|
|
|
|
הקטע ש
מאת:
ari1998
Jun 02, 2023
||
10:09
הקטע שאני לא באמת מתחבר לרובד העמוק של חשמל (ובא נודה על האמת, כל האקדמיה בכלל לא מעניינת אותי), ולכן לעבוד במפעלים ששם בטוח מקבלים ידע עמוק בחמשל, פחות מדבר אליי. אני חושב על חשמל בניין כי אני בן אדם ביצועיסט, וחציבות והתקנות פשוטות יותר של גופי חשמל יותר מדבר אליי. לכן נכנס השיקול של אינטנסיביות הלימודים, הן בקושי החומר, הנדסאי>טכנאי, והן בכמויות הימים והשנים (בלימודי ערב מדובר טכנאי לומד שנתיים הנדסאי 3). אם אלו הם השיקולים אז טכנאי לדעתי עדיף הן על הנדסאי והם על מוסמך בשל המהירות לקבלת רישיון המוסמך והן על האפשרות שאם איכשהו בעתיד ארצה לעבוד כשכיר בחברה, טכנאי זאת אופציה לא הכי אידאלית אך גם לא גרועה.
בהקשר לשאלתי הקודמת, ידוע לך מה מטרת הא סמכה של בודק סוג 1? במה זה יעזור יתרום לי? עבודות פרטיות או בחברות? אם בכלל.. תודה שוב
|
|
|
•
|
|
|
May 31, 2023 | 12:56
|
|
אני רוצה ללמוד טכנאי חשמל כדי לקחת עבודות פרטיות ולהיות קבלן חשמל בעתיד. לא רוצה לעבוד שכיר ולא מפחד מעבודות בנייה כל עוד יש שם כסף טוב.
מה עליי לדעת שיכול להוות מכשול בדרך להגשמת המטרה? תודה.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 31, 2023 | 18:06 |
|
ראשית בהצלחה בלימודים לטכנאי חשמל. יחד עם זאת צבירת ניסיון הינה דבר הכרחי. קבלן עבודות חשמל שצובר ניסיון מעשי ולא בונה ישר מהקומה העשירית מין הסתם יצליח. בשביל להיות עצמאי צריך לרכוש לקוחות, לפתח קשרים, לדעת לתמחר, איפה יש סיכון להפסיד ואיפה אין. כמובן בתחילת הדרך תצורך גב כלכלי כי בשנה הראשונה אתה לא ממש מייצר כסף. אם אין לך שום ניסיון בעבודות שטח מציע לך להיות שכיר תקופה ולרכוש ניסיון.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 31, 2023 | 22:26 |
|
תוכל בבקשה לומר לי מה האפשרויות שלי בתור בודק סוג 1? כחלק מזכאויותיו של טכנאי הם רישיון ראשי (הכרחי לקבלן רשום) ובודק, אולם לא יודע עד מה ערכו בשוק העבודה (עצמאי/שכיר) להיות בודק 1, הן באופן פרטי והן ביחס לשאר הבודקים, למשל מהגיון אך ללא ידע מקדים הייתי אומר שאין כ״כ הרבה מה לעשות כי בודקי 2 ו3 ״יתלבשו״ על הצעות עבודה לבודק סוג 1 סתם מעצם היותם מעליו ברמה, או שאני טועה וכן כבודם במקומם.
נוסף, תקן אותי אם אני טועה אך טכנאי מגיע יותר מהר למוסמך נכון? (בהנחה והלימודים הם שנתיים, יוצא עם מעשי ואחרי שנה מוסמך סה״כ 3 שנים) מאשר לימודי מוסמך (בהנחה שהלימודים הם מעט יותר משנה, יוצא עם עוזר ולאחרי שנה מעשי, ואחרי שנתיים מוסמך סה״כ 4 שנים).
שוב תודה.
|
|
|
|
|
•
|
אם כבר, הייתי שוקל ללמוד הנדסאי
niv
|
|
|
Jun 02, 2023 | 08:19 |
|
אני פחות מכיר את דרגת הרישיון חשמלאי טכנאי,
אבל לדעתי, טם אתה כבר נכנס ללימודים, עדיף הנדסאי.
זו דרגה מוכרת וניתן להתקדם איתה בעתיד לדרגות גבוהות יותר והיא גם מאפשרת לאחר כמה שנים של ניסיון ללמוד ולקבל בודק 2.
יתרון חשוב של לימודים אלה הוא שאתה יוצא מהלימודים ומקבל ישר דרגת מוסמך.
(אחר כך עם הניסיון תקבל ראשי ובסוף הנדסאי)
מעבר לצד הטכני,
זה שאתה שואף להתפתח ולהפוך לקבלן עצמאי זה יפה ומוערך,
אבל אני חושב שכל חשמלאי שמתחיל, חשוב שיעבוד תקופה משמעותית אצל קבלן וילמד ויתנסה גם בנושאים הפשוטים כביכול.
אם מתאפשר, הכי טוב לעבוד אצל קבלן שעוסק גם בתחום הבניה הפשוטה, אבל גם נוגע ומגיע למפעלים, וזאת על מנת להתנסות במערכות הפיקוד והבקרה.
אם לא, אז לעבוד נניח שנה אצל קבלן רגיל ולאחר מכן שנה, שנתיים במפעל עם מערכות פיקוד.
לאחר קבלת הניסיון הזה, תבחר איפה ולאיזה כיוון אתה רוצה להתפתח ולהתקדם.
אני באופן אישי, עבדתי בהתחלה אצל קבלן חשמל ולאחר מכן עברתי לתעשייה.
במפעל מתעסקים הרבה פחות ב"חשמל הפשוט" אבל אני לא מצטער לרגע על הניסיון ההתחלתי והחשוב שקיבלתי בהתחלה.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 02, 2023 | 10:09 |
|
הקטע שאני לא באמת מתחבר לרובד העמוק של חשמל (ובא נודה על האמת, כל האקדמיה בכלל לא מעניינת אותי), ולכן לעבוד במפעלים ששם בטוח מקבלים ידע עמוק בחמשל, פחות מדבר אליי. אני חושב על חשמל בניין כי אני בן אדם ביצועיסט, וחציבות והתקנות פשוטות יותר של גופי חשמל יותר מדבר אליי. לכן נכנס השיקול של אינטנסיביות הלימודים, הן בקושי החומר, הנדסאי>טכנאי, והן בכמויות הימים והשנים (בלימודי ערב מדובר טכנאי לומד שנתיים הנדסאי 3). אם אלו הם השיקולים אז טכנאי לדעתי עדיף הן על הנדסאי והם על מוסמך בשל המהירות לקבלת רישיון המוסמך והן על האפשרות שאם איכשהו בעתיד ארצה לעבוד כשכיר בחברה, טכנאי זאת אופציה לא הכי אידאלית אך גם לא גרועה.
בהקשר לשאלתי הקודמת, ידוע לך מה מטרת הא סמכה של בודק סוג 1? במה זה יעזור יתרום לי? עבודות פרטיות או בחברות? אם בכלל.. תודה שוב
|
|
|
|
|
|
|
מקרא:
ללא תוכן °
הודעה חדשה
|
לחיצה על העיגול תוביל לפתיחת ההודעה בעמוד נפרד