|
|
|
|
חס וחלילה
מאת:
shlomo1
Aug 02, 2025
||
07:39
לא מבצעים בדיקות תקינות הארקה באמצעות חשמול המערכת! זה עלול גם להיגמר במוות. בדיקת תקינות הארקה מבצעים באמצעות מכשור להדיקת רציפות הארקה (כמו מיקרואוהמטר) ובדיקת לולאת תקלה בנקודה המרוחקת ביותר מהלןח המזין. את הפחת בודקים באמצעות מכשיר יעודי. הבדיקות נעשות על ידי בודק חשמל מוסמך ( לא חשמלאי מוסמך זה מבלבל אנשים שלא בתחום)
|
|
|
•
|
|
|
Aug 01, 2025 | 00:18
|
|
בנינו בריכה לפני כמה שנים, עשינו לה בשלב הבניה (מבטון) הארקת יסוד.
כדי לבדוק את תקינות ההארקה היום בניסוי פשוט אבל הכי מעשי, חשבנו להכניס כבל חשמל עם פאזה מלוח החשמל של הבריכה לתוך המים, ולראות אם הפחת קופץ. מה דעתכם על הבדיקה הזו ?
רק מציין שבדיקת לחיצה על כפתור הבדיקה בפחת כבר עשינו והפחת קופץ. אבל אנחנו רוצים לעשות את הבדיקה הכי אוטנטית שאפשר, אז האם הכנסת הפאזה למים היא בדיקה אינדיקטיבית ?
תודה לעונים
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 02, 2025 | 07:39 |
|
לא מבצעים בדיקות תקינות הארקה באמצעות חשמול המערכת! זה עלול גם להיגמר במוות. בדיקת תקינות הארקה מבצעים באמצעות מכשור להדיקת רציפות הארקה (כמו מיקרואוהמטר) ובדיקת לולאת תקלה בנקודה המרוחקת ביותר מהלןח המזין. את הפחת בודקים באמצעות מכשיר יעודי. הבדיקות נעשות על ידי בודק חשמל מוסמך ( לא חשמלאי מוסמך זה מבלבל אנשים שלא בתחום)
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 02, 2025 | 21:51 |
|
תודה על התשובה.
אבל אני רוצה להבין מה לא בסדר בהצעה שלי מבחינה חשמלית?
הרי אם יש תקלה במערכת, נגיד שאיך שהוא הפאזה שמפעילה את המשאבה מקוצרת גם למים, ואז המים בבריכה מחושמלים. במצב כזה הפחת צריך לנתק נכון ? אז זו בעצם הבדיקה הכי אינדיקטיבית גם אם היא נעשית בצורה לא שגרתית.
אודה לך להסבר פשוט לאנשים שמבינים קצת חשמל אבל הם לא מוסמכים.
תודה
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 04, 2025 | 10:03 |
|
שבעייתי בהצעה שלך, זה לא בודק כלום ושום דבר.
בדיקה כזו אולי תקפיץ מא"ז או פחת ותחשוב שהכל בסדר. בפועל אפשר להתחשמל מזרמים נמוכים משמעותית ממה שאתה מזרים בפעולה מסוכנת זו, ובזליגה מהאפס, ואת זה אתה לא בודק.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 04, 2025 | 15:43 |
|
תודה על החידוד שלך. השאלה שלי היא יותר תיאורטית עמ להבין טוב יותר את חוקי החשמל.
מה שלא מובן לי בתגובה שלך, על הניסוי הזה שהצעתי :
1. זה איך בדיוק אפשר להתחשמל ממנו ?
2. אם אכניס 50V במקום 220, האם אז הניסוי יהיה אינדיקטיבי ?
תודה
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 05, 2025 | 14:19 |
|
יותר עם הפיזיקה של חשמל.
1. מתחשמלים מזרם, לא ממתח. אם התנאים לזליגה יהיו שונים בין מצב אמת למצב הבדיקה (מוליכות שונה של המים, זליגה דרך התנגדות וכו') זרם הזליגה יהיה נמוך בהרבה מזה שב"בדיקה" הנ"ל, אבל עדיין מסוכן, ואת זה לא בדקת.
2. זרם המוגדר כמסכן חיים הוא 30mA ומעלה (שבבריכה זה גרוע יותר בגלל מוליכות טובה של גוף רטוב) עכשיו תסביר לי איך אתה מחשב זרם כזה מול בריכה בהנתן מתח כלשהו...? ובכלל, איך תגיע ל50V בלי בידוד ממתח הרשת?
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 05, 2025 | 20:24 |
|
לצורך ההבנה התיאורטית :
כדי לבדוק את יעילות הארקת היסוד בבריכה, אפשר למדוד את התנגדות ההארקה כמובן, ואפשר לעשות ניסוי מדעי לגמרי , וזה ממש להכניס מתח כלשהוא למים ולבדוק אם עדיין מתקיימת זליגה מספיקה להקפיץ את הפחת, נכון ?! בניסוי כזה, מהו המתח/זרם הנדרש להכניס למים ?
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 08, 2025 | 12:40 |
|
מה התנגדות המים שבבריכה? מה התנגדות האדם ששוחה בתוך הבריכה? מהו המסלול הקצר ביותר בין נקודת הבדיקה להארקה?
אין לשאלות האלה תשובות, ואפילו לא הערכה כללית בקירוב. זה תלוי בהרבה משתנים, שחלקם משתנים בכל רגע מחדש.
הההתנגדות היא זו שקובעת את גודל הזרם, והוא זה שקובע אם תהיה התחשמלות מסכנת חיים או לא. כיוון שאין דרך לדעת את זה, משתמשים בשיטות מקובלות שהוצעו למעלה.
|
|
|
|
|
|
|
מקרא:
ללא תוכן °
הודעה חדשה
|
לחיצה על העיגול תוביל לפתיחת ההודעה בעמוד נפרד