|
|
|
|
|
|
|
|
בדיקת עכבת לולאת תקלה ללא מתח
מאת:
tf14
Jan 24, 2026
||
19:08
השאלה הבאה מיועדת לבודקים ולמי שיש לו ניסיון מהשטח -
האם וכיצד ניתן לבדוק ערך לולאת תקלה בשלמותו ללא מתח? ז"א ממוליך הארקה בצרכן מסוים ועד לנקודה מרוחקת באדמה, וזאת לפני חיבור קבוע מחח"י (ידוע שלולאת התקלה נסגרת דרך השנאי, ובכל זאת).
אסביר מאיפה השאלה עלתה לי.
נדרשתי לתת הצעת מחיר לחיבור לוח חשמל עם מפסק ראשי של 160 אמפר, בחווה חקלאית.
מכיוון שמדובר בשטח פתוח אבל יש הרבה תשתיות בקרקע והאפשרויות מוגבלות, יש חשש שערך לולאת התקלה לא יהיה מספיק נמוך כך שמפסק סטנדרטי יפסיק את פעולתו תוך פחות מ-5 שניות במקרה של קצר.
עלו אפשרויות של חיבור מפסק אלקטרוני או ממסר פחת עם טורואיד או מפסק מגן משולב.
במקרה שלי מכיוון שמדובר בשטח פתוח נניח שאפשר לשחק עם הגודל הפיזי של המפסק.
אבל מה עושים במקרה שהזמינו לוח וצריך להחליף מפסק? בבניינים ותעשייה הלוחות מגיעים כבר מחווטים והחלפת מפסקים בתוך הלוח דורשת הרבה יותר התעסקות.
אשמח לתשובותיכם.
|
|
|
|
•
|
| בדיקת עכבת לולאת תקלה ללא מתח
tf14
> אתה נמצא כאן
|
|
|
Jan 24, 2026 | 19:08
|
|
|
השאלה הבאה מיועדת לבודקים ולמי שיש לו ניסיון מהשטח -
האם וכיצד ניתן לבדוק ערך לולאת תקלה בשלמותו ללא מתח? ז"א ממוליך הארקה בצרכן מסוים ועד לנקודה מרוחקת באדמה, וזאת לפני חיבור קבוע מחח"י (ידוע שלולאת התקלה נסגרת דרך השנאי, ובכל זאת).
אסביר מאיפה השאלה עלתה לי.
נדרשתי לתת הצעת מחיר לחיבור לוח חשמל עם מפסק ראשי של 160 אמפר, בחווה חקלאית.
מכיוון שמדובר בשטח פתוח אבל יש הרבה תשתיות בקרקע והאפשרויות מוגבלות, יש חשש שערך לולאת התקלה לא יהיה מספיק נמוך כך שמפסק סטנדרטי יפסיק את פעולתו תוך פחות מ-5 שניות במקרה של קצר.
עלו אפשרויות של חיבור מפסק אלקטרוני או ממסר פחת עם טורואיד או מפסק מגן משולב.
במקרה שלי מכיוון שמדובר בשטח פתוח נניח שאפשר לשחק עם הגודל הפיזי של המפסק.
אבל מה עושים במקרה שהזמינו לוח וצריך להחליף מפסק? בבניינים ותעשייה הלוחות מגיעים כבר מחווטים והחלפת מפסקים בתוך הלוח דורשת הרבה יותר התעסקות.
אשמח לתשובותיכם.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jan 29, 2026 | 00:34 |
|
|
התשובה המתבקשת היא להשתמש במקור זרם משלך וחוק אום... ובכל זאת גם אני מעוניין לראות מה יאמרו אחרים. (מישהוא ?)
הבעיה השנייה - אם תבצע מדידה עכשיו (בשיא הגשמים) לא ברור האם התוצאה תהיה רלוונטית בכלל ליתר עונות השנה. המתקן החשמלי מהרגע שהוקם חייב להיות מוגן תמיד..
ולכן, כנראה שהכיוון הכללי יהיה להשאיר בתכנון הלוח מקום למפסקים הגדולים יותר / לטורואיד בכל מקרה, גם אם יצא לך שהם לא נדרשים עכשיו, ובמידת הצורך לחזור ולבדוק את המתקן שנית בתחילת הקיץ ושלישית בסופו
אלקטרוניקה במפסקי הגנה אינה משפרת את האמינות שלהם, ולכן גם אם בסוף אכן נדרשת הגנת זליגה כלשהיא ברמת המפסקים הראשיים, הייתי שוקל כל פתרון ומה רמת המעורבות/מורכבות האלקטרונית שהוא מביא איתו
(והיא גם לא משפרת את העלויות, במחיר של מפסק עם יחידת הגנה אלקטרונית היית יכול אולי במקומו להוסיף עוד כמה קוצים ולשפר את ההארקה עצמה....)
|
|
|
|
|
|
|
|
מקרא:
ללא תוכן °
הודעה חדשה
|