•
|
|
|
Oct 28, 2023 | 10:50 |
|
התקנתי מפסק מחלף, הכל עובד נכון אלא שהנורה במפסק עצמו נדלקת הפוך כלומר כשהמאוורר כבוי ונכבית כשהמאוורר דלוק
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 29, 2023 | 09:09 |
|
אין דרך להדליק נורה במפסק מחליף סטנדרטי, מבלי למשוך קו נוסף מהנורה.
כרגע הנורה מחוברת במקביל למפסק, והתאורה היא תוצר לוואי.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 29, 2023 | 13:12 |
|
אולי לא הסברתי נכון.
מדובר במפסק מחלף של גוויס עם תאורה עצמית.
המפסק עצמו עובד נכון,
מהתאורה שלו הוצאתי 2 חוטים
בכל אפשרות של חיבור החוטים המנורה שלו דולקת כשהמפסק במצב כבוי ולהיפך
ניסיתי את כל האפשרויות
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 29, 2023 | 14:00 |
|
כרגע למפסק מגיעים 3 גידים: פאזה או פאזה חוזרת, ושניים נוספים למחליף השני.
הנורה במפסק צריכה להתחבר במקביל למאוורר. הדרך היחידה לעשות זאת זה להתחבר בין הפאזה החוזרת למאוורר ובין האפס.
במקרה של מחליף שמחובר בצד הפאזה, צריך למשוך גם פאזה חוזרת מהמאוורר וגם אפס.
במקרה של מחליף שמחובר בצד המאוורר, צריך למשוך רק אפס.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 29, 2023 | 14:42 |
|
הפאזה באמצע
המנורה דלוקה במצב ששני החוטים שלו מחוברים למחלף השני
המאוורר לא עובד
ניסיתי כל האפשרויות
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 29, 2023 | 14:44 |
|
לא ניתן במצב החיווט הקיים לעשות את מה שאתה רוצה.
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 26, 2023 | 09:38 |
|
שלום, קבלן הבניין שלי לא הקפיד לכסות סיומות של צנרת חשמל בקופסת התקשורת בדירה וחדרו לצנרת אבנים המונעים השחלת חיווט. האם יש טכניקה או מכשור לניקוי הצנרת? תודה.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 26, 2023 | 20:03 |
|
אפשר לנסות באמצעות מפוח אוויר או שואב אבק במידה ולא הולך אפילו עם לחץ מים ולאחר הניקוי לייבש באמצעות מפוח אוויר.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 01, 2023 | 17:02 |
|
מישהו מבין בארדוינו? יש לי בעיה במסך תצוגה שרואים רק רקע כחול ןלא רואים את הטקסט
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 21, 2023 | 12:35 |
|
הי, היה לי רעיון וכיוון שאינני איש מקצוע רציתי להתייעץ.
לאור המאורעות האחרונים נראה היה שהדבר היחידי שהציל אנשים היה הסתגרות בממד.
אז קניתי קרש כזה לסגור את הדלת אבל עלה לי רעיון שרציתי לדעת אם ישים ואם כן איך אפשר ליישם.
חשבתי שאולי בעת חירום, חלילה, אפשר להסתגר בממד, לשים בו מצבר (אולי של אוטו) ואז עם כבלים (או בדרך אחרת) לחשמל את הדלת, כך שאם המחבלים ינסו לפתוח אותה יתחשמלו ולפחות ינוטרלו.
האם ישים?
תודה.
|
|
|
|
|
•
|
מצבר בפני עצמו לא יכול לחשמל דבר
|
ziggyman |
|
|
Oct 22, 2023 | 09:09 |
|
למצבר יש מתח נמוך מאוד, ולכן הוא לא יכול להזרים זרם קטלני בבני אדם.
בנוסף, דלת ממד מתכתית מוארקת למבנה, ויהיה קשה לחשמל אותה גם במתחים גבוהים יותר. בנוסף נוסף, חישמול לא מבחין בין טובים לרעים, ומה שמחשמל מבחוץ, מחשמל גם בפנים - כי זו אותה דלת. קיצור, לחשוב על רעיונות יצירתיים יותר.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 15, 2023 | 12:25 |
|
איפה ניתן להשיג SCR לזרם גבוה למערכת הלחמה חשמלית? עד 4800 אמפר.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 16, 2023 | 02:21 |
|
לא מכיר טריסטורים ברמות זרם כאלו (מכיר עד 3000 אמפר) בכל אופן מציע לך לחפש בחברות כגון erutherm בבעלחת שניידר. יתכן שאם אין תצטרך לחיבור מקבילי של טריסטורים עם יכולת זרם נמוכה יותר.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 12, 2023 | 00:53 |
|
שלום,
יש לי לוח חשמל משני.
החיבור אליו הוא דרך מא"ז בלוח הראשי.
בלוח המשני יש כמה מא"זים. כל אחד לצרכן נפרד. למשל, מזגן, רכב חשמלי, וכיריים.
השאלה שלי, האם זה בסדר לחבר צרכן נוסף ללוח המשני, שיתחבר ישירות לכניסה שלו. כלומר ללא מא"ז יעודי.
בצורה כזאץ הוא יהיה מחובר ישירות למא"ז בלוח הראשי. אותו מא"ז שהלוח המשני ניזון ממנו.
האם זה תקני?
תודה!
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 12, 2023 | 08:26 |
|
עקרונית אין בעיה כל עוד הכבל מתאים לעמוד בעומס של הראשי. למשל אם המא"ז הראשי 3×40 תצטרך כבל מינימום 6 ממ"ר (תלוי בשיטת התקנה) או יותר. הרעיון שהכבל חייב להיות מוגן בפני זרם יתר וזרם קצר. בנוסף אם מדובר במתקן דירתי חובה שההזנה תעשה דרך פחת! עבור עמדת טעינה למשל שאין בה התקן פחת מובנה תצטרך פחת B. כך אן כך אין להזין צרכן במתקן דירתי ללא פחת למעט מתקן לדיאליזה ביתית (לא עלינו). בעיה נוספת היא סלקטיביות (אמנם לא חובה סמתקן דירתי) אך בכל פעם שצרכן המדובר יקצר או יצרוך זרם יתר הראשי יושמט וכל הבית יהיה ללא חשמל.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 13, 2023 | 01:01 |
|
תודה על התשובה!
טיפה הבהרבה ברשותך:
בלוח הראשי, כבר יש לי פחת. אתה אומר שאני צריך גם פחת בלוח המשני?
ידוע לי שעמדת הטעינה צריכה פחת יעודי.
החשמל שלי בדירה יהיה 63A, ויהיה מא"ז של 50A שילך לכוון הלוח המשני.
הכבל בין הראשי למשני יהיה 5x16mm.
מהמשני יהיה מא"ז של 32A ופחת לכוון עמדת הטעינה, מא"ז של 16A לכיריים ומא"ז 25A למזגן.
וחשבתי על אופציה עתידית לחבר עוד מחמם מיים שצורך בסביבות 40A, ולחבר אותו ישירות למא"ז של ה-50A.
נראה לך פתרון סביר?
ד"א אני מבין שיש טיפה בעיה עם הפחת של הטעינה. הוא יהיה מחובר בטור לפחת הדירתי. אז אם תהיה בעיה, גם הפחת של הבית עלול לקפוץ. אז במובן מסויים הפחת הזה הוא מיותר. למרות שאני מבין שכן חובה לשים אותו לפי החוק.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 13, 2023 | 10:12 |
|
אני עונה בהתאם למה שאתה כותב. רשמת יציאה מראשי ללא הזכרת פחת לכן רשמתי שהכול חייב להיות מוגן פחת (אני לא אוהב להניח הנחות) בתשןבה השנייה אתה מפרט. אם אתה יוצא אחרי הפחת ומזין את הלוח המשני אז אין צורך בפחת למעט אי נוחות שכן כל זליגה מצרכנים המחוברים בלוח המשני יפעיל לך את הפחת של כל המבנה. אם אתה מתפצל מהראשי של המבנה ללוח המשנה הרי שחייב פחת בלוח המשני.עבור פחת של עמדת טעינה רצוי עמדת טעינה עם פחת מובנה rcd-dd וכך תסתפק בלוח המשני בפחת סוג A ולא סוג B שהוא יקר משמעותית. חובה לשים אותו שבמקרה ואין פחת מובנה ויש רק סוג A בזרם זליגה dc עד כ 6 מיליאמפר הפחת A ב"עיוורון" (רוויה) ועלול לא להגיב. לגבי גודל החיבור 63 אמפר. ישנם צרכנים גדולים שיתכן שיופעלו במקביל ואמנם יש את נושא מקדם בו הזמניות. מציע לך להיעזר בתוכנות הקיימות בשוק שמזינים את הצרכנים והספק והתוכנה מחשבת את גודל החיבור הדרוש (לא מכיר אץשמות של תוכנות יודע שיש)
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 14, 2023 | 23:36 |
|
ככול הידוע לי, עבור עמדת טעינה, חייבים להוסיף פחת יעודי. גם במקרה שכבר יש פחת מובנה בעמדה.
כלומר הפחת צריך להיות ספציפי לחיבור של העמדה. והפחת הראשי לא מספיק.
זה תקף אפילו אם אתה רוצה לחבר שני מטענים מאותו קו. חייבים לשים פחת נפרד על כל עמדה (ולא מספיק לשים אחד משותף)
ללא החוק הזה, באמת אין הרבה טעם לפחת נוסף (בטור).
אבל אבדוק שוב עם החוק, יכול להיות שזה השתנה מאז שבדקתי.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 05, 2023 | 22:22 |
|
שלום,
האם יש חשיבות לסדר של הפחת והמא"ז הראשי בלוח החשמל? מי אמור להיות קודם?
האם זה בסדר שהזרם המקסימלי של הפחת יהיה כמו המא"ז, או שהו צריך להיות גדול יותר?
תודה!
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 06, 2023 | 15:42 |
|
מקובל שהמא"ז הראשי ראשון ולאחריו הפחת.
מבחינה תפקודית אין לכך באמת חשיבות, אני לא חושב שיש חוק שממחייב לבנות כך, אולם אני לא בטוח.
מבחינת הגודל,
לפחת מותר להיות עד הזרם של המפסק הראשי, או פחות ממנו,
כלומר אם החיבור שלך הוא 3X25 או 3X40 מותר להשתמש בפחת 4X40,
אבל אם החיבור שלך הוא 3X63 כבר אסור להשתמש בפחת הזה אלא ב-4X63.
פחת לא מהווה הגנה בפני זרם יתר בפני עצמו (אלא אם הוא משולב...) והכיתוב הזה שעליו מהווה בעצם הצהרה של היצרן שהוא והמגעים שלו יכולים לעמוד בזרם עליו הוא מצהיר.
חשוב להדגיש שאם לצורך העניין אין מפסק ראשי לפניו או שהמפסק שלפניו גדול ממנו, הוא לא יקפוץ במצב של זרם יתר, אלא עשוי פשוט להישרף...
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 07, 2023 | 06:49 |
|
במקרים שיש חשש לפגיעת ברקים (רשתות עיליות, שנאים על עמודים) אחרי הראשי מתקינים מגני ברק המגינים מפני מתחי יתר ופחת. התקנתם בלוח אחרי פחת המחובר לפני ראשי תגרום שבמידה של חדירת מתח יתר יפגע הפחת.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 16, 2023 | 18:08 |
|
הזמנתי ליום הולדת מכונת ברד חד פאזי. המכונה לא הקפיאה ולא ניתן להפיק ממנה ברד, בחברה תענו שכנראה החשמל לא היה חזק וצריך 2KW. המקום היה מרושת בשקעים וביקשו ממני להחליף שקע לבד, גם זה לא עזר. נאלצתי לוותר על המכונה בזמן האירוע איך אפשר לבדוק אם היתה בעיית חשמל במקום? היו שם עוד משתמשי חשמל ובכולם זה היה בסדר.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 16, 2023 | 20:48 |
|
עבור צרכן 2000 וואט מפסק בלוח חשמל 10 אמפר מספיק להפעלת המכונה במידה ומדובר במעגל סופי מיוחד (שמיועד רק למכונה). במידה וישנם צרכנים נוספים המחוברים לאותו מעגל בלוח ועוברים את ה 10 אמפר המפסק היה מנתק את המעגל ומפסיק הזנה למכונה וצריך להחליף ל 16 אמפר עם מוליכים בהתאם ובאישור בודק חשמל כי בוצע שינוי. במידה והמפסק לא מנתק ומוליכי המעגל תקינים והמכונה דולקת ומקבלת אספקת חשמל אך לא מקררת אז כנראה שחירטטו אותך בחברה
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 16, 2023 | 20:58 |
|
כל עבודת חשמל חייבת להתבצע על ידי חשמלאי בעל רישיון בתוקף מתאים!
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 28, 2023 | 14:20 |
|
כל עוד היה חשמל בשקע והמפסק בלוח לא קפץ, המכונה צריכה הייתה לעבוד!
כל צרכן, (מנוע, גוף חימום וכיו"ב) ימשוך כמה זרם שהוא צריך.
לא מעניין אותו איזה קו ואיזה מעגל עומד מאחוריו. (אלא אם יש לו איזו מערכת בקרה מתוחכמת, דבר שממש לא קיים בצרכנים רגילים)
במידה והוא ימשוך יותר זרם ממה שהקו מתוכנן אליו, המפסק בלוח אמור לקפוץ, אבל כל עוד זה לא קרה, המקסימום שיקרה זה שהחוטים יתחממו.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 29, 2023 | 07:26 |
|
בעקרון מכונת ברד מצויידת במדחס ובמנוע נוסף לערבול כך שקיימות ההנות פנימיות מין הסתם. לצערי קיימים מוכרים המספקים מכונות זולות ולעיתים ואפילו יקרות ללא שירות למוצר ובעצמם לא מבינים במוצר. מבינים רק במכירות
|
|
|
|
|
|
|