|
|
|
|
שדה חינוי ובלתי חיוני
מאת:
tomer112233
Apr 10, 2012
||
14:16
אני עכשיו מסיים את פרויקט החשמל שלי להנדסאי חשמל ונישאר לי שירטוט של לוחות חשמל. עכשיו אני לא יודע איך בדיוק אני מראה את המפסק שלי שאמור לכבות את הלוח הבלתי חיוני על שירטוט הלוחות
בבקשה זה דחוף
|
|
|
•
|
|
|
Apr 10, 2012 | 14:16
|
|
אני עכשיו מסיים את פרויקט החשמל שלי להנדסאי חשמל ונישאר לי שירטוט של לוחות חשמל. עכשיו אני לא יודע איך בדיוק אני מראה את המפסק שלי שאמור לכבות את הלוח הבלתי חיוני על שירטוט הלוחות
בבקשה זה דחוף
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 10, 2012 | 20:29 |
|
לא מובן כל כך מה אתה מבקש, אבל השיטה היא כזו (לפי הקובץ המצורף)
בלוח יש מפסק ראשי לכל הלוח, אחריו יש את פס הצבירה של כל השדה הבלתי חיוני,
בשדה זה יש מפסק שנותן לפס צבירה בשדה חיוני, לאותו פס צבירה חיוני יש עוד הזנה המגיע מגנרטור או אספקה אחרת, המעבר בין שני המפסקים בשדה חיוני יכול להתבצע בהרבה דרכים, אך בגלל שזה פרויקט גמר
ובכדי שלא תסתבך עם הסברים מיותרים כדאי לך להשתמש בבורר ידני שמחליף בין ההזנות כפי שמתואר בקובץ.
שיהיה בהצלחה
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 11, 2012 | 17:43 |
|
הציור מובן אבל יש לי שאלה כיצד אני עושה את זה שזה לא יהיה ידני ? אני רוצה שאוטמטית במקקרה של הפסקת חשמל השדה הבלתי חיוני יתנתק . ? אני עושה את זה בעזרת בקר ?
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 11, 2012 | 18:04 |
|
קודם כל תודה על התגובה המהירה שנית אולי אחריי שאני יראה שירטוט גס של
הלוחות שלי אתה תבין יותר טוב :
http://ufu.co.il/files/257lqpldtjd6gw9i3xjj.jpg
והשירטוט השני הוא של המורה שלי ששירטט בערך איך זה אמור להיראות אבל אני לא
לא מבין בדיוק מה הוא עשה אולי אתה תוכל להסביר לי
http://ufu.co.il/files/lsiqfbk65aeoy1aaaafq.jpg
תודה רבה על העזרה
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 11, 2012 | 20:12 |
|
שלום תומר,
מצורפת תכנית עקרונית למפסק חילוף אוטומטי אך אני מצטרף להמלצה של רועי ומציע שתשתמש
במפסק מחלף ידני כדי לא להסתבך עם שאלות הבודקים.
מה לגבי החונך שלך? למה שלא תתיעץ איתו?
בברכה,
אילן
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 11, 2012 | 22:20 |
|
לגבי החונך ? ניסיתי ליצור איתו קשר אבל לא אכפת לו . הוא כבר עשה את שלו אם
אפשר לקרוא לזה ככה ... בכל אופן תודה
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 11, 2012 | 23:44 |
|
מצרף לך קובץ שרטוט עם החלפה אוטומטית על ידי בקר "אמדר" ,
בלינק המצורף יש שרטוט החלפה אוטומטית עלי ידי ממסרים כולל הסבר שפרסמתי בפורום אחר
לדעתי תלך לכיוון של בקר אמדר, כי עם ממסרים תצטרך יותר להבין ולהסביר
להלן ההסבר לקובץ של הבקר:
Q0 מפסק ממונע של ח"ח, Q0G מפסק ממונע גנרטור, בין שני המפסקים חייב חיגור מכני שלא יוכלו לפעול ביחד.
כמובן שיש מגעי עזר, וסליל הקפצה טריפ כויל עבור לחצני חירום.
המפסקים ליד כל שדה (גנרטור וח"ח) הם מפסקי פיקוד והם בעצם נותנים את האינדקציה לבקר כדי לבצע החלפה.
לדוגמה כאשר הבקר מקבל אינגציה שאין דרך מפסק פיקוד ח"ח שאין מתח הוא נותן פקודה להחליף בין המפסקים הראשיים ומכניס את הגנרטור לעבודה, כמובן שיש סכימה פיקודית של האמדר אבל אין צורך להיכנס לזה.
זה בכללי, כמובן שתשייך את זה לשדות חיוני ובלתי חיוני .
שיהיה בהצלחה.
קישור מצורף:
החלפה
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 20, 2012 | 18:08 |
|
למרות שזה יהיה די מסובך להוסיף את זה הבנתי יותר טוב . תודה רבה לך רועי
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 20, 2012 | 18:10 |
|
עריכה : לא בדיוק הבנתי מה זה T.C ו C.C אתה יכול אולי להסביר לי ? ולא הבנתי גם מה זה העיגול שבתוכו יש את את האות M . אני לפי שירטוטים סטנדרטים זה מנוע או מדחס אבל לא הבנתי איך בדיוק הוא נכנס לפה .
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 20, 2012 | 21:34 |
|
כדי שהבקר יצליח לבצע החלפה אוטומטית על המפסקים להיות ממונעים, בד"כ אלה מפסקי אוויר שיש להם
מנוע דריכה שתפקידו להפעיל או להפסיק את המפסק על ידי פקודה מהבקר לכן יש בשרטוט על כל מפסק עיגול עם M
T.C trip coil זהו סליל הפסקה למפסק ובד"כ מחברים אותו ללחצן חירום,כדי שיהיה אפשר בחירום להפסיק את ההזנה.
C.C מגעי עזר למפסק,לאפשרויות שונות כמו קבלת אינדקציה למצב מפסק מרחוק, ולעיתים אף הפעלה
שיהיה בהצלחה
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 21, 2012 | 09:35 |
|
רועי תודה לך . אתה מלך אין לך מושג איך הצלת אותי באמת תודה . למרות שהגשתי את הפרויקט אם טעות בקטע הזה אני בטוח שאם אני יתקן את הטעות בעזרת ההסבר שלך והשירטוט שלך הם יקבלו את הטעות שלי ולא יורידו לי הרבה נקודות בהגנה . שוב תודה רבה לך רועי הצלת מניכשל ! תודה שוב אתה מלך
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 22, 2012 | 00:04 |
|
רועי שלום .שבוע וחודש טוב. אני צריך שירטוט לחיבור אוברלוט למשאבת בור מים בהקדם האפשרי תודה רבה .יוסף מירושלים.
|
|
|
|
|
|
|
מקרא:
ללא תוכן °
הודעה חדשה
|
לחיצה על העיגול תוביל לפתיחת ההודעה בעמוד נפרד