•
|
|
|
Mar 05, 2021 | 13:04 |
|
מי יודע האם אני צריך להביא לשקע תלת פאזי לכיריים אינדוקציה 2חוט אפס ו2 חוט פאזה
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 03, 2021 | 11:49 |
|
המסר פחת קופץ לי רק בשעות הערב, גם כששום מוצר חשמלי לא עובד
ניסו להחליף ממסר , והבעייה עדיין נשארה.
הבעייה היא רק בשעות הערב. בשעות היום החשמל תקין.
מישהו מכיר??
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 03, 2021 | 14:20 |
|
מישהו פה בפורום העלה בעבר פתרון אפשרי -
אם יש לך מקפיא נו-פרוסט, יש בו גוף חימום להפשרה שפועל אחת לכמה שעות.
יתכן שהוא תקול, תבדוק אם כשהמקרר מנותק זה גם קופץ.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 04, 2021 | 12:24 |
|
באחד החדרים בבית ישנם שני שקעים קרובים . בשקע 1 מתח בין פאזה לאפס 230 וולט . ובין פאזה לארקה 20 מיליוולט. בשקע 2 מתח בין פאזה לאפס 230 וולט ובין פאזה לאדמה 90 וולט . בין אפס לאדמה 100 מיליוולט - מה ההסבר?
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 05, 2021 | 06:53 |
|
בדיקת בידוד תאתר לך את הבעיה
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 04, 2021 | 12:27 |
|
באחד החדרים בבית ישנם שני שקעים קרובים . בשקע 1 מתח בין פאזה לאפס 230 וולט . ובין פאזה לארקה 20 מיליוולט. בשקע 2 מתח בין פאזה לאפס 230 וולט ובין פאזה לאדמה 90 וולט . בין אפס לאדמה 100 מיליוולט - מה ההסבר?
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 05, 2021 | 06:52 |
|
עליך לאתר אותו ולחבר מחדש
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 04, 2021 | 19:10 |
|
שלום,
יש לי מנורת לד בסלון בקוטר של 1 מטר +-, היא נורא מסנוורת..
בתוך המנורה יש כמה (סביב ה-10 פסי לד) וחשבתי לכסות כמה פסים עם משהו כמו איזולירבנד (אבל הוא לא מחזיק..).
יש למישהו רעיון במה אני יכול לכסות חלק מהפסים בכדי שהמנורה לא תסנוור?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 04, 2021 | 19:09 |
|
שלום לכולם
אני עומד לבצע עבודת חיבור ל- 5 גופי תאורה LED בגינה ויש לי כמה שאלות
בכל גוף תאורה יש שנאי ככה שהמתח שאני עובד איתו זה 220 ולא 12
אני רוצה לבצע חפירה קלה של האדמה בתחתית החומה ולהתחיל לרוץ על החומה עם הכבל בתוך צינור ובכל מיקום של פנס לשרשר ולהמשיך לפנס הבא
1) באיזה סוג צינור מומלץ להשתמש?
2) עד כמה שידוע לי קופסת חיבורים גם כשהיא מוגנת מים לא מתאימה לקיבוע מתחת לפני האדמה האם מחבר מהיר T כן מתאים? במידה ולא אשמח לדעת איזה אפשרות יש לי לחיבור
3) מנקודת החיבור מתחת לאדמה אני רוצה לחצוב בחומה בקו ישר עד לגובה הפנס האם אני יכול לשתול את הכבל ישירות בחומה על מנת לצמצם עומק חציבה או שחייב להשתמש בצינור?
תודה
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 02, 2021 | 12:43 |
|
שלום,
האם זה נכון לחבר טוסטר אובן שצורך 1500-2000W לשקע 10A עם חוטים של 1.5? (יהיה מחובר לבדו לשקע בלי מכשירים נוספים).
מדובר בדירה ישנה, לכן ככל הנראה החוטים מאחורי השקע הם 1.5.
תודה רבה.
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Feb 26, 2021 | 00:29 |
|
שלום,
אני שוקל לקנות כיריים אינדקוציה חד פאזית, כנראה את הדגם הבא:
https://www.midea.co.il/product/mcid358
בחברה אמרו שהוא מתחבר לתקע חד פאזי רגיל (כלומר תקע 16A רגיל כמו של טלויזיה).
יש לי 2 שאלות:
1) האם אפשר לחבר אותו לכל שקע כזה מבלי לבצע הכנה מיוחדת או בדיקה כלשהי ללא חשש משריפה או נפילת החשמל בדירה? האם אפשר להניח שהמכשיר בנוי ככה שגם אם מפעילים את 2 המקומות על טורבו נניח, לא יקרה הנ"ל?
2) כרגע יש לי תנור עם כיריים גז, אני מתכנן להתנתק מהגז ולהשתמש באינדוקציה במקום, האם אוכל להניח את הכיריים אינדוקציה האלו עליו? (כאשר הגז כבר מנותק מן הסתם)
תודה רבה מראש :)
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Feb 28, 2021 | 20:11 |
|
א. תוודא שהתקע שאתה רוצה להתחבר אליו, יש לו בארון חשמל פקק שרשום עליו C16 ולא C10.
ב. רצוי לוודא שהחוטי חשמל של התקע הם בעובי 2.5 ממ"ר (אם הפקק הוא 16 מסתבר שזה כך, אבל עלול להיות שמישהו הגדיל פקק בלי להחליף חוטים, במיוחד אם מדובר בדירה ישנה). בנוסף רצוי לחזק חיבורים לכל אורך הקו.
ג. תקח בחשבון שלא תוכל להפעיל במעגל הזה (תקעים נוספים שמחוברים לאותו פקק בארון חשמל) צרכנים כבדים כמו למשל קומקום. מטען או אפילו בלנדר יד וכדו' יש סיכוי שיעבוד בלי בעיה.
ד. אם גודל החיבור שלך לחברת חשמל הוא 25 אמפר, לא תוכל להפעיל בבית כמעט כלום כשהכיריים יעבדו בהספק גבוה. מזגן גדול, מכונת כביסה, בוילר וכו' יחד עם הכיריים יפילו לך את החשמל. אם יש לך 40 אמפר אז אתה פחות מוגבל.
ה. אם לפי היצרן/החנות הוא אמור להתחבר לתקע רגיל, מסתבר שגם הפעלה של שתי סירים על טורבו לא יעבור את ה-16 אמפר. יש סוגי כיריים שאפשר להגדיר בהם מה ההספק המקסימלי שיתאפשר בהם כדי שלא לגרום לנפילות חשמל.
|
|
|
|
|
•
|
מודה לך על התשובה - כמה התייחסויות
|
wz4 |
|
|
Feb 28, 2021 | 21:24 |
|
אני חושב שבגלל כל האילוצים אשקול לקנות כירה בודדת שצורכת 2100W, אשמח אם תוכל בבקשה להתייחס לתגובות שלי על הנק' שלך עקב כך:
ב. הדירה יחסית חדשה (מ2006) כל השקעי כח שמחוברים ישירות למפסקים של 16C תפוסים או רחוקים מדיי.
האם אפשר להשתמש בכבל מאריך כלשהו כדי להגיע לשקע כזה או שזה מסוכן?.
יש לי גם מפסק נוסף של 16C שכתוב עליו 'מטבח' ולפי בדיקה שלי ניזונים ממנו 2 שקעים, קולט אדים ואולי תאורה (המנורות במטבח שרופות אז לא יכול לבדוק).
האם אפשר להשתמש בשקע אחד כזה לכיריים כאשר האור במטבח דולק (אם באמת הוא מחובר למפסק) ונניח קומקום מחובר לשקע השני אבל לא פועל ביחד עם הכיריים?
ד. אכן יש לי הספק של 25 אמפר במפסק הראשי (הפחת הוא ל40A אם זה משנה), אבל החשמל בבית הוא תלת-פאזי, האם בכל זאת לא אוכל להפעיל במקביל מזגן ומכונת כביסה למשל כמו שאתה אומר?
מודה שוב על כל העזרה!.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 01, 2021 | 12:26 |
|
1. כבל מאריך - אל תשתמש. הכבלים שמוכרים בחנויות הם לרוב כבל 1.5, החוט גמיש, החיבורים מתרופפים במשך הזמן, זה לא טוב לשימוש קבוע.
2. כירה של 2100W צורכת קרוב ל-10A, בגדול אין בעיה להשתמש במעגל שיש עליו גם תאורה ועוד צרכן.
3. בגלל ששאלת על כיריים חד פאזיות הנחתי בטעות שיש לך חיבור חד פאזי. אם החיבור שלך תלת פאזי לא אמורה להיות לך בעיה של עומס יתר על הדירה, מה שכן עלול לקרות זה שפאזה אחת תהיה עמוסה יותר מדאי, תוכל לסדר את זה בעזרת חשמלאי שיחלק את העומס בצורה שונה בין הפאזות.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 01, 2021 | 13:10 |
|
לגביי 2, בגלל שאני לא יודע מה עובי החוטים מאחורי השקעים הללו (אמנם המפסק 16A) אבל אם נניח, רק כדי להיות על הצד הבטוח שאיכשהו שמו מאחורי השקעים חוטים דקים של 1.5 בגלל שלא מדובר בשקעים יעודיים לצרכנים כבדים, אלא לחיבורים כלליים במטבח, האם גם אז זה לא מסוכן להשתמש בכירה של 2100W עם אותן הנחות כמו קודם (תאורה דולקת + קומקום מחובר ולא פועל במקביל לכיריים)?.
תודה.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 01, 2021 | 13:24 |
|
אם החשמלאי שבנה את הדירה שם פקק 16, הוא שם גם חוטים 2.5.
בבתים ישנים מאוד מוצאים לפעמים שקוטר המוליכים לא מתאים לפקק, מכמה סיבות, אבל סתם כך אין לך סיבה לחשוש מזה.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 29, 2015 | 13:34 |
|
שלום
ראיתי ואני לא זוכר איפה, איזשהו מנגנון שמתקינים לפני הארון חשמל שנותן הגנה מפני קפיצות ונפילות מתח לכל רשת החשמל הביתית במקום או בנוסף למגני ברקים הרגילים.
מישהו מכיר ?
|
|
|
|
|
°
|
ממסר חוסר פאזה או היפוך פאזה?
|
שי |
|
|
Sep 29, 2015 | 14:04 |
|
|
•
|
|
|
Sep 29, 2015 | 14:38 |
|
זה אביזר שיושב על פס, תופס 2 מודול לחד פאזי או 4 מודול לתלת פאזי.
מחברים את זה אחרי הפחת בלוח ביתי.
זה למעשה דיודות שמחוברות במקביל בין כל פאזה והאפס לבין האדמה.
כאשר המתח באחת הפאזות או האפס עולה מעל אחוז מסוים ממתח הרשת, הדיודה נפרצת ופורקת מתח (וזרם) לאדמה, מה שגורם לקפיצת ממסר הפחת או המפסק הראשי (אם הפחת נניח מקולקל).
לאחר שדיודה נפרצת צריך להחליף אותה (היא נשלפת בקלות ואפשר להשיג אותה בהזמנה בכל סיטונאי חשמל).
ללא שליפת הדיודה המקצרת, כמובן שלא ניתן יהיה להרים את ממסר הפחת או הראשי.
אני התקנתי כמה פעמים כזה של שניידר.
בהצלחה.
צור עבודות חשמל- הנדסאי חשמל
כל עבודות החשמל והתקשורת לבית ולעסק.
נותן שירות ברוב חלקי הארץ.
050-8372278
www.teg2010.co.il
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 29, 2015 | 15:29 |
|
צור, מה נותנת ההגנה הזאת?
האם היא פוטרת התקנת מגיני ברקים ונחשולי מתח למכשירים ייחודיים בבית?
ומה קורה כאשר ההגנה נפרצת? הדיירים ימתינו שיגיע איזה חשמלאי שיושיע
אותם בשעה 23:00 בליל חורף גשום וסוער?
וזה בתנאי שאותו חשמלאי מחזיק במלאי של דיודות ושיהיו מתאימים לכל דגם.
או שאולי אותו דייר יחזיק במלאי של דיודות תואמות...
מפלס נתיבי זרימה לחשמל;
מהארקת יסוד ועד להדלקת התאורה.
רחובות ואזור השפלה.
050-6480662
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 29, 2015 | 16:36 |
|
וזה לא נפרץ כ"כ בקלות. זה מיועד להגן על מערכת החשמל של הבית וציוד חשמלי מפני מכות ברק ישירות.
מי שיש לו למשל אולפן הקלטות עם ציוד ב- 200 אלף ש, יעדיף לעבור לילה בלי חשמל מאשר לאבד את הציוד.
את הדיודות ספייר מביאים מראש ללקוח ושמים בלוח החשמל מודבק על הדלת מבפנים או סידור אחר.
אני עד היום לא השתכנעתי באפקטיביות של מגן נחשולי מתח למכשירי חשמל.
יש סרטון ביוטיוב (בעברית) שמראה שרוב המכשירים האלו לא שווים כלום ולא מנתקים גם במקרה של עליית מתח קיצונית.
אני לא חושב שיש היום פתרון אפקטיבי לנחשולי מתח למעט מערכת אל פסק, שהיא כמובן יקרה מאוד והתחזוקה שלה יקרה מאוד. אל פסק אגב מגן גם מפני פגיעת ברק ישירה אבל האל פסק ייהרס.
צור עבודות חשמל- הנדסאי חשמל
כל עבודות החשמל והתקשורת לבית ולעסק.
נותן שירות ברוב חלקי הארץ.
050-8372278
www.teg2010.co.il
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 29, 2015 | 17:52 |
|
בלוח - דיודה פורקת מתח, מסוגלת לספוג עד 50,000 וולט ולפרוק אותם דרך חיבור הארקה לאדמה.
מתח גבוה מ50,000 וולט שורף את בדיודה ואז צריך להחליפה.
חשוב לוודא לפני התקנה הארקה תקינה 10 ממ"ר כדי שתהיה מסוגלת לפרוק.
חוסר הארקה יכול לגרום לשריפה בלוח החשמל אם לדיודה לאן לפרוק את נחשול המתח.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 29, 2015 | 18:59 |
|
או-קיי רמי, תודה על ההסבר.
מפלס נתיבי זרימה לחשמל;
רחובות ואזור השפלה.
050-6480662
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 29, 2015 | 18:57 |
|
או-קיי צור, הבנתי ותודה על ההסבר.
אגב עד כמה שידוע לי ממקרים של לקוחות וקרובים לי, כרטיסים אלקטרוניים
נהרסו במצבים שלא היתה להם הגנה מינימלית, אפילו של מגן בשווי של 60 ש"ח.
ודווקא ידוע לי שעם כאלה, לא היו מקרים של שריפת כרטיס.
אם תוכל בזמנך החופשי לתת כאן בתגובות דגם של זה שהזכרת של שניידר,
חד ותלת אני אשמח.
חג שמח.
מפלס נתיבי זרימה לחשמל;
רחובות ואזור השפלה.
050-6480662
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 29, 2015 | 21:18 |
|
שלום רב
רציתי לתקן ולהוסיף על הנאמר בפורום
האלמנט שנמצא בתוך יחידת ההגנה נקרא ואריסטור
לא שמעתי אף פעם שניתן לתקן , בד"כ יש להחליף את היחידה הפגועה
בתכנון נכון , יש לחבר בטור למגיני מתח יתר יחידת נתיכים נשלפים , בהתאם להוראות היצרן
במקרה ואחד / ואו יותר ממגיני מתח היתר נשרף / מקצר תמיד אפשר לנתקו ע"י
יחידת הנתיכים הנשלפים .
יש באינטרנט הרבה חברות שמשווקות את היחידות הנ"ל כמו : ABB . MOLLER , DEHN שניידר
כולל חומר טכני והסברים .
בברכה
קובי
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Feb 27, 2021 | 16:04 |
|
מקפיץ הודעה ישנה : האם פגשת מצב בו הואריסטור נשרף ?
באחת ההתקנות. כלומר ניסה להגן על הלוח ?
|
|
|
|
|
|
|