אני חושב שאם אתה לא חשמלאי
מאת:
אלי מ
Jul 21, 2012
||
19:34
יהיה לי קשה לנתב אותך למציאת הבעייה,אני מבין שפקק אחד משמש לבוילר ,ופקק שני לשקע מטבח,וכל יתר הבית הפקק הבעייתי ,בדרך כלל חשמלאי ימצא את הבעייה ע"י בדיקת מגר ,אני חושב שאין לך מגר ,גם אני חושש ליעץ לך איך להמשיך מפה ,כדאי להזמין חשמלאי,
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 21, 2012 | 13:40
|
|
|
דירה ישנה בת"א. הייתה שריפה גדולה בבניין הסמוך, (האש או החום לא הגיעה עד לבניין שלי) יצאנו מהבית וליתר בטחון הורדתי את השלטר הראשי (שלנו). כעבור שעה חזרנו, הרמתי את השלטר אבל הפחת קפץ.
בלוח החשמל של הבית יש 5 מפסקים ראשי פחת ו3 רגילים. הסתבר שרק אחד מהשלושה גורם לפחת לקפוץ. כך שחלק מהדירה עם חשמל. (בשאר הדירות בבניין החשמל תקין.)
ניתקתי את כל מוצרי החשמל מהשקעים אבל הפחת עדין קופץ.
למישהו יש עצה או רעיון ממה זה נגרם? (אני יודע שאפשר להזמין חשמלאי..)
תודה
תמונת ארון החשמל (זה הימני) http://minus.com/lbf7XQwutF5VHl
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 21, 2012 | 16:08 |
|
|
הורד את הראשי ונסה כעת להרים את הפחת במידה ולא תצליח כנראה הבעיה בפחת
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 21, 2012 | 17:18 |
|
|
קודם כל הכל מאד פשוט ,יש לך רק מאמת אחד שמקפיץ ,אז תראה איזה אזור בבית לא עובד,ותחפש באותו אזור מה מקצר לך ,אם תרצה עזרה בהמשך אני פה
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 21, 2012 | 17:41 |
|
|
תודה אלי הסתכלתי ומצאתי את האזור בבית שלא עובד אבל לא הצלחתי למצוא מה מקצר שם.
הוצאתי מכל השקעים את כל מה שהיה מחובר אבל הפחת והמאמת השמאלי עדיין קופצים
(הקטע המוזר שעד שהורדתי אתמול את הראשי הכל עבד פיקס)
מה לעשות עכשיו?
תמונת הארון חשמל (זה הימני) http://minus.com/lbf7XQwutF5VHl
|
|
|
|
|
|
•
|
| שלב הבא ,נסה לבדוק בתי מנורה
אלי מ
|
|
|
Jul 21, 2012 | 17:50 |
|
|
אם המפסק תאורה של החדר במצב הדלקה ויש תקלה בבית המנורה יש השפעה על הפחת (היום זה קרה לי )
מצאתי את הנורה הדפוקה והכל חזר לעבוד ,דבר נוסף ,יתכן שעדיין יש מכשיר כל שהוא בתוך השקע ,כבר נתקלתי בתשובות של ,,אבל המכשיר לא בעבודה עכשיו ,ספר לי כמה חדרים לא עובדים?איזה אזור זה?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 21, 2012 | 18:30 |
|
|
אוקיי אז באמת הוצאתי את כל הנורות בבית ועדין קפץ.
אחר כך רחרחתי ופירקתי כמה בתי מנורה ישנים ובדקתי שוב - קופץ עדיין,
העברתי את כל המתגים למצב ההפוך ובדקתי - קופץ.
וידאתי שכל המכשירים באמת לא מחוברים. (-הדוד חשמל עדיין מחובר אבל פועל רגיל בלי בעיה)
מדובר בדירה קטנה של חדרון כניסה שני חדרי שינה מרפסת מטבח וחדר אמבטיה. מתוכם (למרות שרק מאמת אחד כבוי) היחיד שעובד הוא השקע במטבח ודוד החשמל.
איך להמשיך מפה?
תודה רבה על הסבלנות..
תמונת הארון חשמל (זה הימני) http://minus.com/lbf7XQwutF5VHl
|
|
|
|
|
|
•
|
| אני חושב שאם אתה לא חשמלאי
אלי מ
> את/ה נמצא כאן
|
|
|
Jul 21, 2012 | 19:34 |
|
|
יהיה לי קשה לנתב אותך למציאת הבעייה,אני מבין שפקק אחד משמש לבוילר ,ופקק שני לשקע מטבח,וכל יתר הבית הפקק הבעייתי ,בדרך כלל חשמלאי ימצא את הבעייה ע"י בדיקת מגר ,אני חושב שאין לך מגר ,גם אני חושש ליעץ לך איך להמשיך מפה ,כדאי להזמין חשמלאי,
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 21, 2012 | 20:42 |
|
|
הבעיה מנסיון היא בדוד שמש/ חשמל הגוף חימום מקצר לכן תקרא לחשמלאי מוסמך ובכל מקרה ע"י בדיקת מגר הוא ידע בודאות את הבעיה מקוה שעזרתי רפי
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 22, 2012 | 07:02 |
|
|
הבחור כותב שהדוד עובד ,ועוד שקע אחד במטבח ,אז הבעייה כניראה בשאר הדירה
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 22, 2012 | 14:01 |
|
|
אלי תודה רבה
בטוח שאין עוד משהו שאוכל לעשות בלי מגר?
(אני יכול להשאיל מגר מחבר אבל הוא לא יודע להסביר לי איך לבצע את הבדיקה ואני מבין ממך שבלי ניסיון עם מגר זה לא כל כך פשוט?)
תמונת הארון חשמל (זה הארון הימני) http://minus.com/lbf7XQwutF5VHl
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 22, 2012 | 20:23 |
|
|
תודה כבר כשפתחתי את קופסת הביקורת הראשונה וניתקתי חוט שהוביל לשקע בטחון במקלחת. כנראה הצטברה שם רטיבות.
(לפני שפותחים את קופסת הביקורת חשוב להוריד את המתג שמקצר בארון חשמל ואחר כך גם לוודא עם הטסטר שאין זרם!)
תודה לעוזרים במיוחד לאלי
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 23, 2012 | 05:20 |
|
|
זאת בדיוק הדרך לחפש קצר כשאין מגר,פתיחת קופסאות הסתעפות ניתוק (של כל החוטים שממשיכים הלאה)ולא רק חוט אחד וחשוב לזכור אם נתקת רק חוט אחד אולי הוא חוט הארקה ואז השקע מסוכן מאד,אתה חייב לנתק את כל השלושה שיורדים לשקע ,חייב ,לא רציתי ליעץ לך להתעסק בפתיחת קופסאות כי אתה עלול או להתחשמל או לפספס איזה חוט הארקה שממשיך הלאה וכו וכו וכו ,ולהבנתי אין צורך להוריד את הפקק בלוח כי למעשה הוא היה כל הזמן למטה לא?הוא היה מפיל את הפחת לא?אבל עדיין מגיע לך מילה טובה ,רק זהירות ובדיקה נוספת שלא התנתק הלאה איזה חוט ,זה יותר חשוב ,
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Nov 02, 2012 | 23:01 |
|
|
מאוד מומלץ להחליף פחת .פחת דגם מאוד ישן רוב הסיכויים שפחת לאתקין בלי לדעת ש הוא קופץ או לא הזמן תגובה של פחת תקין פחות מ100 מ.שניון ו זרם זליגה פחות 30 מ.אמפר עם פחת רגיש מדאי הוא קופץמכל דבר .לא מספיק לנתק צרכנים מ שקעים .ב הרבה מקרים תאורה מקפיצה פחת.
|
|
|
|
|
|
|
|
|