רפי שלום
מאת:
א רונן
Jul 03, 2012
||
22:11
קודם כל אין בעיה שחשמלאי עוזר יעבוד כעצמאי ויוציא חשבוניות מס גם לגבי משרד התמ''ת כמובן תחת פיקוח של חשמלאי מוסמך .בזמנו אני עשיתי כך גם בתים חדשים והגדלות ולקחתי חשמלאי עם רשיון שלמתי לו עבור הביקורת בלבד בידיעתו של הבודק מטעם חברת חשמל וזב בסדר גמור
לגבי ה''סרט '' עם שני החשמלאים החביבים לדעתי יותר מידי אנרגיה בוזבזה כאן בשביל 200ש''ח
ברכה והצלחה לכולם
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 19, 2012 | 16:19
|
|
|
יש לי תעודה רק של עוזר חשמלאי..אני עובד כעצמאי ומוציא חשבוניות על כול עבודה(אני מבין שזה לא בדיוק חוקי).בכול מקרה באחת העבודות של הגדלה לתלת פזי..ערבתי בחור שיש לו תעודת חשמלאי מוסמך כדי שיכין את תוכניות החשמל מול חברת חשמל. קבענו עם הלקוח שמחיר העבודה 6000 שקל.כשהלקוח שאל מה לגבי מעמ אז חברי ענה שזה ללא מעמ אבל אפשר לרשום משהו בסיום העבודה. קבענו שאנחנו מתחלקים חצי חצי ברווח. כשסימנו את העבודה כול אחד לקח 3000 שקל אבל הבחור טען שמגיע לו יותר כי הוא נתן ללקוח חשבונית על סהכ 1500 שקל וטען שמגיע לו את המעמ חלקי שתיים ושהוא זה שחייב לרשום את החשבונית כי הסיכון שלו כי הוא חתום על העלאה לתלת פזי. אני טענתי שאני רשמתי חשבונית על כול ה 3000 שקלים ולזה הוא ענה זו בעיה שלך אבל ההסכם היה חצי חצי ברווח ולדבריו אני חייב לו משהו כמו 200 שקלים.
זה ויכוח תאורטי הוא לא עומד על זה שיקבל את הכסף אבל מה דעתכם?? לי זה נשמע כאילו חסר לו בורג בראש אבל אשמח לשמוע אם הבורג החסר הוא בכלל בראש שלי ואשמח אם תציינו את הקוטר...:)
|
|
|
|
|
|
•
|
| rami שאלתי אותך פעם האם זה
dor
|
|
|
Jun 19, 2012 | 19:35 |
|
|
סיפור אמיתי מסתבר שכן אני לא מבין מאיפה האומץ לרשום באתר דברים כאלו .אתה נותן חשבונית על כל עבודה שמבחינת מס הכנסה מעמ וביטוח לאומי אתה צדיק .אבל מבחינת משרד העבודה והלקוחות אתה עובר על החוק. מעבר לזה שלקחת על הגדלה לתלת פאזי 6000 שח נשמע לי הרבה מה גם שלא צינתה מה עלות החומר ומי שילם עליו .מי החליף לוח ובדק הארקה ושקעים.לכן הדברים לא כל כך ברורים לגבי הבורג אבל הסיפור נשמע מבחינתי הזוי .רפי
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 19, 2012 | 20:20 |
|
|
למה אתה נשמע מודאג:) אמרתי שהחבר הוא חשמלאי מוסמך..חברת חשמל עשתה ביקורת.. בדקו כול שקע בבית כולל הארקה ,תאמין לי שאני בחור כול כך יסודי לצערי גם יותר מרבים ששנים במקצוע ... 6000 שקלים הכילו עבודות חשמל נוספות .לגבי המחיר זה לא משנה הרי לא על זה שאלתי...הזוי או לא למה קשה לך להתמקד בשאלה .דוקא מבחינה חוקית אצל הלקוח הנל עבד חשמלאי מוסמך וחשמלאי עוזר...
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 19, 2012 | 20:32 |
|
|
וכך גם שעות העבודה ...אני מאלה שחושב שצריכים לשלם מיסים ולכן אני תמיד רושם חשבונית ורושם לפרטי פרטים מה היה לפני ומה עשיתי .החבר שעבד איתי שהוא חשמלאי מוסמך אומר שהוא רושם רק כשהוא צריך למשל שהוא מקבל צ"ק. תשמע אני לא חושב שאני אמור להסתיר מה אני עושה הרי אני פה גם כדי ללמוד ותאמין לי גם לתרום מנסיוני...
|
|
|
|
|
|
•
|
| rami עכשיו אפשר להתיחס
dor
|
|
|
Jun 20, 2012 | 00:44 |
|
|
לשאלה החשמלאי צודק ברגע שיש חתימה שלו על ההגדלה מס הכנסה יכולים לשאול אותו לגבי חשבונית לכן הוא חייב להוציא חשבונית על העבודה קבעתם חצי חצי יצאה חשבונית על סכום מסוים אתה צריך להשתתף במעמ חצי חצי אל תשכח שהוא משלם על החשבונית מס הכנסה וביטוח לאומי מבחינתו זה שאתה מוציא חשבונית זו החלטה שלך בלבד .זה שאתה מתפלא למה אני מודאג ואתה אומר שאין לך ומה להסתיר אז כנראה אתה לא כל כך מבין את המשמעות שלבצע עבודות חשמל ללא רשיון חשמל ולהוציא חשבונית מס.רק עם רשיון עוזר חשמלאי נראה לי הזוי בכל מקרה אני מאחל לך בהצלחה רפי
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 20, 2012 | 13:52 |
|
|
מס הכנסה תשאל אותו לגבי העבודה רק אם "יבדקו אותו"...ואם יבדקו אותי?אם יעשו לי ביקורת...
היו שם הרבה אנשים בזמן שעבדנו שם ואם הלקוח לא מרוצה מהעבודה ומתלונן למס הכנסה?הסיכון הוא גם שלי..... אני רשמתי חשבונית ללקוח על כול הסכום שקיבלתי בעבודה זו כלומר 3000 שקלים ומ3000 שקל שהוא קיבל הוא הוציא חשבונית רק על 1500 שקלים ושם הוא רוצה שאני אתחלק איתו במעמ....אתה מבין בשבילי זה הזוי וזה שאתה מצדד בו נשמע לי עוד יותר הזוי :)
מעניין אם זו אחוות לוחמים של סיירת מוסמכים...הגיון אין פה..:)
|
|
|
|
|
|
•
|
| rami ערב טוב אתה שואל
dor
|
|
|
Jun 20, 2012 | 19:53 |
|
|
עונה ומה שלא נראה לך נשמע לך הזוי אז ככה הזוי זה מה שאתה עושה .אין אחוות חשמלאים מוסמכים אתה רוצה שקט ואתה מחליט להוציא חשבונית זה אך ורק עניין שלך במקרה של המוסמך הוא חייב להוציא חשבונית הרי בעוד חודש יכולים לפנות אליו מס הכנסה ולדרוש חשבונית ממך הם יכולים לדרוש רק במקרה של תלונה או שראו אותך המקרה קצת שונה ולכן עניתי שאתה צריך להשתתף איתו אבל זו רק המלצה תקבל טוב אל תקבל גם טוב. רפי
|
|
|
|
|
|
•
|
| כולם פה מסכימים עם רפי?
rami70
|
|
|
Jun 20, 2012 | 20:55 |
|
|
ההגיון שלי לא הולך אתך ביחד ידידי..:)
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 20, 2012 | 22:18 |
|
|
הויכוח מוזר משהו
ברור לכל בר דעת שחשבונית חייבים להוציא על כל סכום התקבול . וכל אחד עפ"י חלקו .
וכנראה ששותפך לא מבין זאת . אין אתה חייב לו ולו אגורה שחוקה .
לא ברור לי באם גביתם מע"מ או לא . אך מבחינה חשבונאית המקרה דומה למצב שבו
אתה היית גובה את כל ה 6000 ש"ח , והוא היה מקבל ממך 3000 ש"ח וצריך להוציא לך חש' . ונומר שהיית מוכן לקבל חש' רק על סכום של 1500 ש"ח , האם גם אז היה דורש ממך השתתפות במע"מ ? נראה לי שלא .
---------------------
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 20, 2012 | 22:39 |
|
|
במקום ונומר צ"ל ונאמר
סליחה
---------------------
|
|
|
|
|
|
•
|
| rami לסיכום קח שלושה אנשים
dor
|
|
|
Jun 20, 2012 | 23:18 |
|
|
ותקבל חמש עצות שונות לפחות למדתי משהו על המשק של מדינת ישראל כל בר דעת נותן חשבונית על כל תקבול לרגע חשבתי שאני בשויץ ממש במקרה החשמלאי שעבד איתך לא רצה להוציא חשבונית על כל הסכום
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 21, 2012 | 22:30 |
|
|
אני מקווה שלא תבין אותי לא נכון , אנני מגיב לדבריך מתוך כעס או עלבון ,.אך אם היית נמנע מהסרקזם שבתשובתך , היית אולי מבין שיש לי מספיק נסיון בכדי לדעת שרישום חלקי של חש' , או אי רישום בכלל , הוא תופעה בארץ . ועפ"י תשובתך ,סביר לי להניח שאתה אחד מאלו שנגועים בה .
בתוך עמי אני יושב ומכיר את התופעה ובאיזה מקום אפשר להבינה , אך להבין שותף שמנסה לקחת בנוסף מהמדינה ( ובעקיפין גם ממני וממך ) גם משותפו , את זאת אין אני יכול להבין . סכום המע"מ ברובו מתקזז עם מע"מ ההוצאות ואת רובו הוא מקבל מהמדינה , אז למה גם מהשותף . .אך כנראה מי שרגיל לגנוב , לפעמים גם לא מבחין ממי הוא גונב .
מאחר ואתה רצית לסכם , אין לי בעייה לקרא הערה נוספת שלך , אך לפני שאתה כותב , תחשוב בצורה אובייקטיבית ואולי תבין את כווונתי .
שיהיה לך לילה טוב ,
---------------------
|
|
|
|
|
|
•
|
| סעדיה שלום רב אני בטוח שיש
dor
|
|
|
Jun 21, 2012 | 23:10 |
|
|
לך המון ניסיון גם בתחום החשמל וגם להבין עניין ולענות תשובות רציניות ומקיפות אבל אני חייב הערה קטנה או גדולה אל תסיק מסקנות לפני שאתה יודע עובדות במקרה או לא במקרה אני חייב לרשום חשבונית על כל עבודה אני קבלן של כמה חברות גדולות ןאין לי בררה מעבר לזה שאני חי בתוך עמי ומכיר עשרות בעלי מקצוע ואני מכיר כמה שרוצים להוציא חשבונית אבל נותני העבודה לא מוכנים לשלם מעמ ולכן השיקול של הרבה קבלנים לרשום ולהפסיד פרנסה הם לא יקבלו את העבודה או לא לרשום ולעבוד אני לא יודע האם אתה שכיר או עצמאי יש אנשים שהפרנסה קשה להם ולכן הם מוכנים לקחת את הסיכון אני משוכנע שבמקרה שרמי סיפר הלקוח לא היה מוכן להוסיף מעמ על הסכום ולקבל חשבונית ולכן נוצרה הבעיה.דרך אגב שמי רפי לחייל שלי קוראים דור לילה טוב
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 22, 2012 | 16:13 |
|
|
סרב להוסיף מעמ על 6000 שקלים אך עדיין זו אותו דבר... דרך אגב הלקוח לא ביקש ולא דרש חשבונית. אני אמרתי לשותף שלי לעבודה שאני מוציא חשבונית על כול הסכום והוא מצידו שרגיל לא לשלם מעמ ורק שאין לא ברירה החליט לרשום חשבונית על 1500 שקלים וטען שפה אין לו ברירה כי הוא חתום על התוכניות לחברת חשמל ואותו עלולים לחפש... ובגלל זה שיהייה פייר ,הוא חושב שאני צריך להתחלק איתו במעמ על החשבונית שהוא הוציא... תשמע משהו מאוד לקוי בעיני בתפיסה שלו וכול מי שתומך בו....בלי לפגוע אבל כשאתה עניתה לי בהתחלה לא קלטתי כי אין פה הגיון בעיני ...סעדיה הוכיח לי שאני שפוי ואני מקווה שרוב החברים פה חושבים כך. ודרך אגב אותו בחור שלא רושם חשבוניות תאמין לי שהוא חי פי 10 יותר טוב ממני ועדיין "בוכה"..."הדמעות " שלי הם לפחות אמיתיות כי תאמין לי ..לי אין הרבה עבודה ועצם העובדה שאני רושם חשבונית, יורדים לי מאותה עבודה כ 30% מיסים ומביא אותי למצב של שרידות...אני מבין את כול אותם אלה שלא רושמיםץ. אצלי יותר מקונן הפחד שאם אתפס זה יעלה לי הרבה יותר ובכסף שאין לי...
|
|
|
|
|
|
•
|
| rami שלום רב קצת סדר בדברים
dor
|
|
|
Jun 22, 2012 | 17:53 |
|
|
אף אחד לא אומר שאתה לא שפוי בכדי שסעדיה יאשר זאת אני קצת מכיר את המשק הישראלי בצורת העבודה אם אתה עושה עבודות לחברה מסודרת אתה חייב להוציא חשבונית יש המון שכירים במשק שמזמינים כמה בעלי מקצוע להצעת מחיר אתה נותן הצעה ולוקח בחשבון שאתה מוציא חשבונית מלאה יש אחד שמוציא חצי חשבונית ויש אחד ללא חשבונית בהנחה שכולם טובים את מי יבחר לעבודה ברור שאותו לא מעניין לשלם מעמ הוא לא יכול להזדכות על החשבונית הוא רוצה עבודה טובה במחיר הכי זול בוא נצא מנקודת מבט שאתה נותן הצעה כמו שאר החברים ובכל זאת מוציא חשבונית מלאה אתה לא תוכל לשרוד לאורך זמן ההוצאות שלך גדולות ביחס להכנסות .לכן פעם שנייה אתה והחשמלאי קבעתם חצי חצי אותו לא צריך לעניין במרחאות שאתה מוציא חשבונית מבחינתו הוא חייב להוציא חשבונית כי הוא חתום על התוכנית של חחי ולכן לדעתי האישית בלבד אתה צריך להשתתף איתו במעמ וכך זה חצי חצי האמת שרק סעדיה ואנוכי הגבנו מעניין לדעת מה אחרים חושבים אנחנו לא נתקלים בתופעה כזאת כל יום בכל מקרה תעשה מה שמרגיש לך נכון לעשות שבת שלום רפי
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 22, 2012 | 18:05 |
|
|
זה לא נכון שהחשמלאי לא משלם מעמ הוא משתדל לשלם פחות אני לא מצדיק אותו אני מבין מאיפה זה מגיע .את המדינה לא מעניין כלום אני מוציא חשבוניות ומקבל כסף כחודש לאחר שאני משלם את המעמ יוצא שאני מממן חברות גדולות לכן אנשים עושים שיקולים הדג מסריח מהראש.
|
|
|
|
|
|
•
|
| סלח לי ידידי אבל איפה ההגיון שלך
rami70
|
|
|
Jun 22, 2012 | 21:09 |
|
|
אצלך זה הגיוני שהוא חייב להוציא חשבונית כי הוא חתום בחברת חשמל... רק בגלל זה. ואצלי זה שאני מוציא חשבונית על כול הסכום זו בעיה שלי...לא רק שאני מוציא על כול הסכום זה גם נשמע לך נורמלי שאני אשלם את החלק היחסי של השותף.. כי בעינך מוציאים חשבונית רק אם יש סכנה שנתפסים? ומשום מה אני כנראה בעניך בעל קשרים טובים במס הכנסה...
אני אגיד לך משהו הבעיה הגדולה היא שאם אני מבקש מחיר מסוים כולל מעמ כי רק כך אני עובד ובא מישהו אחר שמבקש אותו מחיר ללא מעמ וגם לא ירשום חשבונית כי זה לא מפריע לא לו ולא ללקוח...זה מה שעושה אותי יקרן יחסית וכך אותו בחור שעובד ללא חשבוניות הוא יותר "פופולרי" ומקבל יותר פניות ואותם אלה "שבסדר" בסופו של דבר שורדים בקושי....
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 23, 2012 | 06:12 |
|
|
רמי , אתה יכול להוציא חשבונית על כל עבודה,זה עינינך האישי ,יבוא מישהו ויציע אותו מחיר ללא מעמ?אז מה ,אתה רוצה לעבוד ?קבל עצה ממי שכבר שועל ותיק בעסק ,אני גם הייתי יורד במחיר וגם אומר ,או קי המחיר כולל מעמ ,מוציא חשבונית על כל הסכום כולל מעמ .אולי לא מרויח כמו שתיכננתי ,אבל המוטו שלי הוא ,תרויח פחות אבל תעבוד כל הזמן ,,,,,,כשמוכרים לי פחית בירה בבריכה ב17 ש"ח אני לא אקנה ,,,,אם היה מוכר לי ב10 שקלים הייתי קונה 2 ככה אני ואני מקווה שהסוגיה הזאת בפורום תסתיים ,שתהיה לכם המון שלווה (ועבודה) ואני בשרל לירושלים לבקר את הבת ,,,בייייייי
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 26, 2012 | 18:18 |
|
|
תודה,
עשית לי חיים קלים.
ודרך אגב אם אתה הכרויות לסקס אני יכול לסדר אותך.
|
|
|
|
|
|
•
|
| רפי שלום
א רונן
> את/ה נמצא כאן
|
|
|
Jul 03, 2012 | 22:11 |
|
|
קודם כל אין בעיה שחשמלאי עוזר יעבוד כעצמאי ויוציא חשבוניות מס גם לגבי משרד התמ''ת כמובן תחת פיקוח של חשמלאי מוסמך .בזמנו אני עשיתי כך גם בתים חדשים והגדלות ולקחתי חשמלאי עם רשיון שלמתי לו עבור הביקורת בלבד בידיעתו של הבודק מטעם חברת חשמל וזב בסדר גמור
לגבי ה''סרט '' עם שני החשמלאים החביבים לדעתי יותר מידי אנרגיה בוזבזה כאן בשביל 200ש''ח
ברכה והצלחה לכולם
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 03, 2012 | 22:52 |
|
|
תעבוד חכם ונכון תמיד תחשוב מה יועיל לך קח בחשבון שהמדינה מעבידה אותך כגובה כסף עבורה ללא כל תמורה
לגבי תכניות חשמל ועבודות החשמל
תיקח את כל העבודה כולל הכל ולגבי תכניות ההגשה לחח''י תיקח חשמלאי בעל רישיון מתאים שלם לו על כך וזהו .
אני לא מבין למה כל התסבוכת הנ''ל
כך עשיתי במשך כשנה עד קבלת הרישיון בידיעתו של הבודק שבא לערוך את הבדיקה
לידיעה רישיון חשמלאי עוזר מקנה אישור לעסוק בעבודות חשמל כמובן תחת פיקוח של חשמלאי בעל רישיון
בעזרת השם אני מקוה שתצליח
|
|
|
|
|
|
|