|
|
|
|
הוספת שקע מתלת פאזי של המזגן
[קובץ מצורף: JPG]
מאת:
איתי_ב
Jan 28, 2024
||
22:07
שלום לכולם,
יש לי בבית הנמכת גבס של המזגן עם פתח שירות. בגלל בעיות קליטה ב-Wifi אני רוצה להחביא את הראוטר בתוך ההנמכת גבס, אבל חסר לי שם שקע חשמל כדי לחבר את הראוטר.
מצד שני, יש לי שם את החשמל (תלת-פאזי) של המזגן המרכזי.
יש לי שם מהדק חשמל שוקולדה של 4, צירפתי תמונה: כחול (אפס), חום (פאזה), אדום(פאזה) וצהוב-ירוק (הארקה).
בהנחה שהבנתי את הצבעים נכון - האם בטוח להוציא מהצד השני של מהדק החשמל (הצד פנוי לגמרי) גידים מהכחול, חום והארקה לטובת שקע חיצוני כדי שאוכל לחבר את הראוטר?
מניח שהוא לא צורך כמעט כלום, השאלה אם לא יגרם נזק למזגן או לראוטר ואם הרעיון נכון או שאני מפספס משהו
תודה מראש
|
|
|
•
|
|
|
Jan 28, 2024 | 22:07
|
|
שלום לכולם,
יש לי בבית הנמכת גבס של המזגן עם פתח שירות. בגלל בעיות קליטה ב-Wifi אני רוצה להחביא את הראוטר בתוך ההנמכת גבס, אבל חסר לי שם שקע חשמל כדי לחבר את הראוטר.
מצד שני, יש לי שם את החשמל (תלת-פאזי) של המזגן המרכזי.
יש לי שם מהדק חשמל שוקולדה של 4, צירפתי תמונה: כחול (אפס), חום (פאזה), אדום(פאזה) וצהוב-ירוק (הארקה).
בהנחה שהבנתי את הצבעים נכון - האם בטוח להוציא מהצד השני של מהדק החשמל (הצד פנוי לגמרי) גידים מהכחול, חום והארקה לטובת שקע חיצוני כדי שאוכל לחבר את הראוטר?
מניח שהוא לא צורך כמעט כלום, השאלה אם לא יגרם נזק למזגן או לראוטר ואם הרעיון נכון או שאני מפספס משהו
תודה מראש
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jan 29, 2024 | 05:40 |
|
לפי התמונה קשה לראות מה הולך שם ולא נראה שזו הזנה המגיעה מהלוח חשמל ישירות למזגן התלת פאזי.
בהתאם לסעיף 14 תקנות מעגלים סופיים:
"מעגל סופי תלת-מופעי, לא יזין יותר ממכשיר תלת-מופעי אחד, אלא אם כן לכל מכשיר מותקן מבטח המיועד לו בלבד, להגנה בפני עומס יתר" לכן התפצלות שכזאת אסורה.
קשה לראות מהתמונה אך לפי במידה והמהדקים נמצאים כך מונחים על התקרת גבס הרי שלא תקין.החיבורים אמורים להיות בקופסאת חיבורים תקנית 850 מעלות.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jan 29, 2024 | 15:07 |
|
למיטב זכרוני הקו הזה יוצא מהלוח חשמל אל מפסק פקט במסתור כביסה ומשם אל ההנמכת גבס לתמונה שצילמתי.
המהדקים אכן נמצאים על ההנמכת גבס - עבודה של האיש מזגנים (לפני עשור בערך).
אני מניח שראוטר של wifi הוא צרכן זניח ביחס למזגן, זה יהיה בסדר למשוך מהמהדקים האלו? (בהנחה שישבו בתוך קופסת חיבורים תקנית)
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jan 30, 2024 | 06:04 |
|
המוליכים מהלוח עוברים בצורה שהסברת אז כן ישיר (לא הסתדר עם ההסבר שלך 2 פאזות, אפס והארקה שצריך 3 פאזות, אפס והארקה) בכל אופן קרא את מה שכתבתי בתשובה הקודמת תקנה 14. רשום שאסור להתפצל.
|
|
|
|
|
|
|
|
מקרא:
ללא תוכן °
הודעה חדשה
|