|
•
|
| עבודת חשמל ללא עוזר עם רשיון
|
motisok |
|
|
Dec 21, 2025 | 09:18 |
|
|
על פי חוק החשמל האם לחשמלאי נושא רשיון כחוק מותר לעבוד לבד במתקן חשמל ציבורי
עם עוזר שאינו נושא רשיון כלשהו
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Dec 22, 2025 | 07:17 |
|
|
ישנן עבודות שניתן להשתמש בעוזר ללא רישיון כגון תשתיות כמו העברת כבלים, התקנת תעלות חשמל. עבודות מכאניות למינהן כגון קיבוע לוח לקיר, חציבות וכדומה. אבל נושאים כמו הארקות כגון התקנת פס השוואת פוטנציאלים כולל חיבורי הארקות אליו. תיעשה רק על ידי חשמלאי, חיבורי חשמל כמו חיווטים בלוח וכדומה רק על ידי חשמלאי בעל רישיון. יש לציין שכל העבודה חייבת להתבצע תחת פיקוחו ואחריותו של החשמלאי!!! זאת אומרת הוא חייב להיות נוכח במקום ולפקח בכל שלב ושלב.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Dec 13, 2025 | 08:48 |
|
|
בוקר טוב
אני אשמח לדעת
ביצעתי הגדלה ל40 אמפר עם חב החשמל
הם ביצעו את העבודה
כרגע אמור להכיע בודק ולאשר או לא
הבית ישן וגובה הארון הוא 2 מטר האם יחייבו אותי להוריד אותו?
אשמח לתשובה
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Dec 13, 2025 | 17:35 |
|
|
קובע שאמצעי ההפעלה (מפסקים) לא יעלו מעל 2 מטר. במידה והלוח מתחיל מגובה זה ואין גישה בגלל הגובה יתכן שהבודק ידרוש הנמכת הלוח.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 17, 2024 | 19:41 |
|
|
רכשתי כיריים תלת פאזי https://www.midea.co.il/product/mcif7127b2ca
יש לי קו תלת פאזי מהארון. אבל בכיריים עצמם יש 2 חוטים חומים ו2 כחולים (אחד הארקה כמובן) אני מחבר שני כחולים יחד?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 12, 2025 | 11:33 |
|
|
מנסה גם, האם יש לך תשובה לגבי זה?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Nov 25, 2025 | 10:13 |
|
|
אם מישהו מחפש היסטורית: חיברתי בהצלחה כיריים "דו פאזי" לפי הוראות ועובד: מחברים רק L1,L2 ולא L3 (ההדק בשקע נשאר פנוי). אם יש N1, N2 הם צריכים להיות מגושרים בצד הכיריים ומחוברים ל-N הרגיל בשקע. הארקה כמובן כרגיל.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| הזנה דו פאזית - יותר זרם?
|
yeilam |
|
|
Nov 24, 2025 | 16:18 |
|
|
מחליף כיריים תלת פאזי (L1+L2+L3) בכיריים דו-פאזי (L1+L2). 7200W אז מתאים ל10 אמפר עם 3 פאזות. הכיריים החדשות רק L1, L2 - אותו הספק.
לדעתי הזרם בכל אחת מהפאזות גודל ל-16A ובN הזרם 32A.
צריך להשתמש בL3 כדי להכפיל את ה-N ? (ואז בארון חשמל כמובן בהתאם)?
או שאפשר לחבר בתקע N1,N2 ל-N הרגיל?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Nov 25, 2025 | 08:51 |
|
|
במצב שבו אתה מחבר דו פאזי עם ניוטרל ( דו פאזי, תלת פאזי זה מתחלק בכל מקרה כך שכל כירה עובדת חד פאזי) הזרם בפאזות ובניוטרל יהיו שווים. למשל עבור מקדם הספק 0.9 בכל פאזה במידה והחלוקה שווה יזרום 0.9×7200/400 נותן 20 אמפר בכל פאזה וכך גם בניוטרל יזרום 20 אמפר. החישוב שלך שבניוטרל יזרום סכום 2 הפאזות אינו נכון כי זה חיבור וקטורי ולא אלגברי (סכום הפאזות)
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Nov 16, 2025 | 09:55 |
|
|
היי אשמח לשאלות וחומר להכנה לוועדה לבודק חשמל סוג 1
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 21, 2025 | 13:21 |
|
|
בלוח מפסק ראשי משולב (125A).
נמצאו בלוח שני מעגלים תלת פאזי "שמורות".
קודם "נמצא" אחד, אותו חיברתי: פחת-מפסק - מא''זים חד פאזיים - מעגל שקעים..
נמצא עכשו עוד מעגל זהה. חייב פחת משלו? מטרת הפחתים שלא היו בלוח כלל, העיקר, לפי דעתי, סלקטיביות.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| ארון חשמל בחדר כביסה
|
צבי-ק |
|
|
Sep 01, 2025 | 10:08 |
|
|
האם מותר להתקין ארון חשמל שמאחוריו לוח החשמל ותקשורת, בחדר כביסה
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 04, 2025 | 11:11 |
|
|
ולכן אין בעיה מהבחינה הזו.
צריך לבדוק את שאר המידות במקום. החוק דורש 0.8 מ'' לקיר מול הארון, גובה התקנה מינימלי של 1.4 מטר וכו''.
הלוח צריך להיות נגיש, ולכן לרוב ממוקם בכניסה לדירה, אבל אין דרישה חוקית שיעמוד דווקא שם.
|
|
|
|
|
|
|
|
|