|
|
|
|
|
|
|
|
תמיד ניתן למצוא פתרונות יצירתיים...
מאת:
byh011
Jan 28, 2015
||
20:00
אם זו קופסא אטומה עם מכסה וברגים ובתוכה קצוות המוליכים מסתיימות במהדקים תקינים אין כל סיבה שלא לאשר זאת לדעתי. צריך לחשוב על פתרון בהתאם למצב הקיים.
|
|
|
|
•
|
| שאלה בנוגע לנקודת תאורה מוגנת מים
razco
|
|
|
Jan 28, 2015 | 18:01
|
|
|
אני לפני אישור תכנית חשמל עבור דירה שרכשתי. תכנון התאורה במרפסת כולל 10נקודות תאורה מוגנות מים. הבעיה היא שקבלן החשמל גובה עבור כל נקודת מאור מוגנת מים 413 ש"ח (גנב עם קאטר) לטענתו אין אפשרות אחרת לביצוע שכן הוא לא יעבור טופס 4....ביקשת ממנו לפרוס את התשתית אבל לא להתקין את גוף התאורה ולהשאיר לי את עבודת התקנת גוף התאורה לאחר כניסתי לבית מתוך רצון להוזיל עלויות.
האם ישנה אפשרות המאושרת על ידי החוק לאטום את הנקודות כך שלא יהיו חשופות לרטיבות על ידי מכסה כלשהו?
האם ליפוף איזולירבנד לא מספיק?
|
|
|
|
|
|
•
|
| ברגע שהושחלו חוטים בצינורות...
byh011
|
|
|
Jan 28, 2015 | 19:44 |
|
|
אתה חייב להתקין אביזרי קצה אחרת ביקורת חברת חשמל לא תעבור. אם הוא רק מניח צינורות ביציקת התקרה עם חוט משיכה אין בעיה לעבור ככה. לא איזולירבנד ולא מהדקים. אלא אם הקופסה סגורה ואטומה לחלוטין.
זה מהניסיון שלי. אולי באיזורים מסוימים הדרישה אחרת...
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jan 28, 2015 | 19:49 |
|
|
האם יש אביזר קצה שהוא לא מנורה אלא מכסה אטום שמאושר לטופס 4
|
|
|
|
|
|
•
|
| תמיד ניתן למצוא פתרונות יצירתיים...
byh011
> את/ה נמצא כאן
|
|
|
Jan 28, 2015 | 20:00 |
|
|
אם זו קופסא אטומה עם מכסה וברגים ובתוכה קצוות המוליכים מסתיימות במהדקים תקינים אין כל סיבה שלא לאשר זאת לדעתי. צריך לחשוב על פתרון בהתאם למצב הקיים.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jan 28, 2015 | 22:42 |
|
|
במקרה הזה ישנן סוגיות מעבר לחוקי החשמל.
לפי חוק התכנון והבניה הקבלן צריך למלא אחר חובות מסוימות על מנת לקבל טופס 4.
במקרה שתואר, למדים כי הקבלן רוצה להשלים את חובותיו על מנת לקבל טופס 4
הוויכוח הוא כספי.
אם הלקוח רוצה להתקין גוף תאורה אחר מוגן מים בדרגה הנדרשת והנושא תו תקן, הוא צריך להסתדר עם הקבלן שיתקין את התחליף.
|
|
|
|
|
|
|
|
מקרא:
ללא תוכן °
הודעה חדשה
|