|
|
|
|
אמת
מאת:
shlomo1
May 05, 2023
||
17:13
טעות שלי, זה מופיע בתקנות החשמל. תצטרך לחבר בין מוליכים בתיבות חיבורים בלבד ולכסות.
|
|
|
•
|
הארכת חוטים עקב העבר לוח חשמל
אנדריי
|
|
|
May 05, 2023 | 15:27
|
|
שלום לכולם,
אני צריך להעביר ארון חשמל כמטר ממקומו המקורי. ניסיתי להחליף את החוטים הקיימים בארוכים והרוב תקועים חזק ולא ניתן להוציא אותם.
מדובר על סביביות 20 מעגלים בסה"כ.
מה השיטה הנכונה והקלה לעשות הארכות במקרה הזה, יוצא שהחוטים המקוריים מגיעים עד לכניסה לארון החדש, חסר לי רק כ40-50 ס"מ.
קישורים למוצרים יעזרו מאוד, תודה מראש לכולם
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 05, 2023 | 15:43 |
|
ראשית מדובר במוליכים ולא חוטים. לא ציינת האם מדובר בהתקנת ארון על הטי. אם מדובר בהתקנה על הטיח אפשר להתקין קופסת ci גדולה במקום הלוח הקיים ולחבר באמצעות מהדקי פס דין ובן ה ci ללוח חשמל באמצעות תעלה להעביר כבלים ללוח חשמל.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 05, 2023 | 15:54 |
|
מיקום ארון החשמל במקום מרכזי בבית. מחפש פיתרון כמה שיותר אסטטי.
המוליכים יהיה בתוך קיר גבס (תה"ט) לכן אם אני ארכיב ארון Ci מעל זה יהיה די מכוער...
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 05, 2023 | 16:42 |
|
הארון הקיים תחת הגבס תוכל לחבר במקום שהארון הישן היה את המוליכים הקיימים באמצעות שרוולי לחיצה עם בידוד מתכווץ עם המוליכים הישנים ולהשחיל בצינורות את החדשים בחציבה עד לארון החדש. ובארון הישן להתקין פלטת גבס לכיסוי
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 05, 2023 | 16:49 |
|
לחבר את המוליכים הקיימים עם החדשים.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 05, 2023 | 16:56 |
|
תודה,
קראתי בפורומים ששרוולי לחיצה זה לא תקני, האם ידוע לך משהו על זה?
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 05, 2023 | 17:13 |
|
טעות שלי, זה מופיע בתקנות החשמל. תצטרך לחבר בין מוליכים בתיבות חיבורים בלבד ולכסות.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 05, 2023 | 17:27 |
|
אני מחפש ולא מוצא תיבה/קופסה שתתאים ל20 מעגלים ועוד שתתאים לקיר גבס.
מדובר בגסות על 60 מוליכים...
אמשיך לחפש...
תודה על העזרה.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 05, 2023 | 17:42 |
|
אנסה לבדוק שבוע הבא עם בודק חשמל האם אפשרי להפוך את הלוח הקיים תחת הטיח להתקנת מהדקים תקניים על פס דין ולטובת חיבורים בין המוליכים ואז לאטום. אם אפשרי אז למעשה זה חוסך המון.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 05, 2023 | 17:53 |
|
כוונה אם אפשר להתקין מכסה בצבע הקיר עם ברגים ואז למעשה זו התקנה חשיפה.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 07, 2023 | 08:13 |
|
כמו שחשבתי לאחר שיחה עם בודקים ככה עושים. את המוליכים הישנים לחבר במהדקי פס דין תקניים בלוח הישן בצורה מסודרת פאזה אפס והארקה לכל מעגל. וממשיכים עם מוליכים בצנורות שרשורים ללוח החדש. את הלוח הישן לאטום בפלטה פריקה!!! שניתן לפתוח רק באמצעות כלים. בהצלחה
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 07, 2023 | 18:13 |
|
תארתי לעצמי שזו תהיה התשובה, המון תודה על העזרה