|
|
|
|
תגובה
מאת:
דוד הנדסאי
May 31, 2018
||
09:12
ככל הנראה באחד הקופסאת יש לך מתג ( on off) במקום לחצן (n.o.), או שמישהו חיבר בקופסאת חיבורים את האפס עם האפס חוזר, תבדוק רציפות בין האפס לכל אחד מהאפס החוזר, הקו שיש בו רציפות הוא הקו התקול, ואז תוכל לחבר בחזרה את הקו התקול חוץ מהקו הבעייתי, ואז נשאר לך רק לאתר את איזה חלק במבנה הקו הזה משמש
|
|
|
•
|
|
|
May 31, 2018 | 09:06
|
|
שלום.יש לי תקלה בבלוק אור החשמל דולק קבוע.בדקתי את האוטומט כלומר ניתקתי את האפס החוזר מכל המתגים שנכנס לאוטומט וממסר אוטמט כבה.מה עליי לעשות כדי שאוכל לפתור את התקלה ביעילות ומהיר.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 31, 2018 | 09:12 |
|
ככל הנראה באחד הקופסאת יש לך מתג ( on off) במקום לחצן (n.o.), או שמישהו חיבר בקופסאת חיבורים את האפס עם האפס חוזר, תבדוק רציפות בין האפס לכל אחד מהאפס החוזר, הקו שיש בו רציפות הוא הקו התקול, ואז תוכל לחבר בחזרה את הקו התקול חוץ מהקו הבעייתי, ואז נשאר לך רק לאתר את איזה חלק במבנה הקו הזה משמש
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 31, 2018 | 09:28 |
|
היי דוד תודה רבה על התשובה המהירה.לגבי הסברה הראשינה עם המפסק הבנתי מה עליי לעשות לעבור מפסק מםסק ולבדוק שהוא no.או שהוא לא מקצר.
אבל הסברה השניה לא הבנתי הרי עם חיברו את האפס הקבוע לאפס החוזר בעצם כל האפסים החוזרים מקוצרים ביחד אל האוטומט.ואיפה נמצאת קופסאת החיבורים שדיברת עליה.??
תודה מראש.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 31, 2018 | 14:20 |
|
במקרה הזה כל האפסים החוזרים מגושרים, אבל הם לא בהכרח מגושרים לאורך הקו,
כלומר אם מגיע לך ללוח יותר מאפס חוזר אחד (לאותו אוטומט), ברגע שכל האפסים החוזרים מחוברים לאוטומט, אז כולם מגושרים לאפס, ברגע שתנתק את האפסים החוזרים מהאוטומט, רק אפס חוזר אחד יהיה מגושר לפס אפסים והשאר לא, ואז תבדוק רציפות בין האפס לכל אחד מהאפסים החוזרים באפס החוזר שיהיה בו רציפות לאוטומט בו התקלה
נ.ב. יצאתי מתוך נקודת הנחה שיש לך יותר מאפס חוזר אחד שמגיע לאוטומט, זה מה שהבנתי ממה שכתבת.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 31, 2018 | 21:39 |
|
כן הבנתי את ההסבר אך הבעיה היא שבאוטומט מגיע גיד אחד חוזר.כלומר באיזשהוא מקום נמצא החיבור בין כל האפסים נשאלת השאלה איך אני אוכל למצוא את קופסאת החיבורים ואז אוכל לבודד את הבעיה לפי ההסבר שלך למעלה.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 31, 2018 | 22:45 |
|
כן הבנתי את ההסבר אך הבעיה היא שבאוטומט מגיע גיד אחד חוזר.כלומר באיזשהוא מקום נמצא החיבור בין כל האפסים נשאלת השאלה איך אני אוכל למצוא את קופסאת החיבורים ואז אוכל לבודד את הבעיה לפי ההסבר שלך למעלה.
|
|
|
|
|
•
|
סביר להניח שאחד הלחצנים תפוס
niv
|
|
|
May 31, 2018 | 23:29 |
|
אם זה חדר מדרגות גדול, כדאי לעבוד בשיטת החציה.
כלומר ללכת לקופסאות חיבורים ולחתוך כל פעם חצי בניין עד שנמצא הפושע.
אם לא גדול, אפשר פשוט לעבור על כל הלחצנים. לא לשכוח שיש במקרים רבים לחצן בתוך הדירות.
אם מדובר בלחצנים ישנים, כדאי לפעמים לשקול לפתוח רק את קופסאות החיבורים, כיוון שבמקרים רבים,
אחרי שפותחים את הלחצן (אם הוא ישן) לא ניתן להחזירו ויש להחליף לחדש.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 30, 2023 | 15:09 |
|
היי שלום במקרה שלי ישנה בעיה חדר מדרגות .שאני לא מקבל אפס חוזר מהלחצנים בבניין לכיוון האוטומט,ככל המראה מה שקרה שהתנתק חוט האפס הראשי שהולך לשאר הלחצנים,ניסיתי לאתר את הקופסא הראשית שיוצאת מהלוח חשמל.יש רעיונות כלשהם איך למצוא את הנתק???
|
|
|
|
|
|
|
מקרא:
ללא תוכן °
הודעה חדשה
|
לחיצה על העיגול תוביל לפתיחת ההודעה בעמוד נפרד