|
|
|
|
|
|
|
|
כן , חייבים תוכנית של הלוח . ||
מאת:
shua511
Apr 19, 2012
||
10:46
|
|
•
|
|
|
Apr 17, 2012 | 17:05
|
|
|
שלום,
יש לי מתקן שאני רוצה להגדיל מ 1X40 ל 3X40.
דיברתי עם חברת חשמל והם אמרו שאין שום בעיה,
לפני פסח הגיע נציג של חברת חשמל ובדק את המתקן והיום הגיעו אנשים מחברת חשמל לביצוע הכנה ל 3X40.
אני מנסה להבין את המשך התהליך, שאלתי כל מיני אנשים, אבל עדיין אין לי תמונה ברורה.
כרגע מה שאני רואה בלוח של המתקן הוא שאת הפאזה שהייתה מחוברת ל 1X40 הם חיברו לפאזה T והשאירו את שתי הפאזות האחרות באוויר. כמובן שלא הייתי שם והם לא היו צריכים חשמאלי או את בעל הבית כדי לבצע זאת.
לפי מה שדיברתי עם חשמאלי שעוסק בהגדלות, התהליך הבא הוא לחבר את השתי הפאזות האחרות למאמ"ת התלת פאזי, לאחר מכן יש למלא טופס שנקרא "בקשה לבדיקה לצורך הגדלת חיבור של מתקן מתח נמוך" של חברת חשמל ע"י חשמלאי. חברת החשמל באים ועושים בדיקה למתקן שהכל תקין מבחינת ארקות, תעלות בבית, שקעים מוגנים מים וכדומה. לאחר מכן הם מחברים את 2 הפאזות החדשות. מה שאני לא מבין מתי אני מחבר את הפאזה הראשונה שמחוברת כרגע ל 1X40. האם אני עושה זאת באותו יום שהם מגיעים לביצוע הבדיקה?? כלומר הם בודקים את המתקן, מאשרים מנתקים את הפאזה הראשונה מהראשי שלהם, אני מחבר אותו לפאזה הנותרת במאמ"ת ואז הם מזינים את כל הפאזות יחד???
תודה רבה לכל העונים.
יוסי
חשמלאי ראשי
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 17, 2012 | 23:52 |
|
|
הרבה שואלים על התהליך ויש הרבה תשובות בעמוד 114 יש לך הסבר מפורט של חבר בפורום אני בטוח שיש הסבר מפורט
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 18, 2012 | 00:30 |
|
|
השאלה שלך עלתה כמה פעמים בפורום בעמוד114 חבר בפורום ענה תשובה מפורטת בהצלחה
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 18, 2012 | 00:32 |
|
|
האם יש באמת צורך להכין תוכנית של הלוח ושל הבית??? גם אם מישהו עשה לי את הלוח לפני כמה שנים ללא תוכנית??
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 18, 2012 | 08:05 |
|
|
כשעושים הגדלה בחחי חייב להכין תוכנית לוח עם חתימה של בעל רשיון מתאים בתוקף במקרה שלך חשמלאי מוסמך יש חשמלאים שעושים תכנית של כל הדירה אני עושה תכנית אחת של חיווט לוח כולל מס מעגלים ואיזה צרכנים הם מזינים ושטח חתך לכל מעגל ולאחר ביצוע כול העבודות הנידרשות בחוק לגבי הגדלה מזמין בדיקה למתקן בודק חחי וחיבור הזנה תלת פאזי מקוה שעזרתי
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 18, 2012 | 00:32 |
|
|
האם יש באמת צורך להכין תוכנית של הלוח ושל הבית??? גם אם מישהו עשה לי את הלוח לפני כמה שנים ללא תוכנית??
|
|
|
|
|
|
°
|
| כן , חייבים תוכנית של הלוח . ||
shua511
> את/ה נמצא כאן
|