
|
ומדובר רק בשלוש נורות לד. אם התאורה תדלק 24/7, כמה עלות חודשית זה לחשמל?
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 20, 2023 | 11:41 |
|
ובכולם הלחצנים נראים תקינים. אולי מישהו משך מתוך הדירה חשמל. אבל אין לי מושג.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 20, 2023 | 12:10 |
|
אפשר למשוך חשמל מהלחצן בדירה מכיוון שלא יתקבל מפל מתח תקין להפעלת המכשירים בדירה ואם הוא ימשוך מהמנורות הוא יצטרך להפעיל את האוטומט כל הזמן בשביל לקבל חשמל שלא לדבר שזה דבר דבילי לעשות מכיוון שמעגל תאורה בחדר מדרגות לא מוגן בפחת וזו סכנה!! תזמינו את החשמלאי
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 20, 2023 | 12:18 |
|
הפעלת מכשיר ממתח חיצוני מהדירה הייתה מפעילה לדייר את הפחת והוא היה מנתק
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 20, 2023 | 12:25 |
|
הפחת במקרה שהוא משך רק פאזה מאחת המנורות שקשה לי להאמין שדייר יעשה כך
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 17, 2023 | 10:34 |
|
האם מותר לעבות את לוח החשמל בקיר גבס כאשר הלוח מותקן על הקיר הקיים
וצנרת הלוח שנכנס ללוח מסוג מריכף בצבע שחור ללא ביטון על הצנרת.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 17, 2023 | 18:37 |
|
הבנתי נכון יש לך לוח על הטיח ואתה רוצה לסגור עם גבס שהלוח יהיה שקוע בקיר גבס?
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 17, 2023 | 19:07 |
|
יש לציין שהצנרת לא מבוטנת
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 17, 2023 | 19:25 |
|
עם צנרת שחורה שאינה מחומר כבה מאליו ולכן מותר להשתמש רק בקירות מבוטנים
|
|
|
|
|
|
|
•
|
סיקון 32 לכיריים אינדוקציה
|
לוטוס |
|
|
May 17, 2023 | 07:14 |
|
שלום.ביתי הוא בית ישן שאין בו תלת פאזי. הבנתי שיש סוג של כיריים אינדוקציה 2 מבערים שלא מצריך תלת פאזי אבל כן סיקון 32.הכוונה לאמפר 32?האם הסיקון הזה יאפשר הפעלת שני מבערים בלי בעיה או שהוא לא יאפשר הפעלת מכשירים חשמלים בנוסף? כמה עולה התקנה?
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 17, 2023 | 18:34 |
|
ראשית צריך לוודא שגודל החיבור בדירה יתאים לצריכת הכיריים שאם לא הרי בהפעלתן ובהפעלת תרכנים אחרים הראשי ינתק עקב עומס. מעבר לכך אם יש שקע קיים המוליכים הקיימים מהלוח עד השקע גם אם בשטח של 2.5 ממ"ר לא יעמדו בעומס הכיריים. מה הספק הכיריים? למשל אם ההספק יגרום לצריכת זרם מעל 16 אמפר יש להחליף מוליכים לשטח חתך גדול יותר.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 08, 2023 | 19:55 |
|
שלום,
אני מנסה להבין את ההגדרות לגבי מתח נמוך מאוד, בתקנות החשמל (מיתקן חשמלי ציבורי בבנין רב קומות), תשס"ג-2003.
לא ראיתי התייחסות מתי נדרש להשתמש או כל הערה אחרת לגבי מתח נמוך מאוד בגבולות מתחים של :
"מתח נמוך מאוד" – מתח השורר בין שני מוליכים באותה שיטת אספקה, שאינו עולה על –
(1) 12, 24 או 50 וולט בזרם חילופין;
(2) 30, 60 או 120 וולט בזרם ישר;
אשמח להבהרה בנושא
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 09, 2023 | 20:10 |
|
מתח נמוך מאוד משתנה בין תקנות. למשל בתקנות מעגלים סופיים מתחת ל 50 וולט בעוד שבאתרים רפואיים ובחצרים חקלאיים מתח נמוך מאוד הינו 24 וולט. בריכות מתח 12 וולט שנקרא selv - safety extra low voltage. מערכות אחרות המשתמשות במתח נמוך מאוד מחוייבות בהתאם לתקנות. נניח מערכת גילוי אש משתמשים ב 24 וולט. אם מחליטים על בניית מערכת במתח נמוך מאוד למשל בבניין רב קומות אזי חייב להשתמש במתח שלא יעלה על מתח נמוך מאוד כפי שציינת הכול לפי הצורך. התקנות לא מעדכנות אלו מערכות להתקין במתח נמוך מאוד הכול לפי צרכי הבניין והמתכנן יפעיל את שיקול דעתו. יתכן שישנה מערכת שניתן ב 48 וולט וישנה מערכת הפועלת באיזורים בעלי רטיבות מוגברת שהמתכנן יחליט לא מעל 24 וולט. מאידך בתקנות הבריכה כן מוסבר היכן יש להשתמש ב 12 וולט כאקסטרה בטיחות
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 09, 2023 | 20:25 |
|
נניח קיומה של בריכה בבניין רב קומות? חייבים להכיל תקנות הבריכה. לכן רשמו מתחים אלו והמתכנן פועל בהתאם
|
|
|
|
|
|
•
|
הארכת חוטים עקב העבר לוח חשמל
|
אנדריי |
|
|
May 05, 2023 | 15:27 |
|
שלום לכולם,
אני צריך להעביר ארון חשמל כמטר ממקומו המקורי. ניסיתי להחליף את החוטים הקיימים בארוכים והרוב תקועים חזק ולא ניתן להוציא אותם.
מדובר על סביביות 20 מעגלים בסה"כ.
מה השיטה הנכונה והקלה לעשות הארכות במקרה הזה, יוצא שהחוטים המקוריים מגיעים עד לכניסה לארון החדש, חסר לי רק כ40-50 ס"מ.
קישורים למוצרים יעזרו מאוד, תודה מראש לכולם
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 05, 2023 | 15:43 |
|
ראשית מדובר במוליכים ולא חוטים. לא ציינת האם מדובר בהתקנת ארון על הטי. אם מדובר בהתקנה על הטיח אפשר להתקין קופסת ci גדולה במקום הלוח הקיים ולחבר באמצעות מהדקי פס דין ובן ה ci ללוח חשמל באמצעות תעלה להעביר כבלים ללוח חשמל.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 05, 2023 | 15:54 |
|
מיקום ארון החשמל במקום מרכזי בבית. מחפש פיתרון כמה שיותר אסטטי.
המוליכים יהיה בתוך קיר גבס (תה"ט) לכן אם אני ארכיב ארון Ci מעל זה יהיה די מכוער...
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 05, 2023 | 16:42 |
|
הארון הקיים תחת הגבס תוכל לחבר במקום שהארון הישן היה את המוליכים הקיימים באמצעות שרוולי לחיצה עם בידוד מתכווץ עם המוליכים הישנים ולהשחיל בצינורות את החדשים בחציבה עד לארון החדש. ובארון הישן להתקין פלטת גבס לכיסוי
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 05, 2023 | 16:49 |
|
לחבר את המוליכים הקיימים עם החדשים.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 05, 2023 | 16:56 |
|
תודה,
קראתי בפורומים ששרוולי לחיצה זה לא תקני, האם ידוע לך משהו על זה?
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 05, 2023 | 17:13 |
|
טעות שלי, זה מופיע בתקנות החשמל. תצטרך לחבר בין מוליכים בתיבות חיבורים בלבד ולכסות.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 05, 2023 | 17:27 |
|
אני מחפש ולא מוצא תיבה/קופסה שתתאים ל20 מעגלים ועוד שתתאים לקיר גבס.
מדובר בגסות על 60 מוליכים...
אמשיך לחפש...
תודה על העזרה.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 05, 2023 | 17:42 |
|
אנסה לבדוק שבוע הבא עם בודק חשמל האם אפשרי להפוך את הלוח הקיים תחת הטיח להתקנת מהדקים תקניים על פס דין ולטובת חיבורים בין המוליכים ואז לאטום. אם אפשרי אז למעשה זה חוסך המון.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 05, 2023 | 17:53 |
|
כוונה אם אפשר להתקין מכסה בצבע הקיר עם ברגים ואז למעשה זו התקנה חשיפה.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 07, 2023 | 08:13 |
|
כמו שחשבתי לאחר שיחה עם בודקים ככה עושים. את המוליכים הישנים לחבר במהדקי פס דין תקניים בלוח הישן בצורה מסודרת פאזה אפס והארקה לכל מעגל. וממשיכים עם מוליכים בצנורות שרשורים ללוח החדש. את הלוח הישן לאטום בפלטה פריקה!!! שניתן לפתוח רק באמצעות כלים. בהצלחה
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 07, 2023 | 18:13 |
|
תארתי לעצמי שזו תהיה התשובה, המון תודה על העזרה
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 20, 2023 | 19:11 |
|
האם מונה חשמל רגיל
יכול להסתובב אחורה - כלומר להיות בצריכה שלילית?
אני מחבר מערכת סולארית לרשת החשמל הביתית בצורה עצמאית
רוצה לדעת אם צריך התקנה מיוחדת
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 20, 2023 | 20:38 |
|
מונה חשמל אנלוגי יכול שהדיסקה תסתובב לכיוון נגדי. לא הבנתי מה זה בצןרה עצמאית. אך זה לא ככה שאתה מחליט לחבר מערכת pv באופן עצמאי. המערכת חייבת להיות מורכבת על ידי חשמלאי ולעבור אישור חשמלאי בודק . וחברת חשמל תתקין מונה דו כיווני וכדומה.
להלן ציטוט מתקנות החשמל:
מיתקן פוטו-וולטאי ייבדק לפני הפעלתו הראשונה ולאחר ביצוע כל שינוי 29( .א(
יסודי, על ידי בעל רישיון חשמלאי בודק, כמשמעותו בתקנות הרישיונות,
בהתאם לתנאי הרישיון; הבדיקה תכלול את בדיקת התאמתו של המיתקן
לדרישות חוק החשמל, התקנות מכוחו והוראות אלה, לפי הבדיקות
והמדידות המופיעות בטופס הבדיקה שבתוספת השנייה ובכלל זה הבדיקות
|
|
|
|
|
|