אני מפרש את חוק החשמל
מאת:
מהנדס צעיר
Apr 16, 2012
||
22:51
ואתה ?
אתה לא חייב להסקים אם מה שאני כותב
אבל בכל פעם שתכתוב דברים מטאים או לא נכונים מבחינת החוק אני אנסה לתקן אותך
"מכל מלמדי השכלתי" מוכר לך ?
אין המיעץ נושה באחריות כלשהיא לגבי התוכן
כל עבודות ובדיקות החשמל יעשו בידי חשמלאי בעל רישיון מתאים בלבד
|
|
|
•
|
האם בתוך הלוח ניתן לקחת שטח חתך ?
סטודנט
|
|
|
Apr 14, 2011 | 15:36
|
|
אם יש לי צרכן שנידרש להזין אותו עם כבל 3*2.5 ממ"ר
האם בתוך הלוח ניתן לחבר גיד בעל שטח קטן יותר
פעם שמעתי
נישמע לי מוזר
מה מחייב החוק
|
|
|
|
|
|
•
|
חתכי מוליכים בתוך הלוח
גיא
|
|
|
Apr 16, 2012 | 20:01 |
|
אני מודה שלא בדקתי מה קובע החוק בעניין, אבל, לדעתי חתך הגישורים של המפסיקים בלוח, הגיוני בעיני שיהיה דרגה אחת יותר בקוטר מכיוון שככול שמתרחקים מהמפסק הראשי של הלוח, הזרם על הגישורים הקודמים = לזרם על המאמט (מהקו המוזן) + זרם מהמאמטים הקודמים , (שגם הם מזינים צרכנים.)
ככל שהראשי גדול, וההפרש בין גודל הצרכנים לראשי גדל, קיימת פחות חשיבות לעניין וניתן להתאים את החתך לראשי.
דעתכם...
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 15, 2011 | 12:02 |
|
חג שמח
שטח חתך מינימלי נקבע למוליכים בחוק החשמל. כאשר הינך נדרש לחבר מוליך 2.5 בלוח הוא מיועד להגנה של 16A .אינך יכול לרדת בשטח חתך בגדלים מינימלים.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 14, 2012 | 11:18 |
|
לא מדובר על לרדת בחתך של קו מסוים אלה בלוח שקו ההזנה לדוגמא 10 מילמטר מרובע ניתן לחווט גישורים 6 מילימטר מקוה שעזרתי
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 15, 2012 | 22:50 |
|
לdor1: יש להפריד בין הזנת לוח לחוות פנימי או הזנת צרכנים
לוח ניתן להזין בכל חתך תיקני
חתך הגישורים צריך להתאים לערכו של המבטח הראשי בלוח בלי קשר לחתך של ההזנה
ל סטודנט: שתך חתך החוטים המינימלי נקבע על ידי המבטח
אם המבטח הוא 10 אמפר החתך המינימלי הוא 1.5 ממ' לפחות
אים יש לך קו שמוזן בחתך 2.5 הך המבטח על הקו הוא 10 אמפר אזי אין פסול מלחווט בטוך הלוח ומחוצה לו בחתך 1.5
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 16, 2012 | 08:48 |
|
התגובות שלך כבר לא מצחיקות אותי אמרתי לך ואם תקרא תגובות אמרו לך שתענה תשובות עיניניות מי יורד בלוח מ2.5 ממ ל1.5 אולי רק אתה הגבתה לפני כמה ימים לתגובה שלי ואמרתה שאני ישאר רק חשמלאי על זה אני מודה לך עניתי לבחור הסטודנט שנראה לי שהוא מדבר עלי ירידה בחתך האפשרות בלוח זה בחיווט גישורים לכן תפסיק להתפלפל ותבין מה אתה עונה לפני שאתה מגיב מה נכון ומה לא כל כך נכון בתקווה שהפעם תבין תודה
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 16, 2012 | 21:51 |
|
מפנה אתכם לחוק החשמל בפרק התקנת מוליכים תקנה 8א: מוליך יהיה בעל חתך מתאים לעוצמת הזרם המיועד לעבור בו, לתנאי המקום ולאופן התקנתו. אני מבין את זה כך, ממא"ז ראשי 20Aלדוגמה יוצא גישור של גיד 1.5 מ"מ למא"ז 10A כאשר הצרכן המחובר למא"ז זה גם כן צורך עד 10A, ואם כך המוליך מתאים לעוצמת הזרם שיעבור בו. זה כמו בלוח תעשייתי שבו יש מפסק ראשי המזין פסי צבירה ועבור כל מעגל יורדים לכל מפסק עם גיד בעל שטח חתך המתאים לאותו מעגל.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 16, 2012 | 23:23 |
|
רועי אני מאד מעריך את התגובות שלך לאתר.מקצועיות ומענינות אני חושב שברור לכל המגיביםשמוליכים חייבים להתאים למבטחים ולצרכנים נניח שאתה מגיע ללוח ביתי עם כבל 4*10 תלת פאזי או 2*10 חד פאזי אז אתה יכול בחיווט ביציאה מהפחת לרדת בדרגה אחת ולחווט עד לגישורים שמזינים את המאמזים בחוט 6ממ גם בתעשיה בונים את הפסי צבירה לפי גודל המפסק הראשי ואחר כך אתה יורד בחתך לפי הצרכן והמפסק שלו ועוד דבר אני לא נתקלתי אפילו פעם אחת בגישור למפסק בחוט 1.5 אלה רק בפיקוד מקוה שהסברתי את דברי תקן אותי אם טעיתי תודה רפי
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 17, 2012 | 06:36 |
|
רפי קודם כל תודה, נתתי את הדוגמה של חתך גיד 1.5 כהמחשה, זה יכול להיות כל שטח חתך אחר, לגבי גישורים בלוחות בייתים כנראה ולא משתמשים בגישורים בשטח חתך כזה, אך בלוחות תעשייתים תוכל למצוא ירידה מפסי צבירה לצרכנים שהזרם שלהם מתאים ל-1.5 ולא רק לפיקוד.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 17, 2012 | 23:37 |
|
השאלה של ההנדסאי היתה כבל לצרכן 3*2.5 האים אפשר לרדת בחתך בהנחה שמתקינים מאמז 10A מה ההגיון לרדת בחתך ל1.5 בגישור הרי מחר יבוא חשמלאי אחר ויגיד יש לי קו הזנה לצרכן 2.5 ויעלה את המאמז ל16A אני לא חושב שכדאי לעשות דבר כזה ברור שכאשר לצרכן יש כבל 1.5 ומאמז 10A אפשר לגשר ב 1.5 ולכן בתשובה הראשונה עניתי שנראה לי שבמידה ויורדים בחתך בלוח כנראה זה בגישורים
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 09, 2024 | 16:59 |
|
לפעמים יש איזה מאמתים בסוף כמו מזגן או דוד שמש או מה שיהיה שצורכים יותר והגשורים הקודמים דקים יותר
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 16, 2012 | 22:51 |
|
ואתה ?
אתה לא חייב להסקים אם מה שאני כותב
אבל בכל פעם שתכתוב דברים מטאים או לא נכונים מבחינת החוק אני אנסה לתקן אותך
"מכל מלמדי השכלתי" מוכר לך ?
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 17, 2012 | 04:51 |
|
כל פעם שתעשה טעות נדאג לתקן אותך איזה חוק אתה מפרש ? תציין איפה הטעות ותסביר עשיתי פרויקטים כנראה לפני שתכננו אותך נשמע לי מוזר בחור שואל שאלה כללית עונים לו תשובה כללית וכול דיחפין נותן פרשנות לחוק ברור שיש שאלות ותשובות שחייבים להתייחס לחוק החשמל אז תפסיק להתפלפל
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 17, 2012 | 14:24 |
|
אתה צודק אבל תקרא תגובות של המהנדס הצעיר שטען באחת התגובות שלו שאני ישאר רק חשמלאי בהתנשאות שכביכול הוא מהנדס ואני חשמלאי פשוט אני מתאר לעצמי שגם אתה היתה מגיב כך בכל אופן אני מתנצל על הדברים בתקווה שהמנדס ואני נלמד מטעויות תודה
|
|
|
|
|
•
|
אגב לא ציינתי אבל שמי רפי
dor
|
|
|
Apr 17, 2012 | 14:32 |
|
|
°
|
רפי גם מהנדסים לא תמיד יודעים !! ||
shua511
|
|
|
Apr 18, 2012 | 13:51 |
|
|
•
|
|
|
Apr 18, 2012 | 14:33 |
|
אני מכבד כל אחד שמכבד אותי בכל אופן אני מקווה שהפרשיה מאחורינו ונמשיך לעסוק בדברים החשובים תודה
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 17, 2012 | 16:55 |
|
כל עוד המאמ"ת שלך הוא מתאים לכבל בעל השטח החתך אין שום בעיה.
ז"א אם יש לך מאמ"ת של 10 אמפר ואתה מחבר אליו כבל של 3X2.5 זה בסדר גמור.
מה שאסור כביכול הוא לחבר ביציאה מהמאמ"ת של 16A כבל 3X1.5.
אני מקווה שהבנתי נכון את שאלתך, למרות שהיא לא כל כך ברורה.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 18, 2012 | 08:13 |
|
תודה על ההסבר אבל היה דיון שלם על הנושא כל מה שרשמתה נכון ואני יודע היה דיון על משהו אחר בכל אופן תודה אם תקרא את השאלה וכל התשובות מההתחלה תבין תודה
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 18, 2012 | 18:26 |
|
אני חושב שזה סתם מיותר להתנצך