|
|
|
|
שריפת נתיך פעמיים בצד ח"ח
מאת:
aviron90
Jan 23, 2025
||
11:57
לפני שבועיים נשרף הנתיך של חברת חשמל על פאזה R והוחלף ע"י חברת חשמל. בנוסף, ביצעתי החלפה של המפסק הראשי בבית מ-63A, ל-40A. השבוע שוב נשרף אותו הנתיך. חברת החשמל אומרת שיש בעיה בלוח החשמל המחובר לנתיך. (אני לא יודע מה זרם שהנתיך הזה אמור לעמוד בו) זה אומר שיש לי עומס או קצר שהמא"זים לא מזהים, כולל המפסק הראשי ואני לא מבין איך זה הגיוני שאף אחד מהם לא קופץ (לפי עיקרון הסלקטיביות) לפני שהוא מגיע לנתיך. ההנחה שלי הוא שהזרם שפוגע בנתיך הינו רגעי ולכן המא"זים לא קופצים. השאלה שלי היא איזו בדיקה אני צריך ללוח חשמל כדי לראות מאיזה מא"ז/מעגל מגיע אותו עומס או קצר שגורם לנתיך להישרף.
רב תודות לכל העונים.
הכותב הינו חשמלאי מוסמך.
|
|
|
•
|
שריפת נתיך פעמיים בצד ח"ח
aviron90
> אתה נמצא כאן
|
|
|
Jan 23, 2025 | 11:57
|
|
לפני שבועיים נשרף הנתיך של חברת חשמל על פאזה R והוחלף ע"י חברת חשמל. בנוסף, ביצעתי החלפה של המפסק הראשי בבית מ-63A, ל-40A. השבוע שוב נשרף אותו הנתיך. חברת החשמל אומרת שיש בעיה בלוח החשמל המחובר לנתיך. (אני לא יודע מה זרם שהנתיך הזה אמור לעמוד בו) זה אומר שיש לי עומס או קצר שהמא"זים לא מזהים, כולל המפסק הראשי ואני לא מבין איך זה הגיוני שאף אחד מהם לא קופץ (לפי עיקרון הסלקטיביות) לפני שהוא מגיע לנתיך. ההנחה שלי הוא שהזרם שפוגע בנתיך הינו רגעי ולכן המא"זים לא קופצים. השאלה שלי היא איזו בדיקה אני צריך ללוח חשמל כדי לראות מאיזה מא"ז/מעגל מגיע אותו עומס או קצר שגורם לנתיך להישרף.
רב תודות לכל העונים.
הכותב הינו חשמלאי מוסמך.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jan 24, 2025 | 09:40 |
|
שפאזה R הכי מועמסת וצריך לבדוק מה גודל החיבור? אתה רושם החלפת מ 63 ל 40 ראשי. תבדוק מה גודל החיבור (רשום בחשבון חשמל)? למשל עבור חיבור 3x25 חברת חשמל מתקינה פיוזים של 35 אמפר וכך הלאה בהתאם לגודל החיבור הדרוש.. כך שאם נניח על כל פאזה 25 אמפר ובעבר החליפו ללא הגדלה למא"ז יותר גבוה והפיוזים נשארו 35 ופאזה R מועמסת הכי הרבה מעל 35 אז כן יהיו בעיות. (מניח שאין איזו התפצלות מאחורי המונה לראשי לאיזו עמדת טעינה קטנה בצורה לא חוקית ודברים דומים). כל זה בהנחה שהמוליכים מהפיוזים עד למונה ומהמונה ללוח מותקנים בצורה נאותה ללא מגע רופף למשל.
|
|
|
|
|
|
|
מקרא:
ללא תוכן °
הודעה חדשה
|
לחיצה על העיגול תוביל לפתיחת ההודעה בעמוד נפרד